Puhelimien kehitys hiipumassa?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja HIGHEND, 27/8/09.

 1. HIGHEND

  HIGHEND Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  33   0   0

  Liittynyt:
  22/12/08
  Viestit:
  2510
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Samsung S6 + Lukuisia muita
  Ainakin omasta mielestäni huippupuhelimien myyntiä haittaa se seikka, että tämänpäivän ns. peruspuhelimissa alkaa olla kaikki ominaisuudet, mitä ihminen tarvitsee, lukuunottamatta älypuhelinsovelluksia. Esimekiksi satasella saa jo musiikkisoittimen, kohtalaisen hyvälaatuisen kameran, radion, hyvätasoisen näytön, 3,5 mm plugin... Mm. Nokian markkinointipolitiikka alkaa perustua pitkälti jo nähtyjen ominaisuuksien päivityksiin. Onko puhelimiin siis mahdollista enää tulla uusia ominaisuuksia?
   
 2. Storck Vieras

  0   0   0

  Tuskin kehitys pysähtyy koska se tarkoittaisi myynnin pysähtymistä. Kehitys muuttaa muotoaan ja jatkaa matkaa, mihin, en tiedä mihin.
  Jos kehitys loppuu niin markkinat loppu - sitä ei halua kukaan.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Vielä on mahdollisuus kehittyä... saas tosiaan nähdä pitääkö ennustukset paikkaansa uudesta tekniikasta.

  Nanoteknologian avulla ei tartte huolehtia, onko kännykkä puhdas, naarmuton... Autoihinhan tämä naarmuton maali on tulossa, johon heitetään vähän lämmintä vettä ja kappas, kunnossa on. Korjaa pienet kolhut maalipinnassa kunhan ei ole totaalista. Sitten ilmeisesti lisäämällä saa eheytettyä.

  Akkuteknologia voi olla 5-30 vuoden akut joita ei tarvitse ladata. Tai vaihtoehtosesti lionit jotka latautuvat todella nopeasti uudenlaisen rakenteen ansiosta.

  Videotykit plasmaledein toteutettuna.

  Kvanttiteknologia on vielä vuosikymmenien päässä, mutta mutta muistit laajenevat. 8 vuoden päästä kaikki maailman musiikki on kehuttu saavan mahtumaan yhteen kännykkään. Muistit voisi olla jo 100-10000 kertaa isompia. Pelkästään soluteknologialla toteutettuna tai hologrammi muistein...

  Eli paljon on vielä tulossa, älkää luulkokaan, että tää kehitystyö loppuu. Tää on hyvin pientä nykyään, siihen mitä on luvassa
   
 4. karvis

  karvis Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  4104
  Tykkäykset:
  488
  Puhelinmalli:
  S7 Edge
  On jo myynnissäkin, vielä kun keksivät itsestään oikeavan pellin niin ei tarvi välittää noista parkkipaikkaru**kareista :D

  Menee jo ohi, mutta...
   
 5. Pentti Hirvonen Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/08
  Viestit:
  1286
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nuukia
  Kyllähän on paljon varaa kehittää mm. puhelimien kestävyyttä ja esim. kameroiden ja mikrofonien laatua. Missä luurissa on esim. laadukas stereoäänitys? Tuskinpa missään.
  Lisäksi mm. akkukestoa ja käyttöliittymän nopeutta voi lisätä merkittävästi nykyisestä.
  Myöskään puhelimet eivät vielä toista riittävän hyvin flash-materiaalia ja eri videokoodekkeja.

  Myöskään puheentunnistusta ei ole hyödynnetty eri sovelluksissa juuri ollenkaan tekniikan ollessa vielä nykyään melko alkeellista. Esim. puhelimelta pitäisi tulevaisuudesa voida kysyä normaalilla puhe-äänellä esim. millä bussilla pääsee jonnekin osoitteesen ja kännykkä opastaisi pysäkille ja sanoisi mitä bussia ollaan venaamassa jne.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Muistimuovit ja muistimetallit... hmm.. siinä se. Kyllähän näitä kaikkea todellakin on.


  Kameroiden laatua voi kehittää nykytekniikalla enään himpun verran... on erilaisia sovelluksia ym. mutta optisen fysiikan lait taitaa tulla vastaan tässä, sama homma koskee kaiuttimia joista tuskin tulemme koskaan kuulemaan HiFi laatuista ääntä. Kestävyyttä voidaan kehittää yhä enemmän monikerrospiirilevy tekniikan ansiosta johon voi upottaa nykystä enemmän erilaisia komponentteja. Näin kestävyys paranee. Koodauksella voidaan käyttöliittymiä ja sovelluksia nostaa kymmeniä kertoja nykyistä nopeammaksi. Nykyisin on käytössä paljonkin prosessoreita, joilla tulee satoja virheitä. Koodaus on kalliimpaa kuin uuden prosessorin tekeminen esimerkiksi. Ongelmana on ehkä tehtävien hajauttaminen, eritasoiset koodaajat ja aikatauluttaminen. Flashmateriaalin aika tulee vasta ensivuonna uskoisin alkavaksi. Koska näytöt eivät ole mitään hyviä vielä ja riittävän kokoisia eri esitysten tekemiseen. Applella tulee esim. loppuvuodesta näyttölevyjä, kuin läppäreitä mutta ilman "läppää". Näillä pystyisi esim. esittelemään aivan uudella tavalla kaikkea. Samalla aukeaisi mahdollisuus eri videokoodekkien kehittämiseen. Itse en pidä yhtään kännykään tuijottamisesta. Luulisi videotykin ilmestyminen kuvioihin tai isompien näyttöjen tuleminen olisi suotavampaa ensin. Puheen tunnistuksen ongelmia on eri murteet, äänenpainot jne... ehkä se myöhemmin olisi mahdollista, puhutaan 10v.. uudestaan. Mut mielenkiintosta lukea mitä eri ihmiset haluais kännyköiltään.
   
 7. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Näinhän se oli silloinkin kun kenenkään ei tarvinnut tehdä muuta kun soittaa ja tekstata... ;)
   
 8. JCSH

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/6/09
  Viestit:
  360
  Tykkäykset:
  12
 9. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Varmaan isoin muutos tapahtunee siinä, että puhelut toimis täysin netin kautta. Tää on onnistunut jo vuosikausia teknisesti ottaen mutta pienien tulojen takia tästä ominaisuudesta ollaan ymmärrettävästi hiljaa. Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa :(
   
 10. jaskavaan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/05
  Viestit:
  971
  Tykkäykset:
  124
  Muistia lisää, nopeutta lisää ja palvelut helpommiksi.
   
 11. terssi

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/9/02
  Viestit:
  215
  Tykkäykset:
  3
 12. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16233
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
 13. HIGHEND

  HIGHEND Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  33   0   0

  Liittynyt:
  22/12/08
  Viestit:
  2510
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Samsung S6 + Lukuisia muita
  Mutta kamalasti uutta ei siis enää ole luvassa. Softa ja wanhat ominaisuudet parantuvat, no other.
   
 14. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16233
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Sitä on vähän turha alkaa spekuloimaan, kun me ei oikeasti tiedetä, mitä tulevaisuus tuo tullessa. Mutta kyllä tekniikka kehittyy koko ajan, se on varma. Ja se on varma, ettei me olla vielä nähty kaikkea, mitä matkapuhelimissa voi olla. Onhan tällä hetkellä jo suunnitteilla matkapuhelimia, jolla voi todentaa itsensä sähköisesti ja jolla voi maksaa ostoksensa pankkikortin tapaan.
   
 15. AKO

  AKO

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/8/03
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800XM & DNA
  Niinhän sitä voisi helposti ajatella, mutta tuskinpa tuo pitää paikkaansa. Esimerkiksi kamera, mp3-soitin ja GPS ovat ominaisuuksia, joita kovin moni tuskin osasi varsinaisesti odottaa modernien puhelimien vakiovarusteiksi ennen kuin niistä todella tuli arkipäivää. Ihan samalla tavalla joku nyt epätodennäköiseltä vaikuttava ajatus voi toteutua muutaman vuoden sisällä.

  Toisaalta voisi myös miettiä, onko järkevää keskustella puhelimien kehityksestä, koska se puhelinominaisuushan ei ole varsinaisesti kehittynyt enää pitkään aikaan; sen rinnalle on vain tuotu muita toimintoja. Ja siis nimenomaan näitä muita toimintoja tulee epäilemättä lisää. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa mennään niin pitkälle, että se puhelin jää vielä selvemmin taka-alalle ja jostain muusta käyttötarkoituksesta tulee laitetta määrittävä tekijä. Itse asiassa omalla kohdallani asia on jo näin, sillä omasta kännykän käytöstäni puhuminen muodostaa vain pienen osan.
   
 16. wilzu

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/04
  Viestit:
  438
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800XM
  Voisin väittää, että 5v päästä on taas ihan uudet kujeet.

  Jos suhteuttaa asioita, kannattaa vaikka miettiä taakse päin: Mitä oli 5v sitten? Entä 10v sitten?

  E: Itseasiassa nythän matkapuhelinmaailma on juuri mullistumassa ehkä eniten koskaan. Matkapuhelimesta on oikeastaan tulossa mobiilimpi kuin ikinä.

  Muutenkin kehitys ja mullistukset on enemmän siirtymässä enemmän palveluihin ja softaan kuin itse laitteeseen. 5v päästä on varmasti joku taas keksinyt uuden googlen/facebookin ja tienaa sillä miljardeja.

  E2: Jotenkin typerän oloista edes kuvitella, että kehitys olisi pysähtymässä. Ja jos siltä tuntuu, niin senkus itse keksit jotain uutta?
   
 17. 22022004 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/04
  Viestit:
  593
  Tykkäykset:
  23
  Pitääkin erottaa puhelinten ja palveluiden kehitys.

  Puhelinten kehitys voi hyvinkin olla kulminaatiopisteessä, mitä nyt tehokkaampia akkuja tai muuta jo nykyään käytössä olevaa tekniikkaa tulee parannetuna. Varsinaisesti uusia ominaisuuksia ei ehkä tulekaan paljoa enää.

  Mutta uusia käyttötapoja uusien sovellusten kautta tulee varmasti. Näide uusien sovellusten käyttöön nykyisetkin uusimmat puhelimallit saattavat jo pystyä - uudemmat toki entistä paremmin.

  Joten minusta aloittajan kysymys ja aavistus on ihan relevantti eikä suikaan lainkaan typerän oloista - itse asiassa aloituksessahan suljettiinkin sovellukset pohdiskelun ulkopuolelle.

  Mutta tosiaan ne isot rahat taitaa jatkossa tehdä se joka keksii houkuttelevimmat uudet sovellukset ja miten tehdä niillä rahaa.
   
 18. wilzu

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/04
  Viestit:
  438
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800XM
  TOISAALTA uudet materiaalit, yms mahdollistavat varmasti ihan puhelinrintamallakin vielä paljon. 5v sitten esim. gps:ää ei ollut missään luurissa, nyt lähes jokaisessa. Näyttö- ja käyttötekniikka mullistettiin pari vuotta sitten totaalisesti(Vaikka tekniikka olikin tuttua). Kiihtyvyysanturikin on varsin uusi juttu(Ja sen potentiaalia hyödynnetään varmasti ihan marginaalisesti vasta), kuten myös kakkoskamera. Se mahdollistaa videopuheluiden lisäksi myös ihan uudenlaisen tavan hallita puhelinta, jopa täysin koskettamatta sitä.

  Jos nämä kaikki on tullut viiden vuoden sisällä, mitä on luvassa seuraavan viiden vuoden sisällä? Taipuisat kännykät, uudenlaiset tavat hallita puhelinta, uudet anturit, yms.

  Esimerkiksi: Millainen olisi luuri, joka vaikka vaihtaa kappaletta kun sitä vain puristaa tarpeeksi kovaa? Tai vaikka tekee jonkin toiminnon, jos luuria vääntää. Puhelin joka tarkkailee elintoimintoja ja ilmoittaa milloin pitää syödä, jne. Tai puhelin, jonka koko pinta-alalla on näyttö? Tai läpinäkyvä puhelin, jonka sisällä näytön tilalla onkin hologrammi. Tai puhelin, joka on tatuointina kämmenessä? Tai, tai :D Mitä enemmän miettii, sitä enemmän tulee ideoita! Ja onhan nuo Nokian konseptimallitkin varsin hurjia tulevaisuuden maalailuja.

  Minusta tuntuu, että kännykkää kehitetään niin kauan kunnes fyysiset esteet(Lähinnä akkuteknologia) tulevat eteen. Niin kauan kun en pysty puhelimellani pyyhkimään(Tai no kyllähän sitä pystyy, mutta se ei välttämättä ole kauhean hygienista), pesemään käsiäni, ajamaan partaa ja muutenkin korvaamaan kaikkea mitä matkalla ja normaalissa elämässä tarvitsee, on siinä vielä kehittämisen varaa.
   
 19. mikkos Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  8
  Voih, muistan vuonna -97 kun ekan puhelimeni hommasin (n1611) ja siinä ei ollu edes kelloo :D Sisarmallilla 1630 ei pystyny edes lähettää tekstiviestii, vain vastaanottamaan :D Sitten kaveri hommas Ericsonin jossa oli kello ja laskin! Sitte tulikin nokialaiset jossa oli vaihdettavat logot ja soittarit.
  Itse olen vaihtanu puhelinta lähinnä uusien ominaisuuksien takii:
  1) Nokia 1611 (eka puhelin, ei juuri ominaisuuksia, makso 995 markkaa). Mulla oli myös vyöklipsi.
  2) ->Nokialaiseen jossa oli T9 sanakirja ja soittajille sai omat soittoäänet eikä ollu antennia
  3) ->Vaihto nokialaiseen jossa oli kalenteri, joka yllä mainitusta puuttui. Yllä mainittu ei ollut kauaa käytössä (alle vuoden). Tämä puhelin oli monta vuotta. Tässä oli uutuus: värinäakku, joka löysti liittimet niin että akku ei tahtonu pysyy paikoillaan.
  4) ->Vaihto nokian zippoon kun halusin pienempää luuria ja puhelimen jossa oli radio ja WAP. Käyttöliittymä oli hanurista, ja kalenteri surkea. Käytössä alle kolme kuukautta.
  5) ->Vaihto ensimmäiseen värinäytölliseen nokialaiseen. Tässä oli Java, radio, ja muita ihania ominaisuuksia kuten Muuntaja ja maailman kello.
  6) ->Vaihto nokialaiseen (6230) jossa oli MP3 soitin, muistikorttipaikka ja kamera! Ostin myös muistikortin 512mt MMC. Maksoi yli 80euroa vuonna -05.
  7) ->Edellinen hukkui kännissä, joten uusi puhelin ostoon (6230i). Sisärmalli, koska pidin ja pidän edelleenkin tuhottomasti tuosta mallista.
  8) ->Vaihto 5800 musiikkiluuriin. Suurin syy videotoiston mahtavuus ja kaikki uudet jutut, kuten Symbian (mulle uusi juttu), WLAN, GPS, 3,5mm plugi, USB.. Käytössä edelleen ja erittäin tyytyväinen.

  Oho, tulipas juttua. No, poitti oli se, että kyllä noita ominaisuuksia tulee aina lissää. Luulempa että seuraava suuri juttu on projektorit kännyssä. Jos ei otetä huomioon vanhojen ominaisuuksien päivittymistä. Toinen on pöydälle heijastettava näppäimistö. Myös kunnon mobiilitv on hieman hatara (tosin johtunee muista seikoista). Ja tietysti feedbäkkiä antava kosketusnäyttö.

  Pelottaa mitä kaikkea ne luuriin tunkee :D
   
 20. t_makela

  t_makela Puhelinaddikti

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  13/9/06
  Viestit:
  1902
  Tykkäykset:
  726
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P+Huawei Watch
  IMO N95:n jälkeen on kehitys uuden HW:n osalta pyörinyt aika lailla paikallaan. Kehitys on vain siirtynyt edellisten ominaisuuksien hiomiseen paremmaksi ja käytettävämmäksi. Parempaa HW:ta ja uutta softaa siis. Esim kamerat ovat tarkempia, GPS saa nopeammin fixin ja pysyy kiinni satelliiteissa, prossut tehokkaampia, enemmän sisäänrakennettua muistia sekä monia muita. iPhone on aika pitkälti samaa seurakuntaa tän kehityksen muutoksen kanssa, ei oikeastaan mitään uusia ominaisuuksia, mutta tietyt osa-alueet toimivat paremmin kuin aikaisemmin. Kosketusnäyttö nyt on ollut aika vanha juttu, mutta se on tullut nyt laajemmin mallistoihin ja halvempiin puhelimiin.

  Vaikea sanoa mistä tämä kuiva kausi johtuu, eikä ole enää yhtään uutta järkevää HW:tä mitä pystyy liittää kännykkään vai onko akkuteknologian hitaampi kehittyminen syypää?
   

Jaa tämä viestiketju