Puhelimet seonneet ulkomaanmatkan jälkeen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja lemon, 3/8/04.

 1. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Nyt on todistettu että puhelimet voivat tuhoutua operaattorinkin toimesta. Onneksi vielä rautatason vikaa ei saada, mutta kuitenkin toimimattomaksi puhelin saadaan. Voiko operaattori näin rajoittaa tulevaisuudeessa verkkoon vain mieleisensä puhelimet tai niiden differoidut mallit?

  http://www.turunsanomat.fi/osasto/?ts=1,2,0,0,174287,2004-08-03

  Toisaalta tuo osoittaa myös sitä että puhelimista on tehty jo liian monimutkaisia ja kunnollista testausta enään ei voida kohtuullisella kustannuksella testata. Toisaalta speksien liian löysä määritelmäkin saattaaa tehdä tuon.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Verkko - päätelaite ongelmia on ollut vuosien saatossa eri verkoissa (ja verkko tekniikoissa) oudolta kuulostaa tuo että laite pimenee viikon päästä tallinasta käynnin jälkeen. Tuon mukaan virtojen sammuttaminen toi vian esiin.
   
 3. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  Aihetta sivuten, olin viime syksynä reilun viikon jenkeissä, ja N6100 oli mukana. Sitä sitten siellä luonnollisesti tuli muutaman kerran ladattua, ihan luurin omalla laturilla kun se kerta oli 100-240V syövä laturi. Homma toimi ok, kunnes ekan kerran lykkäsin kotiin tultuani täällä laturin kiinni, piti pientä vihellystä eikä ladannut luuria täyteen yössä, eli meni jotenkin rikki. Takuuseenhan se meni, mutta hieman ihmetytti.. Onneks luurille ei käyny mitään :)
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Kiinnitti tossa jutussa huomiota ton Tuutin sanominen että tottakai menee takuuseen tommonen korjaus.

  No takuuaikana tietenkin mut kun se on umpeutunut en usko et takuun piiriin menee vaan asiakas maksaa viulut...
   
 5. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Asiakkaalle on sitten kauppoja tehdessä tehtävä selväksi, että mikäli hän matkustelee eikä takuu ole voimassa, hän maksaa itse mahdolliset verkosta johtuvat vauriot softan suhteen. Itse en oikein ymmärrä miten tuo takuu tässä nousee ratkaisevaan asemaan.
  Aamulehdessä olleessa tapauksessa huolto oli ilmoittanut, että takuu ei korvaa korjausta, Nokian edustaja toisin kiireesti kumosi tämän. Tälläinenhän saattaa vaikuttaa jo myyntilukuihinkin jossain määrin.

  E: Onko Nokialta tullut ohjeistus tämän suhteen?
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Aika tuore juttu ni ei oo mitenkään informoitu asiasta. Yleisesti vaan monissa muissakin asioissa aika usein valmistajat pesee kätensä tommosissa jutuissa vaikka mitä muuta julkisuudessa sanovatkin.

  Tossa vaan on jännää se jos todellakin verkko aiheuttaa vian ja puh on takuun alainen niin kuka korvaa? Itse en suoraan sanoen tiedä ja epäilen että valmistaja, operaattori, myyjä jne. syyttää vaan toisiaan ja siirtää vastuuta. Asiakkaalle tossa nyt tokkopa hirveitä kuluja tulee mut voi olla jopa 30€.
   
 7. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Hmmm.. Tuutti oikein korostaa...
  Tottakai näin voi käydä, nyt onkin kysymys, että mille luureille näin on käynyt. Onkohan jollain huollon kanssa työskentelevällä esimerkkejä muista merkeistä. Ja vielä, että onko Nokian osalta havaittu muissa kuin 3310 mallissa. Tilanne muuttuu lievästi sanottuna huolestuttavaksi näin käytettyjä kauppaavan näkökulmasta, mikäli ongelma on kovinkin laaja, mitä en kyllä oikein jaksa uskoa.
  Jatkossa täytyy pyyttää kirjallinen todiste, että ostamasi matkapuhelin toimii myös matkoilla ja sen jälkeen ;)
   
 8. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  He taisivat puhua tuosta ko. tapauksesta, jossa huoltomies sanoi, että ei mene takuuseen ja Tuutti sitten tokaisi, että ilman muuta menee takuun piiriin.

  Ei kai sitä muutenkaan enää takuuajan jälkeen aleta korjailemaan virheitä vai voisinko viedä mun 3110:n ohjelmistopäivitykseen, kun se vähän tökkii?
   
 9. gupla

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  254
  Tykkäykset:
  0
  3310 on maailman myydyin puhelin, joten eikös tuo ole aika todennäköistä, että se päätyy ensimmäisenä otsikoihin.
  Todennäköisesti ongelma koskettaa kaikkia merkkejä jossain määrin (0,0x?%), mutta kappalemääräisesti varmastikin Nokiaa eniten.
  Tuon vian aiheuttajan osoittaminen on vain suhteellisen vaikeaa, jos asiakas sitä ei kerro(tai yksinkertaisesti ei osaa yhdistää tapahtumia). Kännyköistä kun ei löydy "mustaa laatikkoa" kuten jotkut asiakkaat luulevat...
   
 10. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Siinä tapauksessa että softassa on virhe. Nythän ei kukaan(?) tiedä mistä tuo luurin simahtaminen johtuu, ja epäilen, ettei koskaan saakaan tietää, sillä silloinhan vastuunkantajakin samalla löytyisi.
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9561
  Tykkäykset:
  347
  Eihän tuossa mitään outoa ole. Puhelin käy vieraassa verkossa, tietyt parametrit muuttuvat ja puhelimen ohjelmisto ei muutosta jostain syystä pystykään käsittelemään. Tyypillistä Nokiaa siirtää ongelmaa operaattoreiden harteille. ;D Ennemmin pistäisin huonon suunnittelun ja ohjelmoinnin piikkiin puhelimen valmistajalla.

  Toisaalta kuten sovelias mainitsi, niin yhteensopivuusongelmia on aina ollut laitteiden ja verkkojen välillä, mutta jos vika todella ilmenee kyseisellä tavalla, niin kyllä mielestäni puhelimen valmistaja voi katsoa peiliin.
   
 12. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Eikös se softassa ole virhe, kun kerran ohjelmistopäivityksellä korjaantuu.
   
 13. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Niin minunkin mielestäni, mutta Nokia ei sitä tule varmasti myöntämään, joten ei siinä tavallisen tallaajan mielipiteillä ole mitään merkitystä. Ja nythän taisi olla niin, että softauksella oireet poistuvat luurista, mutta itse ongelma ei. Eli se toistuu mahdollisesti seuraavalla reissulla.
  Toisaalta ongelmallista puhelinmallia myytäessä tulisi kyllä myyjän taholta ilmoittaa ostajalle, että mikäli paljon matkustelee, ainakin varoittaa asiasta.
   
 14. gupla

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  254
  Tykkäykset:
  0
  Tekeekö "muutama" tapaus mallista ongelmallisen? Eiköhän kyse ole enemmänkin yhteensattumien summasta. Jos esim. 0,0000001%:ssa (hatusta vedettynä)ko maailman myydyimmän mallin edustajista on vika havaittu, niin sehän on todella ongelmallista! Suhteutettuna useimpiin malleihin, vastaava prosenttiosuus tarkottaisi tuskin edes yhtä kappaletta.
  Vikahan on ilmeisimmin todellinen eikä tarkoitus ei ole vähätellä sitä, vain suhteuttaa sitä. Todennäköisyys ongelman ilmenemiseen(näiden tietojen perusteella) liikkunee samalla tasolla kuin mahdollisuus voittaa lotossa...(siis 7 oikein). Toki ongelma voi olla laajempikin kuten aiemmassa viestissäni sanoin, harva osaa ongelmia ja matkustelua välttämättä yhdistää.

  JA mitä tuohon esimerkkitapaukseen tulee, niin kyse oli ilmeisesti jostain "Expert-takuullisesta" puhelimesta, kun ikää oli melkein 2 vuotta ja takuuta jäljellä. Takuun antajahan ei tuossa tapauksessa ole Nokia vaan myyjä. Eikä Nokian takuu siis luonnollisestikaan ollut voimassa. Expertin tms. takuuehtoja en niin tarkkaan tunne, että miten he tuon ovat rajanneet.
   
 15. Renegade

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/10/02
  Viestit:
  177
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone
  Kuulin tänään että vastaavanlainen tapaus oli sattunut suomalaiselle Prahassa eli puhelin (Nokia 3310) mykistyi kun sen kytki päälle / ulkomaisen operaattorin verkkoon. Aika huolestuttavaa, varsinkin jos kyseisiä tapauksia ilmenee vielä jatkossa.

  Nimim. itsekin Tallinnaan perjantaina lähdössä :)
   
 16. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Asiaa sivuten sain tietää että Erkin t10s meni myös yhtä mystisesti mykäksi. Itse haluaisin tutkia tuon vielä tarkemmin. Kertoilen lisää, kun saa kyseisen kapulan näppeihini. Kuitenkin aiemmasta poiketen puhelin ei ole ollut vähään aikaan Suomen ulkopuolella, niin verkossa kuin fyysisestikkään.

  Olisi muutenkin ihan kiva tietää kuinka yleistä tämä luurien mykistyminen on. Eräältä jälleenmyyjältä kuulin että puhelimia menee aivan odottamattoman paljon kaupaksi ilman järkevää syytä. Onko tämä se syy?

  Edit:
  Puhelin kuulemma lähti toimimaan. Siis käyttäjän vika, jota epäilin erittäin suuresti. Kuitenkin, jos puhelin ilmoittaa että yhteydenottopyyntyä huoltoon, niin silloin on kyllä yleensä jotain muuta vikaa kuin käyttäjän käyttövika. Tietysti suurin osa kosteusongelmista on tietoisesti aiheutettuja.
   
 17. dexta Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/02
  Viestit:
  2482
  Tykkäykset:
  0
  eikös lähiviikkoina ole ollut jotain sähkömagnettisia myrskyjä?
   
 18. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Ainakin tuosta jutusta saa sellaisen käsityksen, että kun päivittää ohjelmiston, vika on sillä korjattu eikä tule uudestaan, mutta pirustako sitä tietää ennen kuin koittaa.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vähän ihmetyttää tuo verkko ongelma, ja onko kyseessä vain roaming ongelma tietyillä kokoonpanoilla, sillä tuntuisi aika oudolta että esim. tuollainen massa luuri menisi sekaisin ja silti verkko annettaisiin olla sellaisena että noin käy.

  Yleensä tälläiset on kai hoidettu verkon päästä niin että luurit toimii (riippumatta verkko toimittajasta), tai jossain tapauksessa terminaaleja korjaamalla.
   
 20. Hartsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/04
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Elisa
  YLEn teksti-TV kertoi eilen tiistaina 3.8., että:
  Osa Nokian matkapuhelimista on lakannut toimimasta sen jälkeen, kun niiden omistajat ovat käyneet vaikkapa Tallinnassa tai Tukholmassa.
  Nokian mukaan vika jouhtuu siitä, että vieraan maan operaattoreiden asetukset ovat sekoittaneet puhelimia. Puhelimet luvataan palauttaa kuntoon takuutyönä.

  Joten ongelman kohteeksi joutuneet eivät ole tällä kertaa itse korvausvelvollisia.
   

Jaa tämä viestiketju