Puhelin datakäyttöön?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja muumi, 16/4/09.

 1. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Nettitikkuihin turhautuneena olen tuumaillut josko kännykkä olisi kätevämpi keino saada datayhteys läppäriin. Mitkä puhelinmallit sopisivat parhaiten datakäyttöön?

  Vaatimuksina ainakin Bluetooth, pitkä akunkesto datakäytössä (monta tuntia), ja mielellään myös HSUPA sekä UMTS 900. Hintakaan ei saisi nousta paljoa nettitikkua kalliimmaksi, koska luuri tulisi ainoastaan datakäyttöön.
   
 2. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Vaikka juuri A-Linkin nettitikusta onkin huonoja kokemuksia, pitää mainita tämä uusi erikoisuus, eli Titan, nettitikun ja puhelimen yhdistelmä.

  http://www.a-link.com/fi/TITAN.html

  Akunkesto vaikuttaa heikolta, mutta luultavasti tuota voi ladata läppärin USB-portista.


  Olisiko muuten mitenkään mahdollista saada tätä ketjua takaisin Datatuotteet-osastolle? Sopisi mielestäni paremmin sinne.
   
 3. t434

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/07
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  1
  Sitä enemmän en tiedä mutta tulevassa E55:ssä olisi todella hyvä akku, UMTS 900, HSUPA sekä tietenkin Bluetooth.
   
 4. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Ei ne puhelimet tikkua peremmin toimi, kokemusta on. Oli monta vuotta joku puhelin modeemina, kyllästyin yhteyksien pätkimiseen puhelin läppäri välillä/ verkko puhelin välillä. Ilmeisesti tikuissa on eroja ja tietenkin voi olla verkossa häikkää jos pätkii. Joten puhelimeen kyllästyneenä ostin huutonetistä Huawei E220 mokkulan ja homma toimii kuin junan vessa jos verkossa ei ole katkoksia.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Samaa mieltä jos käyttö tosiaan vain läppärin kanssa datakäyttö, niin ilman muuta mokkula/tikku/kortti/terminaali/ tarkoitukseen suunniteltu laite.
  Pienemmällä rahallakkin pääsee.

  Jokin Joiku Spot tyyppinen käyttö voisi ehkä olla jossain tilanteessa perusteltua (Älypuhelin joka jakaa yhteyden wlanilla). jos siis tarve luoda taskusta nopeasti tilapäisiä WLAN yhteyspisteitä.
   
 6. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Kännykkä jonka voi pitää taskussa, laukussa tai muualla jemmassa, on tavallaan kätevämpi kuin koneen kyljessä törröttävä nettitikku. Jos läppäriä joutuu yhtään siirtelemään, on riskinä että tikku vääntyy sen verran että irtoaa koneesta ja katkaisee yhteyden. Tämä riski ei ole ihan olematon vaikka konetta pitäisi vain sylissä sohvalla. Kännykässä on sitten miinuspuolena tarve lataukseen jokaisen käyttökerran jälkeen.


  Tuo Nokian E55 vaikuttaa täydelliseltä. Miinuspuolena vain hinta. Toivoisi että nuo samat dataominaisuudet ja akunkesto saataisiin myös johonkin halvemman hintaluokan malliin.
   
 7. tolind Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  75   0   0

  Liittynyt:
  28/11/03
  Viestit:
  666
  Tykkäykset:
  81
  Itselläni on myös yksi puhelimen tärkeimmistä ominaisuuksista juurikin tuo datakäyttö. Dataa on siirretty sekä S60 että Windowsmobile käyttöjärjestelmillä varustetuilla vehkeillä. Noista kahdesta tuo Windows vie selkeästi voiton, ei tarvita ylimääräisiä ohjelmia vrt. PC-Suite tai mitään muitakaan kikkailuita ja netti pelaa kuin Buick. Itse olen pääasiassa käyttänyt vain USB-piuhan kautta noita. Wlanin jako vie niin älyttömästi virtaa että sitä ei ilman laturia voi kauaa käyttää, koneessani mulla ei ole Bluetoothia joten sen virran kulutuksesta en tiedä. Tällä hetkellä modeemina minulla on HTC G1, mutta windows on kyllä tätä Androidiakin parempi käyttöjärjestelmä, kun ajatellaan vain datakäyttöä.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On ja ei, näppärää on ettei mainitsemiasi piuhoja tarvitse, mutta 3G PCMCIA / Expresskortin kanssa ei tuota ongelmaa, harmi vain että nykyään kaikissa läppäreissä ei ole tuota paikkaa.
  Puhelimet eivät siis ole yhteyksiltään niin luotettavia samoin HSUPA tukea on vähemmän, ja BT yhteys rajoittaa jo nykyään max nopeuksia. ja myös mainitsemasi tarve ladata erikseen sitä kännykkää. kun ymmärsin että lähinnä vain datakäyttöön sitä luuria olit hommaamassa.

  USB tikkua ei välttämättä kannata tunke suoraan USB porttiin, vaan käyttää jatkojohtoa.

  Miinus on myös se ettei sitä ole vielä kaupoissa.
  Jos et tarvitse WLANia ja haluat edullisemman ja olet valmistinkimään nopeudesta ja toiminta-ajalla ei väliä niin halvempia luureja on tarjolla. kannattaa kuitenkin vaatia se 900:n 3G.

  Jos päivität käyttöluurisi, eli käytät käyttöluuria myös datakäyttöön niin ehkä sitten se toisia vähän liikkumavaraa hintahaarukkaan ja voisit samalla käyttää datapekttia myös itse puhelimella.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nokialaiset olivat sitten Symbianilla tai ei, eivät tarvitse PCsuitea. BT toimii ihan BT palikan ajureilla ja USB tietenkin tarvitsee USB ajurit. Se ei tietenkään tarkoita etteikö jokin muu merkki olisi parempi vain modeemikäyttöön. 900:n 3G osalta mallivalikoima vaihtelee merkeittäin. HSUPA tukeakin löytyy joistain.
   
 10. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Onko sellaisia missä HSUPA 900? Pelkkiä HSDPA-malleja löytyy paljonkin, mutta HSUPAa ei vielä. 900-taajuus on ehdoton kesäkäyttöön.

  Muuten mielelläni ottaisin tuollaisen huippuluurin käyttöpuhelimeksi, mutta kahden pilalle kastuneen nokialaisen jälkeen ehdoton vaatimus on vedenkestävyys. Valitettavasti Nokia (eikä moni muukaan) ei ole kunnostautunut tällä saralla. Mieluummin luuri jonka voi ottaa mukaan minne vaan, joten käytössä nykyään Samsungin M110.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  HSUPA tukea on toistaiseksi yleensäkkään niukasti, ja ei siis edullisissa luureissa.

  Eli jos HSUPA:n haluat ja olet valmis odottaan niin sitten tuo E55:n katsominen voi olla järkevää, samoihin aikoihin on tulossa Nokialta monia HSUPA malleja, myös peruskoneissa (Ei halvoissa).

  Jos nyt heti haluat HSUPA tuen, niin HTCltä voi katsella.

  Jos kiire niin voi olla väliaikaisratkaisun paikka, joka perus 3G luuri, tai sitten mokkula.

  Yksi pohdinnanarvoinen asia voisi olla että ostat HSUPA tikun, ja sen kaveriksi jokin 3G luurin, jolloin saat kohtuurahaan heti kaiken, luuria käytät tilapäisissä tilanteissa ja tikkua sitten kriittisimmissä datatarpeissa.
   
 12. Mindraker

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/08
  Viestit:
  40
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS 3, Lumia 920, iphone 4
  samsungilta löytyy B2700 joka on 3G luuri. Pitäisi olla yhtä kestävä kun tuo M110, kannattaa tutkailla jos olisi omaan käyttöön sopiva :)
   
 13. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Muuten mielenkiintoinen mutta vailla HSDPA/HSUPAta.
   
 14. valtsun

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/4/09
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Pienihän tuo on 91 x 35 x 17mm. Sen verran alkoi kiinnostamaan että kysäisin tuosta Titanista tarkemmin. Käyttää siis akkua ainoastaan kun käyttää sitä puhelimena. Kun kytkee tietokoneeseen niin lataa akkua ja voit käyttää "mokkulana". Oli vielä jonkin näköinen soitin ja muistikorttipaikkakin. Näppärän kokoinen vempele.
   

Jaa tämä viestiketju