Puhelimen lataamisesta

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Nokkeli, 10/6/12.

 1. Nokkeli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  1194
  Tykkäykset:
  25
  Puhelinmalli:
  SGS6
  Kun kytkee puhelimen usb:llä tietokoneeseen niin Nokia suite näyttää että puhelin latautuu ja tulee latauksesta ilmoittava teksti, mutta itse puhelimessa olevassa akku kuvakkeessa ei ole liikettä. Samoten jos käyttää pienipäistä laturia jossa usb:ksi muuntava sovitin, puhelimeen tulee teksti: akku latautuu, mutta akku kuvakkeessa ei ole liikettä.
  Varsinaisella usb laturilla akkukuvakkeessa näkyy latauksen rullaus.

  Latautuuko puhelin kaikissa ekana mainitsemissani tapauksissa, vaiko vain jos latauksen rullaus näkyy akku kuvakkeessa?
   
 2. zigilii Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  24/6/06
  Viestit:
  124
  Tykkäykset:
  6
  Mistähän luurista mahtaa olla kyse?

  Nykyluurit kyllä tarvitsevat enemmän virtaa latautuakseen kuin vanhemmat. USBssä on 500 mA raja. Oma laturini antaa n 1000 mA. Ohjekirjatkin taitaa suositella käyttämään puhelimen mukana tullutta laturia.

  Kyllä puhelin taitaa latautua, mutta kestänee pitkään että akku on täysi jos täyteen asti latautuu ollenkaan.
   
 3. Nokkeli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  1194
  Tykkäykset:
  25
  Puhelinmalli:
  SGS6
  Puhelin Nokia 603 ja tosiaan eilen vasta huomasin, ettei tuo latauksen rullaus akku kuvakkeessa käynnisty usb:llä tietiskassa, eikä tuolla sovittimella pikkupäisessä laturissa, vaikka molemmissa tulee teksti ilmoitus puhelimen latautumisesta.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuvaus vaikuttaa sitlä että tuota latausta kesti vain hetken, jos sitäkään.

  Kokeilemalla se selviää.
  Ainakin joidenkin mallien kohdalla latausta ei tapahdu edes sen vertaa että pysyisi virroissa edes offline tllanteesa, jos alitehoinen/väärinkytketty USB , joka aiheuttaa hetkellisen latausilmoituksen.
  Jossain (vanhassa? DC liitinaikaan) luurissa akkupalkkien juoksemiseen riitti jos jotain virrantapaista tuli, vaikka se ei riittänyt oikeine edes yllpitoon. Nykyään, mutuna, moni luuri taitaa vaatia niin paljon virtaa että lataus aidosti onnistuu, tai sitten ei ladata lainkaan.

  Onko puhelin "avoin", ei siis lukittu, ja tuleeko PCstä tarpeeksi virtaa (Ei esim akkukäytöllä / passiivi hubin kautta), jos ei mitään edelläolevankaltaisia esteitä niin nyky PCllä ainakin jotkin mallit lataantuu.

  Jos kyseessä Nokia oma orginaali adapteri niin se on varsinhyvä ja useat mallit lataantuu jos sopiva virtalähde. Mutta pienipäisiä virtalähteitä on ollut markkinoilla hyvin monenlaisia joista osa liian pienitehoisia ja luonnollisesti ei adapteri voi toimia niiden kanssa (ei taijo tehoa tyhjäsä)

  Jos laitteenmukana tullut, niin siitä hyvä ottaa mallia.

  Ooli tai ei mukanatullut, niin jos palkit juoksee niin edelliseen verrattuna paljon todenäköisemmin lataa.

  -->
  Markkinoilla on monenmoisia USB latureita ja kaikkien kytkentä ei ole ns USB laturin mukainen, harmittavan yleistä ns kaukoidän halppiksissa varsinkin silloin jos laturissa on USB liitin ja irotettava johto. Osa Nokialaisista on aika tarkkoja tuosta (esim S^3 koneet ). Huomiotavaa että USB latureissa virranantokyky voi vaihdella, Tyypillisesti reilusta sadasta milliampeerista aina yli amppeeriin, jotkin tabletit voivat vaatia vieläkin enemmän. Epäämääräisissä tuotteissa ilmoitetut tekniseti tiedot eivät välttämättä pidä paikkansa.
   

Jaa tämä viestiketju