Puhelimen akun kesto 3g vrt gsm-verkko

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Nokkeli, 30/10/10.

 1. Nokkeli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  23/7/06
  Viestit:
  1194
  Tykkäykset:
  25
  Puhelinmalli:
  SGS6
  Kuinka paljon mahtaa akun kestoon vaikuttaa kumpaa verkkoa käyttää? Ja kuinka paljon hitaampi netti on jos kytkee 3g:n pois päältä? Äkkiseltään kokeiltuna nettisivua aukeaa samalla tavalla olipa verkko kumpi vaan..(kuvat pois kytkettynä) ja sähköpostit liikkuu samalla lailla.
  Mitähän en tässä nyt käsitä, olen aina kuvitellut tuon 3g:n olevan nopeempi...mutta akkusyöppö? Miten on, asiasta enempi tietävät?
   
 2. Hazzitus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/08
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia S
  netti

  Mä eilen kans mietiskelin tota 3g:n ja onks se nyt 2g:n eroja netin kanssa. Googlettamalla löysin jostain Soneran asiakaslehden, jossa sanottiin että 3g nopeus on reilu 300kbit/s, kun taas 2g on alle 50...
  Ite huomasin eron nettipankin kanssa: asun kaupungissa ja nettipankkiin pääsen puhelimella kiitettävän nopeesti 3g verkossa (alle puoli minuuttia, en oo koskaan tarkemmin kattonu kelloo), kun taas vanhempien luona käydessäni keskellä metsää nettipankki latautu monta minuuttia, eikä siellä siis mitään 3g verkkoja ole..
  Akunkestosta en sitten tiedä :)
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu laitteesta, verkosta ja paikasta ja sen lisäksi mitä tekee. ja asetuksillakkin merkitystä, jos esim kaksitoiminen ja alueella jossa 3G peitto yskii, niin verkkojen välillä hyppinen lisää virrankulutusta verrattuna siihen että olisi jompi kumpi.

  Riippuu liittmästä, verkosta, laitteesta ja ruuhkasta.
  GPRS/Edge vauhti usein haarukassa 10kbit/s - 150kbit/s lähtevän max alempi.

  3G nimellisvauhti on 384kbit/s kumpaankin suuntaan (aivan kaikki 3G laitteet ei tue tuotakaan), mutta nopeassa verkossa, nopealla päätelaitteella alaspäin voi olla jopa 10Mbit/s tasoa ja lähetevä reilusti toista megaa. mutta joissain tilanteissa voi vauhti olla alle 100kbit/s.

  Viiveet ovat GPRS/EDGEllä useita satoja millisekuntteja, 3G HSUPAlla jopa päästä kymmenien millisekunttien luokkaan

  Nettisivuja jossa vain ladataan yksitiedosto (se HTML tiedosto) niin viiveillä ei ole selalista merkitystä ja jos koko on pieni niin ajallisesti ei merkitystä, koon kasvaessa tietenkin vauhdin merkitys kasvaa.

  Monimutkaisilla sivuilla jos ladataan useita tiedostoja , ja kuvia sun muita, alkaa nopeuksilla ja viiveillä olla merkistä, jos sivu on monutkainen niin seleimen nopeuskin ja taitto kyky alkaa vaikuttaa siihen kuinka pian sivu on valmis. luureissa lisäksi se miten TCP/IP jutut toteutettu.

  Sähköpostin vauhtiin vaikuttaa kuinka paljon dataa joutuu sirtämään. jos viestit data kooltaa pieniä niin GPRS vauhti riittää pitkälle. toki silloin käytetty protokolla ja boksissa oleva synkattava määrä (mm asetukset) vaikuttaa.

  Laitteden 3G virrankulutus vaihtelee suuresti, kuten vaihtelee niiden 2G virrankulutuskin. Paljon datasiirtäessä laite joutuu tekemään enemmän töitä ja vie aikaan suhteutettuna virtaa, mutta jos tietyn datamäärän siirtoa niin kokona wattituntimäärä voi olla merkittävästi pienempi.

  Mobiiliselailussa mobiiliyhteyden takkuisuutta voidaan kiertää palveluilla joissa data kierrätetään välityspalvelimen kautta, joka parhamillaan esikäsittelee sivun, joissain toteutuksissa mennään niinpitkälle että sivu esim. karsitaan, taittetaan, siivotaan/muutetaan osa pois, data pakkaataan ja siirettään yhtena pakettina erityiseen selaimeen, tyyliin Opera Mini.
   
 4. luntatupaan

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/12/10
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Juurikin näin. Nopeudet ovat alhaisemmat 2G:llä kuin 3G:llä. Ja riippuen käytöstä sillä on väliä. Akkukesto pääsääntöisestä pitenee, kun käytetään vain 2G-verkkoa, mutta jos 2G-verkossa ollaan kaukana tukiasemasta, ei tällä ole juurikaan väliä.

  Parhaimmassa tapauksessa (myös omasta kokemuksesta joillakin Nokia-puhelimilla) akku saattaa kestää 2x niin pitkään 2G-verkossa kuin 3G-verkossa. Operaattorin kannalta ilmeisesti 2G on kiusallisempi, koska radiotaajuuksien käyttö on tehottomampaa. 3G-verkossa pystytään palvelemaan suurempaa käyttäjämäärää.

  Akkukestoa voi vertailla esimerkiksi Akkukestot-sivustolla: https://sites.google.com/site/akkukestot/matkapuhelimet
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tarkoitatko että 3G verkossa pitkillä etäisyyksillä on pienempi virrankulutus nimenomaan puheessa ? ja datasiirrossa aina ?  Ihan mahdollista, monella varmaan tuon suuntaisia kokemuksia, riippuu paljon laitteesta ja mistä kestoajasta kyse ja siitä verkosta (paikasta), huonomillaan(?) 3G akunkesto ajat ovat pidempiä (myös valmiustilassa) :)
   

Jaa tämä viestiketju