Mobiili.fi Puhelimesta PC – Microsoft laajensi Continuum-tukea

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]  Yksi Microsoftin uusimman Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän merkittäviä ominaisuuksia on Continuum, jonka turvin älypuhelimen voi laajentaa pöytätietokoneeksi ulkoisen näytön ja näppäimistön avulla. Aivan täyttä PC-kokemusta Continuum ei tuo, sillä esimerkiksi tavalliselta tietokoneelta tuttu usean ohjelman moniajo ei onnistu, mutta useiden yhteensopivien sovellusten käyttö eittämättä sujuu kätevämmin isolla näytöllä, yhdessä hiiren ja näppäimistön kanssa. Nyt Microsoft on laajentanut Continuum-tukea hieman, ja jatkossa ominaisuutta voidaan nähdä myös keskihintaluokan Windows-puhelimissa.

  Aiemmin Continuum on toimiakseen vaatinut Qualcommin Snapdragon 808- tai 810-suorittimen, eli puhelinvaihtoehdot ovat rajautuneet vain tehokkaimpiin lippulaivamalleihin. Nyt NokiaPowerUser kertoo, että myös Snapdragon 617 -suorittimella voi käyttää Continuumia. Microsoftin mielivaltaisesta päätöksenteosta ei ole kyse, vaan Continuumin käyttö edellyttää, että puhelimen järjestelmäpiiri tukee ulkoisen näytön käyttöä, ja Snapdragon 617 -mallissa tällainen tuki on.

  Sopivan järjestelmäpiirin lisäksi Windows 10 Mobilella on muutamia vähimmäisvaatimuksia, että sitä voidaan käyttää. Laitteen näytön tarkkuuden täytyy olla vähintään 1280 x 720 pikseliä, RAM-muistia täytyy olla minimissaan kaksi gigatavua, sisäistä tallennustilaa 16 gigatavua ja tuki Bluetooth 4.0:lle sekä 802.11n -lähiverkkoyhteydelle pitää löytyä. Continuumin premium-suosituksina Microsoft mainitsee muun muassa Full HD -näytön, kolmen gigatavun RAM-muistin ja USB type-C -liitännän näytön ja oheislaitteiden kytkemiseksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju