Puhelimen PIN-koodin voi tunnistaa laitteen liikkeistä

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103
IMG_20170411_191934-700x373.jpg

PIN- tai suojakoodin kannattaa olla pitkä, ettei sitä ole helppo arvata.

Puhelimen PIN- tai suojakoodin voi selvitää puhelimen liikkeiden perusteella, väittää Newcastlen yliopistossa tehty tutkimus. Asiasta uutisoi muun muassa BBC. Tutkimuksen aikana jopa 70 prosenttia PIN-koodeista pystyttiin selvittämään ensimmäisellä kokeilukerralla.

Laitteiden PIN-koodit siis selvitettiin puhelimen gyroskooppia hyödyntämällä. Puhelimen kallistelut ja tärähdykset kertoivat melko tarkkaan, mitä numeroa milloinkin on painettu. Tutkimuksen aikana kaikki nelinumeroiset PIN-koodit arvattiin selvitettiin viimeistään viidennellä yrittämällä.

”Verkkosivujen ja sovellusten ei tarvitse kysyä lupaa eri sensoreiden tarkkailuun, mikä avaa haittaohjelmille mahdollisuuden kerätä dataa sensoreilta”, kertoo tutkimuksen johtaja Maryam Mehrnezhad. Tutkimusjoukon väittää, että valmistajat ovat tietoisia tällaisista uhkista ja ongelmista, mutta heillä ei ole vielä vastausta niihin. Tutkijat ovat lähettäneet löydöksensä ja tutkimuksensa kaikille merkittäville teknologiayhtiöille, mutteivät ole saaneet kunnollisia vastauksia.

Jotta PIN- ja suojakoodisi pysyvät vain omana tietona, kannattaa puhelin suojata pitkällä PIN-koodilla, salasanalla tai monimutkaisella kuviolla. Mitä pidempi koodi on, sitä vaikeampi sitä on arvata. Jos puhelimessasi on sormenjälkitunnistin tai iirisskanneri, kannattaa niitä hyödyntää, jottei puhelimen tiedot joudu vääriin käsiin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom