Puhelin aivan jumissa.

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja TeeTee, 26/10/09.

 1. TeeTee

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/5/07
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Noniin. Onkos kellään ollut samanlaista ongelmaa, että puhelinta ei saa kunnolla päälle. Miettii, hidastelee ja boottailee kokoajan. Epäilen että vika johtuu siitä että viestejä on puhelimen muistissa yli 4000kpl.

  Tässä olen yrittänyt saada poistettua näitä viestejä, mutta ei oikein tahdo onnistua. Jos puhelimessa yrittää mennä viesteihin niin sanoo: "Viestisäilö-muisti ei ole valmis"

  Datakaapelillakaan ei onnistu. PC Suite tilassa ei anna avata ollenkaan, ja tiedonsiirtotilassa näkee tiedostot, mutta kun yrittää kopioida talteen, niin puhelin kaatuu. Alkuruutu on vain valkoinen, ei taustakuvaa, eikä tekstejä. Ainoastaan akku ja kentät näkyvät. Numeroita voi painella, että tulevat näkyviin kyllä. Ja valikkoon pääsee myös, kun keskinäppäintä painaa. Epäilen että vika johtuu viestien määrästä, kun samaan ongelmaan törmännyt aiemmin kun olen töissä puhelin liikkeessä ollut (silloin mennyt ohi muutaman minuutin odottelulla)

  Puhelin on Nokia 6151 (tyttöystäväni puhelin)
   
 2. Hedgehog

  Hedgehog Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  4044
  Tykkäykset:
  46
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Huoltoon vaan jos on takuuta.
   
 3. tapio525

  tapio525

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/08
  Viestit:
  669
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  LG G4
  onko siinä muistikorttia missä ne viestit on? entä jos sen ottaa irti ja laittaa tietsikkaan ja tyhjentää sitäkautta?
   
 4. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16609
  Tykkäykset:
  4844
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Viestien poisto 6151:stä kestää sitten yli puoli tuntia, että malttia.
  Pahimmillaan niiden luku pc-suitellakin kestää yli puoli tuntia, eli malttia.
   
 5. Ketale

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/10/09
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia E52, N8, Lumia 925, Lumia 640
  Vaimon kännykässä oli sama juttu kesällä. Aluksi viestejä jai poistettua vain yhden tai jokusen kerrallaan ja aikaa kului kohtalaisesti. Kun viestien kokonaismäärä saatiin alle tuhannen oli laite kuin uusi. Takuuta kun oli niin vietiin vielä huoltoon, mutta päivityksen jälkeen oli yhtä hyvä kuin ennenkin.
   
 6. Pikkuhannu

  Pikkuhannu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  11   0   0

  Liittynyt:
  13/6/07
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 830
  Miten kukaan saa 1000 viestiä luuriin??? Itse ainakin poistelen sitä mukaa kun olen lukenut, ja ainakin noksuissa lähetetyt saa rajoitettua esim 20 viestiin...
  Tapansa kullakin... :)
   
 7. TeeTee

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/5/07
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Takuuta ei taida enään olla.. Pitäisi kuitenkin saada talteen puhelinnumerot ja valokuvat mitä on. Mutta ei onnistu oikein. Eikä hajua kyllä mitenkä voisi nuita viestejä alkaa poistamaan, kun sanoo aina vaan että se viestimuisti ei ole valmis, kun yrittää mennä viesteissä kansioihin/poistamaan viestejä. Kenelläkään mitään ideaa, millä aloittaa?

  Edit: Sanoo muistin tila että 3,1 Mt vie tilaa viestit.
   
 8. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16609
  Tykkäykset:
  4844
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Akku irti, akku kiinni, kapulaan virrat.
  Laita kapula letkuihin ja pc-suite auki, jätä kapula paikalleen ainakin tunniksi.
  Kokeile saatko jotain näkyviin.
   
 9. TeeTee

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/5/07
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Ei oikein tahdo onnistua, kun boottailee itse itsensä vähän väliä.

  Edit: Välillä nakkaa tämmöistä: "Sim-korttia ei ole, sim kortin muisti ei ole käytettävissä". Puhelin on offline tilassa, mutta eipä sillä mitään merkitystä pitäisi olla? :D
   
 10. villemma

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/11/09
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Ai muutama viesti?

  Ei kannata ihmetellä parin tuhannen viestin varastoa: tytär ilmoitti syksyllä haluavansa uuden känykän, kun vanha (alle vuoden ikäinen) kapula ei oikein toimi. Jumittaa koko ajan. En hankkinut uutta, vaan kaivoin vanhan laatikosta. Asiaan tutustuessani tarkemmin, totesin puhelimessa olevan 13.200 (!!!) viestiä yhteensä - siis lähetettyä että vastaanotettua. Olen nyt muutaman päivän poistellut viestejä, 3 - 70 kerrallaan suostuu Nokialainen niitä poistamaan, sitten jämähtää paikalleen. Otettava akku irti ja käynnistettävä ja odotettava puolisen tuntia, että viestien valmiustila aktivoituu. Ja sama uudestaan.

  Voitte olla varmoja, että jos nuorisolle - oma tyttäreni ei ymmärtääkseni ole ainoa ja edustaa valtavirtaa nimenomaan tyttöjen keskuudessa kännykkäkäytöksellään - yrittää saada kestävän esineen käyttöön, niin kannattaa harkita rautakankea. Epäilen senkin kyllä olevan mutakalla ennen kuin ehdin edes onnesta huokaista.
   
 11. mikkos Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  8
  Mikähän puhelin kyseessä? Ehkä hard resetti auttais nopeemmin jos siinä semmonen on.
   
 12. samumanu Vieras

  0   0   0

  Yleensä nuorilla on semoset halvemmat kännyt joissa hard resetin teko ei mahollista, ite oletan niin olevan tossa tapauksessa mutta en tietenkään varmaksi tiedä..
   
 13. Nupogodi

  Nupogodi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  61   0   0

  Liittynyt:
  1/1/09
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  63
  Puhelinmalli:
  Lumia 520 & 1020
  itsellä n.1000 viestiä e71, ei ainakaan vielä jumita pätkääkään. Ainoa murhe on tällä hetkellä rikkinäinen näppis ku 1v4kk tyttö käsitteli luuria "asiantuntijan" tavoin.
  Posted via Mobile Device
   
 14. Niq1982

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/11/08
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Puhutaankin ihan eri laitteesta. Symbianin kanssa ei moisia ongelmia ole, kun käyttömuisti ja massamuisti on erikseen.

  Vähintään joka toinen jumittava S40-noksu korjautuu kun tekee muistiin tilaa. Varsinkin muistikortittomiin tuppaa porukka lyömään muutaman MP3-kipaleen tai sit sen viistuhatta viestiä. Tuloksena se että laitteelle ei jää käyttömuistia ollenkaan. Hölmö moka softan suunnittelijalta jakaa käyttömuisti säilytysmuistiksi. Jos puhelin on niin jumissa, ettei viestejä/muuta dataa pääse poistamaan, niin vaihtoehtona kiikuttaa laite huoltoon softapäivitykseen, parinkympin homma ja taas toimii. Suite-päivitys ei auta, kun se suitekin jumii kun puhelinkin jumii. Samoin on riskinä että se puhelin buuttaa itsensä kesken softan ajon ja kuolee siihen paikkaan.
   
 15. TeeTee

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/5/07
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Eipäs sitä kerkeä päästä viestisäilöön käsiksi, kunnes puhelin boottaa itsensä ja sanoo että viestisäilö ei valmis. Ja s40 puhelimissa hard resetti ei ole mahdollinen.
   
 16. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6438
  Tykkäykset:
  2314
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  Puhelimen sisäinen muistihan on 30mt. Eihän tuo 3,1 mt siihen nähden paljon ole. Epäilen että muisti on täynnä muusta tavarasta. Ja/tai sim- kortin muisti on täynnä.

  Sinuna kokeisin eri sim-kortilla. Voihan olla että se puhelin "herää" sillä, ja saat sitten pc-suitella siirrettyä tavaraa pois.
  Jos siinä on muistikortti, niin poista se, ja yritä käynnistää myös ilman sitä.
  Ellei onnistu niin sitten (yrittäisin) seuraavaa: Tyhjentäisin/siirtäisin sen toisen sim-kortin tiedot, esim pc-suitella talteen. Sitten siirrät kopioit oman puhelimen osoitekirjan sille tyhjentämällesi sim-kortille.
  Tuhoa sitten puhelimen muistista se osoitekirja. (En tiedä saako tuhottua kuin nimi kerralla ) Sitten kokeile poistaa muuta ns. "turhaa" tavaraa muistista. Esim. kuvia, viestiluonnoksia, kalenterimerkintöjä, bluetooth viestejä jne. Jos sulla on siinä muistikortti niin yritä sitten siirtää sinne mitä saat, esim. kuvat mitä haluat säilyttää.
  Ne oman(alkuperäisen) simmin mahdolliset viestit ja tiedot kopioi isommalla muistilla varustettuun puhelimeen tai pc:lle. Jos/kun saat tilaa lisää niin voi onnistua viestien siirto ja vähentäminen.Jonka jälkeen voit taas kopsata osoitekirjan takaisin puhelimeen ja tyhjentää simkortin/korttien muistin/muistit.

  Voi olla kyllä jos se sisäinen muisti on ihan tukossa niin ei onnistu siirrellä mitään mihinkään päin. Sitten Ainut vaihtoehto on puhelimen päivitys... Joka taas vaatii sen että saat sen ensin käynnistymään normaalisti. Eli kokeile ilman muistikorttia ja eri simmillä myös.

  --- Saikohan tosta mitään selvää ?? Mut yritäs noilla, kerro sitten miten kävi.---

  Tommostaki vois vielä kokeilla , en tiiä auttaako mitään.?
  " Kun haluat tyhjentää välimuistin selaamisen aikana, valitse Valinnat >
  Muut valinnat > Tyhjennä välimuisti. Valmiustilassa valitse Valikko >
  Web > Tyhjennä välimuisti. "
   
 17. hobbymat

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/03
  Viestit:
  199
  Tykkäykset:
  2
  Sama koskee kyllä myös useimpia S60-luureja. Jos viestejä on yli 1000, voi puhelimelta odottaa ihan mitä tahansa ongelmia.

  Itselleni 5800XM teki tunnetut "oharit" kun viestejä oli muistissa noin 1500, ja erään käynnistyksen yhteydessä kaikki viestit ja sähköpostilaatikot katosivat. Viestit olivat C-asemalla, koska muistikorttia ei voi käyttää viestien tallennusmuistina, mikäli käytössä on myös Mail for Exchange.

  Myös N86 meni täysin sekaisin, kun viestejä oli riittävästi. Koska en käytä tässä mallissa MfE:tä, pystyin siirtämään viestit C-asemalta massamuistille. Puhelin ei tosin siitäkään tykkää, joskus puhelimen käynnistymiseen voi mennä puolikin tuntia vaikka täysresetti on viestien siirron jälkeen tehty.

  Mitä joskus keskustelin asiasta muutaman nokialaisen inssin kanssa, heidän mielestään mitään ongelmaa ei ole, koska kukaan ei voi säilyttää puhelimessaan tuhatta viestiä. Siitä syystä tätä ongelmaa tuskin korjataankaan, kun asenne on siellä kehityspäässä tuollainen. Perusinsinöörit suunnittelevat puhelimia toisille perusinsinööreille...

  Nyt sitten kokeillaan toiveikkaasti muita merkkejä. Saa nähdä, kuinka paljon parjattu hedelmäkaupan tuote pärjää tässä mielessä. Viimeiset puoli vuotta sen kanssa ovat ainakin sujuneet loistavasti joka suhteessa, viestejäkin on jo aikamoinen määrä, ja käytössä on myös useita eri postilaatikoita.
   

Jaa tämä viestiketju