Puhelin huoltoon, pahempana takaisin

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja annucca, 29/12/05.

 1. annucca

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/05
  Viestit:
  40
  Tykkäykset:
  0
  Omistan kesällä ostetun 6170:n. Puhelimen näyttöön tuli syksyllä pieni vika, jonka takia vein puhelimen huoltoon. Huoltolapussa kerrottiin, että puhelimeeni on vaihdettu päänäyttö sekä päivitetty ohjelma. Puhelin oli tätä ennen toiminut täysin ilman vikoja.

  Huollon jälkeen puhelin sekosi täysin: latauspalkit juoksevat koko yön (laturikin kylmä), varoitusäänet ovat pirun kimeät, pikkunäyttö sekoilee ja muutenkin puhelin tilttailee. Kyllästyin moiseen ja marssin erääseen toiseen puhelinhuoltoon tässä kaupungissa. Huollossa viksun oloinen poika ihmetteli, että mitä ihmettä puhelimelleni oli edellisessä paikassa oikein tehty. Puhelimeeni oli vaihdettu äänipiiri (vika oli siis näytössä).

  Voisiko joku viisaampi kertoa, liittyykö tämä äänipiiri jotenkin näytön toimintaan? En tajunnut sitä kysyä, kun huoltopoikakin niin sitä ihmetteli.

  Huoltolapussa moisesta vaihdossa ei mainittu mitään. No joka tapauksessa tämä uusi huolto päivitti ohjelman. Viat eivät kadonneet ja marssin takaisin. Tuomio tuli ja uusi puhelin on tulossa Nokialta.

  Silti ihmettelen tämän huoltopaikan nro 1 toimintaa. Ei ole ensimmäinen kerta, kun kyseisestä paikasta tulee puhelin pahempana takaisin. Tottakai ymmärrän, että puhelimet ovat herkkiä ja osat voivat olla huonoja. Kuitenkin ketuttaa, että vein puhelimeni alunperin huoltoon.
   
 2. geetsu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/05
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Hiukan OT, mutta:
  Jos saan itse huonoa palvelua jossakin, niin en lähde enää toiste kokeilemaan onneani siinä paikassa..
  Asiakas äänestää aina jaloillaan.
   
 3. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Voisit kertoa mikä huolto on toiminut näin.
   
 4. snb69

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/04
  Viestit:
  294
  Tykkäykset:
  0
  Heh. Nää on taas näitä kun kukaan ei tiedä mistä puhuu =) Mikä on äänipiiri?
   
 5. mzlla

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/04
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Äänipiirillä voidaan tarkoittaa montaa asiaa, useimmiten sillä tarkoitetaan sitä puhelimen osaa, joka muuttaa digitaalisen liikenteen matkapuhelintolpan ja puhelimen välillä kuuluvaksi ääneksi, ja toisinpäin. Eli se, joka tekee kaiuttimen äänen, ja ottaa mikrofoni äänen.

  Äänipiiri liittyy näytttöön? Todennäköisesti ei. Mutta voi olla, että kaikki liittyy kaikkeen tms. Tai sitten, mikä sinulla annucca oli vikana? Jos tämä liittyi jotenkin siihen "syksyiseen pieneen vikaan", ei voi tietää.
   
 6. annucca

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/05
  Viestit:
  40
  Tykkäykset:
  0
  Päänäyttö vaihdettiin, koska siitä oli vasemmasta reunasta näyttö "sammunut". Vaikea selostaa. Mutta kuitenkin omassa huoltolapussa kerrottiin, että päänäyttö on vaihdettu ja näin oletinkin tapahtuneen. Uudessa huoltopaikassa poika näki koneeltaan, että myös äänipiiri on vaihdettu. Ilmeisesti tämä äänipiiri sitten ohjaa koko masiinaa. No, ainakin lahjakkaasti sekoitti koko puhelimen.

  En nyt viitsi tässä lähteä kyseistä huoltofirmaa suoraan nimellä mollaamaan. Mutta täällä Tampereellahan näitä valtuutettuja huoltopaikkoja on kaksi joihin puhelimesi voit suoraan kiikuttaa.
   
 7. samumanu Vieras

  0   0   0

  Puhelimien integrointi astekin alkaa olee sitä luokkaa et ei varmaan ole ihme jos sama piiri ohjaisi näyttöä ja audioita.. Piireillä on ihan oikeita nimiäkin, ei äänipiiri jne, ja jos sen tietäis niin olis helpompi päätellä mitä tehty.
   
 8. steku

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/05
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  S3
  Itselle kävi kerran melkein samanlailla:

  Vein 6600 huoltoon rikkinäisenä (ei lähtenyt päälle)

  -> kolmen viikon kuluttua tuli takaisin.
  Puhelimessa on piirilevyssä vika jota ei voida korjata. Hinta 20€

  -> Kotona parin viikon päästä huomasin että puhelimesta puuttuu kamera
  jonka jälkeen avasin puhelimen ja sisältä puuttui myös kaiutin

  -> Takaisin huoltoon

  -> Parin viikon päästä puhelin takaisin:
  Puhelin avattu muualla kuin valtuutetussa Nokia huollossa
  Ei takuuta eikä siten huolto toimenpiteitä. Hinta 20€
   
 9. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  3510i sammuili helposti, esim. taskussa. Vein huoltoon ja puhelimella ei voinut lähettää edes tekstiviestiä, takaisin huoltoon. Tuli sitten kuukauden päästä takaisin ja toimi vihdoin :/
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Muistakaahan että puhelin jos on huollossa, se ei saa ainakaan olla kahta viikkoa pitempään. Kuluttajasuojalaki on puolellanne... Näistä kuluttaja-asioista on puhuttu aiemminkin ja laajasti. Mä varsikin olen tapellu oikeuksista eräänkin kerran. Kuluttajaneuvojat pitää Nokiaa kummallisena takuitten suhteen. Siihen ois syytä varautua, moni pettyy... saan viikottain puheluita jossa kysellään mitä pitää tehdä suurinpiirtein. Nyt on ollu tapetilla 6030 puhelimen järjettömän huono softa. Parhaimmillaan 2 päivää puhelimet pelanneet ja 3 viikkoa huollossa. Nokia toimii uusien asiakkaiden kohdalla niikuin mitää ei olisi tapahtunut ja muillekin ihan kummia jotka ei ymmärrä välttämättä sen enempää kuin sika tuulimyllystä.
   
 11. Jace

  Jace Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4509
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Niin siis koskeeko tuo ainoastaan takuuhuoltoa, vai myös huoltoreissuja takuun ulkopuolella?
   

Jaa tämä viestiketju