Puhelimen valinnan vaikeus

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Streamer76, 15/7/10.

 1. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  On tuo uuden puhelimen valinta aivan hemmetin vaikea päätös. Aiemmin olen kyllä melkein astellut kauppaan ja ostanut puhelimen mutta nyt se tuntuu olevan todella vaikeata, vaihtoehtoja on toisaalta paljon mutta toisaalta tuntuu, että missään ei ole kaikki kohdallaan. Nykyinen puhelin on N73, joka on hidas, siitä puuttuu wlan, gps ja kamerassa jotain vikaa..

  Haluaisin kuulla mitä suosittelette minulle, jos sattuisi jotakin sellaista mitä ei ole tullut mietittyä. Nykyinen puhelimen käyttö seuraavanlaista
  - puheluita ja tekstiviestejä aika vähän, ehkä joku lyhkänen puhelu päivässä, joskus saattaa mennä päiviä ilman puheluita
  - kameralla silloin tällöin kuvia ja niitä multimediaviesteillä eteenpäin
  - lyhyehkön kestoista nettiselausta, lähinnä tsekkailen silloin tällöin tiettyjä sivuja onko sinne tullut uutta ja uusien sähköpostien tsekkausta
  - satunnaista kartan kattelua

  Ehdot uudelle
  - akun PITÄÄ kestää enemmän kuin päivän yllämainitulla käytöllä
  - wlan + gps
  - näytön pitäisi olla suurempiresoinen kuin n73ssa eli > 320x240
  - surffaus netissä toimii sujuvasti ja nopeasti ja uudet sähköpostit voi tsekata nopeasti
  - kamerassa salama ja mielellään > 3mp
  - spotify pitäisi mielellään toimia sekä google maps
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nämä täyttyy hyvin tuoreilla S60 3rd koneilla, virrankulutus pieni, käyttöajat pitkiä, jopa GPSllä, toki GPS ja Wlan vie virtaa ja saa akun tyhjäksi päivässä. mutta jos navigoinnissakin pääsee jopa 10h aikoihin niin kertoo paljon kehityksestä.

  Tuo tiputtaa käytönnössä S60 3rd koneet pois listalta, tiputtaa pitkälti myös näppis koneet, eli joudut katseleen kosketusnäyttö koneita.

  3Mpx kennot ovat aika vakio kamaa edullisissa perusluureissa ja kamerallisissa älypuhelimissa, eivät välttämättä ole kuitenkaan kuvan laadultaan N73:n tasoa. Eli se kamera kannattaa testata että riittää.

  Googlen softia saa muihinkin kuin Androidiin, mutta ominaisuuksissa voi olla eroja, eli mieti mitä sillä haluat tehdä ja kuinka paljon vaadit.

  Vilase HTC Desire, ja tutkaile miltä se vaikuttaisi, siitä voi sitten lähteä tarkentamaan. Samsungilla tuore Androidkone, jota tarjolla DNAlla kytkynä edullisesti, Samsung Wave kiva, mutta ei ehkä kuitenkaan ratkaisu.


  Jos Nokialainen pitää saada heti nyt, niin kosketuspuoli ei erityisen vahva, siellä N97 mini voisi olla se mistä lähte katsomaan suuntia. Jos näytön pikselikokorajoitusta ei olisi ja näppiskonetta, niin silloin olisi vahvoja vaihtoehtjoa.


  iPhone 3GS pitää tietenkin mainita näissä tilanteissa, hinta ja vain kytkynä
   
 3. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Tuo akunkesto on todellakin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, koska haluan että jos teen yönylireissun johonkin siten, että en pysty puhelinta lataan se ei hyydy silloin. Android puhelimet houkuttaisi eniten mutta mitä olen lueskellut niin tuntuu kaikissa olevan tuo akunkesto aika heikkoa, joten melkein olen jo haudannut androidin sen vuoksi, tuon Desiren joudun ainakin unohtamaan, sen verta on siitä akun heikosta kestosta ollut juttua :( SE:n xperiax10 minissä ilmeisesti on himpun parempi akunkesto mutta siinä näyttö taas on pieni. SE:n vivaz ilmeisesti S60:nä saattaisi nämä mun kriteerit täyttää tai sitten Nokian X6, en tartte välttämäti fyysistä näppistä kun kirjottelen tolla puhelimella niin vähän.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo vaikeuttaa valintaa, kyllä Android koneillakkin paripäivää akkukestää, sain käsityksen että käyttö sinulla olisi kuitenkin pientä, tosin siltikin pientä harjaantumista voi vaatia.

  Toisaalta voisi kuvitella että nimenomaan yönyli reissuilla laittaalla enemmän virtaa vievää käyttöäkin.

  Pikkutavara pussiin kannattaa ehkä hankkia akkulaturi, siis sellainen omastaakusta voimansa ottava puhelimen akun laturi, niillä saa lennossa lisävirtaa.

  Samsungin Galaxy Sllä jotkut ovat päässeet parinpäivän toimintaikaan, siinä taisi hämätä salaman puute.

  SE ehkä, ei kuulu suosikkeihini, en sano etteikö voisi olla sun valintasi.

  SE on osannut virankkulutuksen hallinnan ja akut. mutta jos virrankulutus ja sitäkautta toiminta-aika on tärkeä niin siinä jyrää aika hyvin nuo tuoreet Nokian S60 3rd koneet, mutta jos tarvit sitä isoanäyttöä niin nuo tippuvat listalta auttamattomasti, vaikka muut vaatimukset täyttyy hyvin.

  Jos s60 5th (kosketus) koneeseen päädyt, niin tuo SE voi ehkä olla se, siitä puuttuu Nokian vakiokamoja (Ovi kartat sun muut), mutta raudaltaan tehokkaampi. X6:n miksei, jos mekaniikka kelpaa.

  (kommentoitu oletuksella että nyt olet hankkimassa, eikä vasta syksyllä, jolloin jälleen uudet tarjokkaat)
   
 5. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Kyllä salama pitää olla puhelimessa. Samsungilta on useampi malli pois kuviosta kun eivät ole salamaa laittaneet. X6 ei varmasti ole paras käytettävyydeltään, ehkei tuo vivazkaan.. x6:ssa näytti tahmaiselta tuo netin selaus, joka hieman mietityttää sen osalta. En ole kyllä nähnyt sitä operan selaimella, joten en tiedä toimisiko sillä paremmin? Mutta taitaisi se akku kestää, ainakin x6 on jossain arvosteluissa kehuttu hyvästä akusta.

  En mää ala loputtomiin ootteleen aina vaan uusia malleja :) Heti jos ja kun keksin mikä on mulle se oikea niin puhelin menee hankintaan, mutta niin kiire ei ole että ostaisin vain jonkun, se pitää todellakin tuntua sopivalta valinnalta, jollei sopivaa löydy niin sitten himpun odotellaan. Niin ja jos se tuntuu todella hyvältä valinnalta niin hintakaan ei ole kynnyskysymys.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  X6 on elinkaarenaikana kehittynyt paljon, selaimen ongelma on tiukka www sivujen kuvauksen noudattaminen, jos vielä sattuu olemaan flash ruksittu päälle niin hidas voi olla. Joillekkin se taasen on oiva selain.
  X6:n ja muuta Nokia S60 kosketus koneet kärsii vähän HSUPA tuen puutteesta, eli lähtevä datanopeus on perus 3G, kun taasen Nokian S60 3rd koneet ovat siinäkin nopeampia.

  Selvittele riittääkö HTC Desiressä sinulle toiminta-ajat. ymmärsin että ns puhelin toiminteet ei tärkeitä, niin email surffailu käyttöön voisi olla sun juttus, jos et tarvitse "push" emailia vaan katsot nekin kun siltä tuntuu, niin ehkä tuo akku saattaisi kestää. jos GPS käyttökin vähäistä ja lyhyen aikaan (Tai virroissa)

  Ja osta samalla se akkupaketti millä voi ladata ilman verkkovirtaa.

  Jäi tunne ettet ole jatkuvasti puhelintauusimassa, niin Symbian kosketuskoneet ovat nyt murroksessa ja tilanteessa jossa markkinoilla on vanhaa tavaraa ja syksystä alkaa uusien versioiden tuleminen, tosin julksituksia ei ole ollut kuin se Nokian N8. ei noita tarvi odottaan jäädä, eikä nyky mallit sinäpäivänä lopu, myyntii tulee uusiamalleja vanhaallakin pohjalla. (Nokia C6)

  Mutta jos sinulla N73 nyt käytössä, niin sen kanssa tuskin jaksaa odotella enään yhtään, varsinkaan syksyynasti.

  *** edit
  iPhonen olet varmaan miettinyt ?
  3GSssä ongelmana kytkyn lisäksi vielä 900:n 3G puute, ja ei sitä salamaa.

  ****
  Nokian N900:n, hyvä selain, kohtuullinen kamera, salama, näytössä paljon pikseleitä, akunkesto yhdestä kahteenpäivää, vaatii vähän miettimistä. Surkea puhelimena, puuttuu monet ns peruspuhelin jutut. Ei yleensä ykkösvaihtoehot puhelimen ostajalla.

  ääh , halusit niitä Googlen softia.
   
 7. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Eihän se kuukkelin mapsi mikään pakollinen sinänsä ehkä ole mutta hyväksi havaittu, joten mielellään en siitä luopuisi. Kytkykaupat ei oikein innosta kun on liittymä, jonka työnantaja maksaa. Desiren toiminta-aikoja selvittelin ja kyllä se taitaa olla niin ettei ne riitä, jotkut on jopa väittäneet että vaikkei juuri mitään tee se akku loppuu päivässä. N900 myöskään akunkesto ei tietojeni mukaan ole kovin hyvä.

  Onkohan vielä joitakin hyviä vaihtoehtoja lähinnä ton X6:n rinnalle, jossa siis samat ominaisuudet tahi paremmat (siis jo mainitun vivazin lisäksi)? Yhessä arvostelussa tarjottiin Samsungin Omnia HD:tä mutta se on kyllä huomattavasti kalliimpi, ainakin Suomessa.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Akun saa noista laitteista päivässä tyhjäksi, se ei ole ongelma, sen saa myös X6ta
  Totta että työn tyyppisten koneiden kanssa (mukaanlukien X6) pitää ja kannattaa ladata joka yö. Silti, Jos ilman käyttöä laite vie akun tyhjäksi päivässä, niin siihen on jokin syy.

  Jos haluat hyvää akunkestoa jossa yö latauksen unohtuessa ei heti iske paniikki, niin sitten sarjasta Nokia E52, E72, niillä monet pärjää aidosti paripäivää ja päivässä akuntyhjentämiseen pitää tehdä jo todella töitä, mahdollista kuitenkn.

  X6 ja muut nokia S60 koketus koneet ovat virtasyöppöjä E52/72:een verrattuna.

  On yksivaihtoehto, en tiedä miten siihen on tuoreimat päivitykset tullu ja mikä tämänpäin tilanne, saatavuus voi olla huono, Samsung painaa nyt meneen muita malleja. Rudaltaa pirteä kone verrattuna Nokian vastaaviin.
   
 9. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Mutta kyllä ilmeisesti Android on virtasyöppö jo itsessään, vaikka googlen pomo just vakuutteli, että ne on ne sovellukset :) Kovasti olen tosta yrittänyt nimittäin kaivaa tietoa nimenomaan näistä Androidin akunkestoista ja en voi olla kovin tyytyväinen siihen mitä on saanut lukea. Eräällä Androidfoorumilla liioitellen jokatoinen viestiketju käsitteli akunkestoa ja sen aiheuttamia ongelmia. Tietysti käyttö aina ratkaisee lopullisesti mutta lukemani perusteella tuo x6 pitäisi kovassakin käytössä kestää sen paripäivää. E-sarjalainen kyllä tosiaan ilmeisesti on hyvä akuissa, mutta siitä näytöstä joutuu sitten tinkiin.
   
 10. ilaril

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  4/12/09
  Viestit:
  242
  Tykkäykset:
  2
  En nyt mene sanomaan Desiren akkukestosta mitään, mutta ainakin omassa Milestonessa akun saa kestämään kevyellä käytöllä tuon pari päivää. Silloin vain täytyy poistaa käytöstä melkein kaikki netistä dataa hakevat sovellukset. Se mitä itse kaipaisi on Nokia N97:ssa oleva "kotinäytön offline-tila", jolloin ruudulla olevat widgetit eivät yrittäisi hakea netistä tavaraa.
  N97 mini on mielestäni ollut varsin hyvä akkukestoltaan ja käytettävyydeltään. Toki jollei paljoa kirjoita, on näppäimistö melkeinpä turha. Jos taas haluat jonkun "ylimenomallin" jolla pärjäisit pari kuukautta (odotellen tulevia malleja), niin Nokia 5230 on varsin hyvä laite hintaansa nähden. Siinä ei vain ole salamaa, kamera on vain 2Mp ja wlan puuttuu. Kaikki muu vaatimasi siitä löytyy. Jos taas haluat puhelimen pitkäksi aikaa, niin suuntaisin androidin puolelle. Jos akkukesto arveluttaa niin hankkisin puhelimelle kaveriksi powerpackin josta saisi tarvittaessa lisää virtaa normaalin latausmahdollisuuden puuttuessa. Ovat kuitenkin lupailleet että Desireenkin tuleva androidin 2.2 päivitys parantaisi akkukestoa.
   
 11. HateBreeder Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  21/1/09
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 8
  Voithan ostaa vara-akun tai useammankin ja ei varmasti paljoa maksa. Androidia suosittelen sen vara-akun kanssa.
   
 12. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Ok. Toivottavasti näin oikeasti olisi. Androidluurit kyllä houkuttelis, toisaalta en tiiä tarttenko kaikkia niitä softia ja mahdollisuuksia mitä niissä on, mutta onhan niissa tuo nettiselailu ja käytettävyys kyllä omaa luokkaansa. Tuon milestonen saatavuus suomessa lienee aika heikko, joten kokeilemaan tuskin pääsee.
   
 13. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  X6 vaikutti testauksessani muuten ihan varteenotettavalta vaihtoehdolta, mutta päänäytössä saisi olla hieman paremmat muokkausmahdollisuudet ja sen muokkaus oli aika vaikeaa, en saanut siihen edes kalenteritapahtumia tulemaan, vaikka asetuksia vaihtelinkin, jotenkin ne kuitenkin siihen saa mutta aika heikkoa jos se on nuin vaiketa :( Tulee mieleen vain, että pikkusen kun olisi softaa kehittänyt eteenpäin niin tuo vois olla huomattavasti parempi puhelin. Täytyy varmaan ootella ja kattella kun ei oikein hyviä vaihtoehtoja nyt ole mielessä. Ehkä Nokialaisista C6 seuraava minkä vois tsekata. Androideista en vieläkään oikein tiedä minkä niistä uskaltaisi ottaa varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, SE:n x10 sen jälkeen kun androidi päivittyy, ehkä?
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No mites se N97 mini ? vaikka ei mikään Android tai Maemo niin yhden näytöllisen saa widgettejä.
   
 15. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Sen olen jättänyt vaihtoehdoista pois, koska jos samat ominaisuudet saa kohta C6:ssa satasen halvemmalla niin mielellään oottelen sitä, tietysti ei vielä tiedä miten buginen se tuo c6 on :)
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  C6ssa on pidemmällä tähtäimellä etua isosta RAM määrästä, eli saa enemmän irti QT pohjaisesta tarjonnasta. jos tuota odottelet niin silloin alkaa ehkä N8:kin olla lähellä (no sen näkee sitten), no silloin oletkin jos siinä odotetaan seuraavaa oravanpyörässä :)
   
 17. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Olettaisin, että tuo c6 olisi tulossa kohtuupian hyllyihin, se on ollut jonkunaikaa jo nokiankaupassa, tosin loppu statuksella, no hinta sentään tiedetään. N8 sensijaan, sen tulosta hyllyihin ei taida osata veikkailla mitään, joten odotus voi olla liian pitkä :) Onkos miltään muulta valmistajalta tulossa piakkoin jotain mielenkiintosta uutuutta, itse en ole sellaisia oikein huomannut?
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Iphone 4G kai pitää mainita, taitaa sopia vaatimuksiisikin.
   
 19. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Se on muuten varmasti hyvä puhelin, mutta siinä on yks pikkuvika, ei toimi ne puhelut =) ps. huumorilla heitetty, mutta tosiasiassa taisin jo aiemmin mainita ettei kytkyjä
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin taisit mainitakin, sori, Apple myy tuota luuria nyt myös ilman kytkyä, tosin ei taida olla varmuutta myykö Suomeen.

  Hintataso on jo tuplat tai yli noihin muihin ehdotuksiin verrattuna
   

Jaa tämä viestiketju