Puhelimien BETA testi?!

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja apo_, 20/1/03.

 1. a

  apo_

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/12/02
  Viestit:
  166
  Tykkäykset:
  0
  Onko tälläistä olemassa? Kun nykyään käyttäjien pitää huomata viat ja ilmoittaa niistä, eikö nämä valmistajat järjestä minkään näköistä beta testia niinkuin peleissä. Esim. 100 käyttäjän beta testi ja sitä testattais pari viikkoa päivitellen. Silloin mielestäni monikin vika myyntiin tullessa olisi korjattu eika tarvitsisi marista.
  Itse en pidä yhtään jos saan puolivalmiin kojeen käteen ja sitä pitäisi kokoajan käydä päivittämässä että sen saisi edes päälle ;)
  Nokialla on nykyään monessä kännykässä hemmetisti bugeja, esim 5510 näppäinlukon kun laittaa välillä päälle niin tulee puheen tunnistus päälle jos painaa jotai nappia... ja muissa puhelimissa eri bugeja jotai en luettele. Voitaisiin valmistella joku yleinen netti osote minne kerättäis addressi ja pistettäisiin suurimmille valmistajille eteepäin esim nokia, sonyericsson, samsung, siemens.

  Mitä mieltä te olette asiasta?
   
 2. K

  Keijo

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  724
  Tykkäykset:
  0
  Onks toi kuinkakin yleistä, ettei saa puhelinta päälle ilman etä on kokoajan päivittämässä softaa?
   
 3. s

  sm

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/02
  Viestit:
  303
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän niitä puhelimia tulee ennakkoon aika paljonkin rajatun käyttäjäpiirin käyttöön. Ongelma on vaan se, että vaikka puhelimia olisi "beta"-testauksessa vaikka 1000kpl, niin sitten kun niitä myydään vaikka 50000kpl, niin ilmenee taas ihan uusia ongelmia. Matkapuhelinsofta on lajina aivan mielettömän ongelmallinen, koska toimintaan vaikuttavia ulkoisia muuttujia on älyttömästi (operaattori, omat kontaktit, paikkakunta, käyttäjän toiminta jne.)

  Eli kyllä niitä testataan, mutta yhdelläkään puhelinvalmistajalla ei ole resursseja järjestää täysin kattavaa tosikäyttäjillä testausta jokaiselle puhelinmallille.
   
 4. P

  PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Mitä itse olen kuullut niin kyllähän puhelimet käy läpi aika kovan testi rupeaman. Testikappaleita on 100-1000 ja niitä testataan ihan normaali käytössä noin 1-3 kk ennnen kuin tulevat kauppoihin.

  Tosiasia on kuitenkin että maailmassa on niin monta GSM maata ja niissä lukematon määrä operaattorteita, joiden kaikkien verkoissa on hieman eri asetukset ja ominaisuudet, mutta kuitenkin puhelimen tulisi toimia niissä kaikissa ilman ongelmia. Sitten on monta eri kieliversiota ja joillakin alueilla on omat erityiset palvelunsa, joita pitää tukea. Onhan sitä paitsi itse puhelimissakin aivan älytön määrä eri toiminnallisuuksia, joista osaa käytetään samaanaikaan. Tästä kaikesta seuraa että täydellinen testaus maksaisi enemmän kuin puhelimista voisi saada rahaa, joten kaikkea ei voi testata millään, valmistajat olisivat tehneet konkurssin tai peruspuhelin maksaisi edelleen 1000 euroa ja huippumallit 3000.
   
 5. a

  akir0

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  110
  Tykkäykset:
  0
  Siinä vaiheessa kun puhelimien toimivuudesta/kestävyydestä/bugittomuudesta tulee markkinointietu, siihen aletaan varmasti panostamaan yritysten puolesta.

  Tällä hetkellä ihmiset eivät (valitettavasti) osaa äänestään jaloillaan riittävän äänekkäästi, vaan uusinta uutta on aina pakko saada.

  ts. uudet ominaisuudet painavat enemmän kuin se luotettavuus.

  Eiköhän tähänkin tule jossain vaiheessa muutosta, viimeistään silloin kun uusia ominaisuuksia ei enää tule tätä vauhtia kuin nyt.
   
 6. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tiettävästi kuitenkin niin sanottuja "vanhoja" malleja myydää eniten. Johtuuko se sitten hinnasta vai siitä että ne ovat yleensä toimivampia.
  Ne jotka ostavat tuoretta haluavat yleensä uuden mallin tietäen mahdolliset pakkolliset huoltokäynnit. Eivätkä kasto tarpeellisesksi odottaa puoltavuotta.
   
 7. d

  djj Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/03
  Viestit:
  2742
  Tykkäykset:
  0
  Täällä olisi kyllä yksi joka olisi heti valmis testaamaan uusia puhelimia! Johtuuko se sitten materialistisesta luonteesta vai mistä mutta uusi puhelin on aina niin... jees!
   
 8. T

  Tonppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/02
  Viestit:
  695
  Tykkäykset:
  0
  Näkisin asian niin, että täällä olisi potentiaalista ja laadukasta testaajaväkeä puhelinvalmistajille. Joten jos sinä, arvoisa lukija, olet päättämässä yhtiönne testaajista, niin laitapa muutama kymmenen konetta tämän foorumin käyttäjille.
   
 9. y

  yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Eikohan yhtapatevia testaajia loydy myos yhtioiden omista ja partnereiden tyontekijoista. Tuskin protoja annetaan taysin tuntemattomille?
   
 10. T

  Tonppa

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/02
  Viestit:
  695
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä varmasti löytyy, mutta vois ne silti laittaa muutaman laitteen. *toiveajattelee*
   
 11. m

  muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Kyllähän niitä puhelimia testataan paljon ennen kuin ne myyntiin tulevat. Paljon enemmän kuin ketjun aloittajan mainitsemat 2 viikkoa. Ja testaajia on reilusti yli sata, kuten ketjun aloittaja kertoi.

  Mutta testaajat ovat yhtiön omia työntekijöitä. Mitä järkeä on antaa ulkopuolisille kuluttajille laitteita testattavaksi kun omassakin yhtiössä on kymmeniätuhansia työntekijöitä, jotka testaavat niitä ilomielin. Ja työntekijöitä yhtiö voi valvoa paremmin kuin ulkopuolisia.
   
 12. M

  Miespuuntakaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/02
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Offtopic...

  Eikös Nokia beta testaa kaikki laitteet loppukäyttäjillä? :)
   
 13. p

  pellavalaavu

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/02
  Viestit:
  278
  Tykkäykset:
  0
  Puhelimien bugisuus johtuu yksinkertaisesti siitä että testaajat ei käytä puhelimia niin kuin niitä käyttää kuluttajat.Puhelimissahan ilmenee vikoja aika nopeasti niiden tultua myyntiin,elikkä testaajat eivät ole "ammattilaisia" vaikka ovat esim. nokian omaa väkeä.Uskoisin että paras tulos saavutettaisiin kun testiporukka valittaisiin nuorista innokkaista kavereista,joita vaikuttaa olevan tälläkin palstalla pilvin pimein.
   
 14. s

  sm

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/02
  Viestit:
  303
  Tykkäykset:
  0
  Väärä päätelmä. Ongelma nimenomaan on se, että testaajat ovat ammattilaisia... Ja itse asiassa niitä puhelimia testaa kyllä paljon sellaista porukkaa, jotka ovat Nokialla ihan muissa kuin matkapuhelinhommissa...