Puhelin blogin kirjoittamiseen

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Humanisti, 11/2/09.

 1. Humanisti

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/09
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Lähtökohdat:
  -En tiedä nykyisistä puhelimista.
  -Kirjoitan blogia erämaasta.
  -Kenttä on monin paikoin heikko.

  Toiveet:
  -Mahdollisimman halpa, mutta kuitenkin kestävä.
  -Tekstinkäsittely, jota käytän ulkoisella näppäimistöllä.
  -Pitkä akunkesto ja mahdollisuus ladata/käyttää ulkoisella akulla.
  -Siedettävä kamera (voiko "perusyhteydellä" lähettää kuvia?).

  Anteeksi typerät kysymykset, en ole näistä lainkaan perillä.
   
 2. Tege

  Tege Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  14/11/06
  Viestit:
  1005
  Tykkäykset:
  31
  Puhelinmalli:
  Kaikki
  Ota ainakin sen maanliittymä missä olet muuten tulee kalliit datamaksut.
   
 3. NokimaR

  NokimaR

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/4/07
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N70 Elisa
 4. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  (Lähes) kaikki Nokian S60-puhelimet tukevat bluetooth-näppäimistöjä käsittääkseni, joten joku 5500 Sport ei esimerkiksi olisi noihin spekseihin ollenkaan mahdoton ajatus.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tämä kohta kannattaa heti unohtaa.
  Jos vain hintaa katsot niin menee pieleen, toinen ongelma on kestävyys, halvat jotenkin kestävät eivät sovellus alkuunkaan bloggaamiseen. Erämaaoloihin sopivat kestävät joilla vielä voi näppärästi blogata maksvat sitten nelinumeroisia.
  Tämä on vähän vaikea juttu. Ilmeisesti sinulla on silmissä joku ajatus miten asiaa teet. Tekstinkäisttely ja ulkoinen näppis luo mielikuva jostain PC mäisestä word tekstinkäisttelystä, onko se kuitenkaan ajateltuun tilanteeseen parasvaihtoehto, sillä jos pitää olla halpa niin tuohon kysymykseen ehdottaisin miniläppäriä.
  Tämä ei ole ongelma, varsinkaan kun et tarkemmin määrittänyt noita ulkoisia akkulataus juttuja. Mutta markkinoilla on akkupaketteja joilla voi lada yleisimpiä kännyköitä.
  Kameraan kannattaa panostaa, voisin kuvitella että GPS tagituksesta olisi iloa. hitaalla GPRS yhteydellä voi lähettää kuvia, homman nopeuttamiseksi ja virransäästämiseksi kannattaa ottaa pieniresoluutioisia kuvia tai pienentää ne ennen lähettämistä.

  Kysymyksestä ei oikein selvinnut mitä, miksi ja miten olet erämaassa ja miksi haluat siellä blogata.

  Jos haluat välittää liki realiaikaista kokemusta ja fiilista erämaassa liikkuessa niin nyky matkapuhelimet antavat siihen loistavia ja hienoja mahdollisuuksia, mutta miettisin uudestaan sen että onko tarpeen tai tärkeää tehdä matkapuhelimella tekstinkäsittely jossa puskan juurella.
   
 6. -Mage-

  -Mage-

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/3/08
  Viestit:
  170
  Tykkäykset:
  0
  Tietämättä miten pitkiä tekstejä tai kuin paljon kuvia meinaat lähetellä niin suosittelen (mini?)läppäri + puhelin yhdistelmää.
  Ostat jonkun halvan puhelimen missä on kamera sekä mahdollisuus käyttää luuria koneen yhdistämiseen nettiin. Näin saat muotoiltua koneella tekstit valmiiksi + "käsiteltyä" kuvat ennen kuin lähetät ne blogiisi.
   
 7. NokimaR

  NokimaR

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/4/07
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N70 Elisa
  No joop, en tullutkaan ajattelleeksi sitä Nokia 5500 mallia....
  Itellä oli sellainen ennen, kestävä puhelin, 2 megapikselin kamera millä kyllä saa siedettäviä kuvia, mutta kuvankäsittely on aika tuskaa...
  Mut yksi ääni Nokia 5500 mallille.
   
 8. Humanisti

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/09
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos kaikille vastauksista!

  En tarvitsisi kuin tekstiviestien kirjoittamiseen vertautuvan mahdollisuuden, kunhan tekstin voisi näpytellä sujuvasti kymmensormijärjestelmällä, sillä aikaa kaamoksen pitkässä yössä tulisi olemaan sen verran runsaasti, että pystyisin kirjoittamaan ja suunnittelemaan tekstin ensin käsin, minkä jälkeen voisin näpytellä sen puhelimeen ja lähettää eteenpäin.

  Kuvien koon voi ymmärtääkseni säätää puhelimessa valmiiksi jo ennen kuvan ottoa. Näin ainakin N95:lla räplätessäni joskus havaitsin. Olikohan siinä 0,3 megapikseliä pienin vaihtoehto. Kuvien ei olisi tarkoitus kuin vähän värittää tekstiä, luoda aavistus oloista, joissa liikun. Varsinaiseen kuvaukseen minulla on järkkäri.

  Miniläppärikin on houkutteleva mahdollisuus, mutta siinä epäilyttää akun kesto. Reilun kuukauden päivät pitäisi virtaa saada mukaan. Aurinkopaneeli ei valitettavasti kaamoksessa toimi. Muuten se olisi varteenotettava vaihtoehto.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko kymmensormijärjestelmä pakollinen , sillä puhelimien qwertyt eivät ihan siihen yllä, ja Bluetooth näppiksiä varten joudut varata lisää virtaa.
  Kaksisormi menetelmällä puhelimien qwertyllä kirjoittelee jo jonkin verran, valikoimakin on laajentunut, esim Nokian E75.

  Mutta jos pohjoisenpallonpuoliskon kaamosta mietit, niin ensi syksynä on uutta vähävirtaisempaa valikoimaa.

  Kyllä ja tuo mahdollistaa pienen rajaamisenkin, monissa luureissa voi myös otettuja kuvia pienentää tai rajata.

  Sillä akullisella kirjoittaa suurinpiirtein yhtä pitkään.... mutta jos joudut jokatapauksessa ottaan jotain latausvälineit/akkuja mukaan niin puhelin tietenkin ylivoimainen.
  Kilo akkuj apuhelimeen takaa pitkän käyttöajan, kilo läppärinakuuja ei ehkä riitä...
  Toivottavasti kohteessa on lämpimät tilat, sillä akut eivät ole parhaimmillaan kylmässä, jos kylmät olot niin sitten pitää ottaa paristoja mukaan. ja kaiken varalle vaivattava laturi, siinä lämpenee ainakin veivaaja.
   
 10. Humanisti

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/09
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Hyvä se olisi. Mutta onko näppäimistön pakko olla bluetooth-malli? Eikö ole piuhalla yhdistettäviä näppäimistöjä vai vievätkö ne yhtä paljon virtaa?

  Puoliso joskus tuollaisen kantoi työpaikaltaan testattavaksi. Näppärähän se on tekstiviestien kirjoittamiseen, mutta pitemmälti ei silläkään kirjaimia ladota, jos ei ole kännykän käyttöön syvästi kasvanut ja sosiaalistunut.

  Suomessa on kattava autiotupajärjestelmä, ja teltan kattoonkin saa bensa/petrolikeittimellä höyrystettyä noin. 60 astetta.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Puhelimiin ei ole piuhallisia näppiksiä (no joskus jotain virityksiä), teknisesti voisi tehdä, mutta ei auta tässä.
  Jos E75:n qwerty ei riitä alkuunkaan, niin sitten tosiaan voit unohtaa puhelimien qwerty totetukset, vaikka ei E75 ole kaikkie mielestä paras, mutta ei sellaista eroa että tuskin sinua tyydyttäisi. ei edes ns. MID laitteissa (nettisurffilautoja, esim N810), jälkimmäisiin joihinkin voi saa piuhalla oikean näppiksen (nekin vievät sähköä).

  Nolla asetetta on aika kriittinen raja, Li-on akut kyllä jälleen lämmetessä palautuvat ja kykenevät antamaan jälleen virtaa, mutta itse laitteessa oleva on saattanut tupaa vaihtaessa hyytyä. kannattaa pakata mahdollisimman lämpimästi. paristot voivat kuitenkin olla yksivaihtoehto, tosin häviöitä tulee siitä jos niillä lataa varsinaista akkua. Jolloin voi olla paras vaihtoehto ladata puhelimen akkuja isokasa ja pakate ne hyvin mukaan+ paristoja + ulkinen akkulaturi (esim Nokialla on isoakku jonka voi lada jolla voi taasen ladata puhelinta)

  BT näppis toimii paristoilla, niitä mukaan, BT yhteys näppikseen vie myös puhelimesta enemmän virtaa.
   
 12. Humanisti

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/09
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Olen mä erilaisia akkuja/paristoja neljänkymmenenkin asteen pakkasessa kuljettanut. Yllättävän hyvin ne jaksavat laitteita pyörittää etenkin jos saavat lämpöä.

  GPS, kännykkä, kamera ja otsalamppu - nuo ovat aina kaamoksessa mukana.

  http://www.pulju.net/shop/product_details.php?p=1340

  Mitenköhän tuollainen halpisratkaisu puhelinta lataisi? Paljonko käyttöaikaa saisi esimerkiksi 16 paristolla?
   
 13. hiltieetu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/02
  Viestit:
  676
  Tykkäykset:
  4
  Sain joskus tuollaisen "korruptio"lahjaksi ja tällä viikolla ensi kertaa kokeilin. Ladattavasta paristosta jossa lukee 2700mAh kyljessä saa yhdenkerran E90/E71:n akun täytettyä. Alkaliparisto tuntuisi toimivan pidempään. Tuo lataus mötikkä vaan tuntuu kuumenevan ladatessa melkolailla, eli tuli mieleen että miten paljon virtaa menee maapallon lämmittämiseen.. :) Itse ainakin menaan tuota käyttää vaelluksilla jatkossa. 16 pariston lisäkäyttöaikaan on paha mennä ottamaan kantaa, mutta kokeilemallahan se selviää. Ei tuo pahan hintainen ole.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Teoriassa se ei ole mahdollista, yhdessä 2700mAh (3200mwh) NiMh 1.2v akussa ei riitä potku lataamaan puhelimen 1500mAh (5400mwh) LiIon 3,6v akkua tyhjästä täyteen.

  Alkaali pariston nimellisjännite on 1.6volttia, sillä jo sen puolesta paremmat lähtökohdat. laite joutuu nostamaan jännitteen monikertaiseksi jotta sillä pysytään lataamaan puhelimen latausliittimestä Li-Ion akkua, eli powerin hyötysuhde ei kuitenkaan 100% joten siinä synyy lämpöä, myös akku/paristo noilla virroilla lämpiää, hukkaa tulee myös puhelimessa ja sen akussa, kun ne ladatessa lämpiää, eli sielläkään lataus ei tapahdu 100% hyötysuhteella.

  Paristo toteutuksessa kannattaa valita laturi missä useampi paristo ja paristoiksi mahdollisimman tehokkaat, esim Energizer lithium (en tiedä miten noiden pakkas sieto). nuo paristolaturit ovat rimpuloita, joten itse latureitakin kannattaa olla pari mukana.

  Jos haluat akuilla ladata, niin sitten hanki sitä varten suunniteltuja latureita. Nokialla on omia, mutta markkinoilla on myös yleismallisia. ja tietenkin miettiä se että ottaa laitteen omia valmiiksiladattuja-akkuja mukaan, jälkimmäisessä hyvää "hyötysuhde", huonoa se että kun akku loppuu niin homma katkeaa ja akun vaihtorumpa.

  Virrankulutusta voi arvioida ennakkoon, kirjoittelemalla kokoonpanollasia, lähettämisen virrankulutusta taajamassa on vaikeampi arvioida, sillä kohteessasi saattaa olla vain GPRS käytettävissä pitkällä etäisyydellä.
   
 15. Humanisti

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/1/09
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Minkä verran kirjoitusaikaa puhelin bluetooth-näppäimistön kanssa suunnilleen käyttäjälleen suo?

  Toinen kiinnostava asia on se, saako puhelimista kytkettyä verkonhaun pois päältä kirjoittaessa. Se käsittääkseni syö virtaa, eikä verkkoa useinkaan ole saatavilla, vaan se on noudettava ulkoa sopivalta korkeuskäyrältä.
   
 16. hiltieetu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/02
  Viestit:
  676
  Tykkäykset:
  4
  selvensi asiaa. Tosiaan akkuni ei ollut aivan tyhjä. Mutta jotain virtaa tuollakin systeemilla saa, ns. halpa hätävara. Se miten paljon tällaiseen haluaa luottaa niin jää jokaisen oman harkinnan varaan.
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hyvä kysymys, itse puhelimenkin osalta vaikea hatusta vetää aikaa. voisiko lähteä liikkeelle että puheaikaa lyhyempia, jota BT näppiksen käyttö myös lyhyentää.
  Omat kokemukset ovat usein siältäneet online yhteyden käyttöä.
  Ja laitteiden välillä on tunneissa mitattuna todella isoja eroja.

  Esim Nokian SU-8W näppikselle luvataan muistaakseni kohtuullisen pitkä käyttöaika 50h (*, ja esim Applen näppis (jää uupuun jotkin S60 toimintonapit) ja monella riittää desktop käytössä yli kuukauden hyvillä pattereilla.

  Nykyiset S60 puhelimet voi laittaa offline tilaan (jossa saa BTn toimiin) ja noissa oloissa voi vaikuttaa erittäin paljon, jos kirjoittamisen jälkeen samuttaa vielä BTn niin valmiusajat ofline tilassa ovat varsinpitkiä. eli ei välttämättä kannatta samuttaa virrankulutksen takia muutamaksitunniksi.

  Tiden lähettäminen/päivittäminen kannattaa miettiä vaikeissa oloissa, eli missä järjestyksssä, tärkein ensin, kuvat kuva kerrallaan jos käytät emailia, jos esim flickeriä, niin sopivalla sovelluksella, joka osaa jatkaa siitä mihin jäi yhteyden pätkiessä.

  (* valmistajan ilmoittama myyntipaketin paristoilla, ilmeisesti teoreettinen, paremmilla ehkä pidempään.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hätävarana erinomaisia, usein akkukäy vähiin vähän yllättäen, jolloin pienellä lisällä tekee ihmeitä, siinä vaiheessa osaa jo säästää sähkö, kytkemällä turhat pois ja tekemällä vain välttämättömiä. ja luurista riippuen pienellä voi tehdä paljon.
  Ja paristoja saa taajamissa joka myymälästä melkein koska vain.

  Mainitulla Energizer on kahden pariston valmiita paketteja, joilla tosiaan lataa puhelinta aivan oikeasti. matkalaukkuun/reppuun ehdoton varapaketti, verkkovirtalaturin lisäksi, jos järeämpää ei raaski.
   
 19. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Miten olis käytettynä Nokia E70. Siinä on hyvä näppis kirjoittamiseen, Wlan, Perushyvä kamera.
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ihan mielipiteenä, niin E70:n näppistä en kyllä pidä parempana kuin E75:n, varsinkaan vajaalla kymmennellä sormella, kun laitteesta kiinni pitämiseen menee osa.
  Virrankulutuskin aika reilu
  Edit:
  Jaa, taisi olla hivenen huumotipuolella kommentti
   

Jaa tämä viestiketju