Puhelin geokätköilyyn?!

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja MarMin, 6/10/09.

 1. MarMin

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/10/09
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Haudi!!

  Olisikohan jollain tietoa että mikä puhelin kannattaisi ostaa jossa olisi gbs-toiminto geokätköilyyn? Uuden puhelimen hankinta on edessä niinkuin myös käsigebsin, mutta helpommalla pääsisi kun yhdessä laitteessa olisi molemmat. Oikein kukaan ei oo pystyny auttamaan tässä asiassa.

  Eli gebsin pitäisi olla sellainen mikä pystyy koordinaattien avulla viemään minut umpimetsässä oikeaan paikkaan. Kompassi pelkästään ei riitä..
   
 2. Lasselo

  Lasselo

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/09
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Kyllahan tuollaisia ohjelmia saa joka alustaan ladattua. Resistiivisissa kosketusnaytoissa nakyvyys ulkona kirkkaalla ilmalla on huono joten sellaisella naytolla varustettua puhelinta ei kannata hankkia. S60 3rd puhelimet saattaisivat soveltua hyvin tuollaiseen kayttoon.
   
 3. mve

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/3/07
  Viestit:
  105
  Tykkäykset:
  7
  N900 on oiva peli geokätkeilyyn, kunhan omistaa vaan kiinteän datapaketin. Käy kurkkaamassa http://wiki.maemo.org/Geocaching sivulta miltä kätkentä näyttää vanhalla tabletilla. Maemo Mapper ja maanmittauslaitoksen kartata eivät ole vielä valitettavasti N900:lle saatavissa, mutta tullevat jollain aikataululla. N900:lla GPXview on hieman modernimman näköinen, kuin noissa kuvissa.

  Ja on tuo resistiivinen näyttö ainakin nykyisiä OLED näyttöjä parempi auringossa, varsinkin kun on transreflektiivistä mallia.
   
 4. kurrre

  kurrre Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  1471
  Tykkäykset:
  196
  Puhelinmalli:
  S8, S7 edge, iPhone 6
  Itse olen harrastanut kätköilyä kännyköillä aktiivisesti nyt parisen vuotta ja ohessa kokemuksia matkan varrelta:

  Kätköilysoftina iPhonen Geocaching-sovellus on erittäin pätevä, monipuolinen ja näyttävä. Ongelmaksi vain muodostuu iPhonen kätköilykäyttöön liian epätarkka GPS-vastaanotin. En ole vielä päässyt kokeilemaan 3GS:n digitaalisen kompassin kanssa kätköilyä josko auttaisi tarkkuuteen ja muutenkin parantaisi käyttökokemusta. Nykyisellä 3G:llä olen muutaman kerran käynyt turhautumassa maastossa kun GPS-vastaanotin pomputtaa n. 20-30m säteellä nollapisteestä.

  Toistaiseksi parhaiten kokeilemistani puhelimista kätköilykäytössä on pärjännyt E71. E71:n GPS tuntuisi olevan tarpeeksi tarkka ja puhelimessa käyttämäni Geocaching Live -sovellus (vaatii Premium-jäsenyyden) on ollut oikein pätevä ja käyttökelpoinen. E71:llä tarkkuus huitelee jossain 2-3m hujakoilla joten kätköily on miellyttävää ja toimivaa.

  N97:lla käsiini sattui kappale tästä surullisen kuuluisasta erästä jossa oli valmistusvirheenä GPS antenni viallinen eikä täten kätköilykäytössä antanut kovin mairittelevia tuloksia. N97 on todnäk muidenkin GPS:n omaavien Nokialaisten kanssa yhtäläisen pätevä kätköilykäytössäkin. Ehkä kuitenkin E71:n tyyppiset puhelimet kunnon fyysisillä näppäimillä soveltuvat paremmin kätköilyyn.

  HTC Herolla kätköily sujui sisäisen digitaalisen kompassin avulla myös mukavasti. Miinusta tulee kätköilysoftan kyvyttömyydestä hakea GPRS:n yli kätkötiedot Geocaching.com sivuston tietokannasta. Eli kätköt pitää ladata esim. .gpx tiedostona kotona koneen kautta puhelimeen ennen kätköilyreissua. Edellämainittujen sovellusten kohdalla siis kätköt haetaan livenä kännykällä tietokannasta GPRS-yhteyden yli. Näin kätkötiedotteet ovat aina ajantasaisia ja uusimmatkin kätköt löytyvät aina puhelimella haettaessa. Erittäin iso plussa tästä ominaisuudesta.

  Tässä nyt jotain ajatuksia kätköilystä kännyköillä. Jos tulee jotain kysyttävää niin vastailen mielelläni.
   

Jaa tämä viestiketju