Mobiili.fi Puhelimet räjähtelevät – ja mitä vastaa Samsung? ”Ovat turvallisia käyttää”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 10/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Samsungin ”turvallisia” Galaxy Note7 -vaihtolaitteita on räjähtänyt tiettävästi jo ainakin kahdeksassa tapauksessa viimeisen viikon aikana. Puhelimen kärähtäminen on johtanut muun muassa lennon evakuointiin, palovammoihin ja makuuhuoneen täyttymiseen savulla puhelin omistajan nukkuessa.

  Samsung on myös vahvistanut Galaxy Note7:n tuotannon väliaikaiset sopeutukset ”ottaakseen lisäaskelia laatu- ja turvallisuuskysymysten varmistamiseksi”. Raportoidusti tuotanto on keskeytetty kokonaan. Operaattorit ja muut jälleenmyyjät ovat jo keskeyttäneet puhelimen myynnin.

  Silti Samsung eri edustajiensa toimesta toistelee edelleen ilman lisätietoja mantraa Galaxy Note7 -laitteiden turvallisuudesta. Esimerkiksi Business Insider kysyi asiaa Samsungilta.

  ”Kyllä, Note7-vaihtolaitteet ovat turvallisia käyttää”, vastasi Samsungin edustaja Isosta-Britanniasta. ”Kaikki uudet Note7-laitteet sisältävät vihreän akkukuvakkeen varmistamaan kuluttajille, että heidän laitteensa lataaminen on turvallista.”

  Samsung on kertonut tutkivansa tapauksia, mutta kun ensimmäisestä Note7-vaihtolaitteen räjähdyksestä on kulunut jo viikko ja uusia tapauksia on ilmennyt jatkuvasti lisää, kaivattaisiin myös Samsungilta huomattavasti vahvempaa – ja totuudenmukaisempaa – viestintää. Galaxy Note7:n käyttö on kaukana turvallisesta eikä puhelinta ole suositeltavaa edes säilyttää sisätiloissa virrat päällä.

  Aiemmin uusien tapausten tultua jo julki Samsungilta on myös kommentoitu ”asiakkaiden turvallisuuden olevan tärkein asia”. Näin ei kuitenkaan näytä olevan. Jos olisi, varottaisi Samsung selkeäsanaisesti kaikkia Note7-käyttäjiä puhelimesta – vaikka ongelmien laajuus ja syy eivät olisikaan vielä aukottomasti tiedossa. Nyt nähdyllä toiminnalla Samsung yrittää suojella asiakkaiden sijaan omia etujaan – eikä edes kovin onnistuneesti, sillä Samsungin maine kärsii kohussa joka tapauksessa rankasti nytkin ja Note7-myyntikin on jo päätetty muiden kuin Samsungin aloitteesta.

  Onnekasta on, että Suomessa Note7-toimitukset eivät ehtineet alkaa ennen alkuperäistä myynnin keskeytystä ja 2,5 miljoonan jo myydyn Note7-laitteen vaihtoa, eivätkä myöskään ennen nyt nähtyä ongelmien toista kierrosta. Toistaiseksi ei tiedetä, milloin Note7-myynti täällä olisi käynnistymässä – jos se ikinä enää käynnistyykään.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju