Puhelimeen asennettavat paikannussovellukset

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja BuZu, 22/7/04.

 1. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Symbian-ketjussa oli keskestelua puhelimeen asennettavista paikannussovelluksista. Jatketaan keskustelua tässä omassa ketjussa.

  Operaattoreiden paikannuspalveluista on valmis ketju http://www.matkapuhelininfo.com/forum/viewtopic.php?t=19095

  Keskustelun pohjaksi oma aiempi postaus:

  Jos tekee tukiasemiin perustuvaa paikannussoftaa, niin kannattaa cell id:n lisäksi ottaa huomioon

  MCC (Mobile Country Code) eli maakoodi
  MNC (Mobile Network Code) eli verkkokoodi, josta näkee operaattorin
  Area ID kertoo, minkä paikkakunnan alueella on (ei tarvitse joka soluun erikseen merkitä paikkakuntaa)

  MCC+MNC+celld identifioi paikan uniikisti olkoon käyttäjä missä päin maailmaa tahansa.

  (Jos käyttää pelkästään cell id:tä, niin Elisan liittymällä Frankfurtin lentokentällä softa saattaa ilmoittaa, että ollaan Helsingin Kampissa)
   
 2. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Tarkennetaas edellistä sen verran, että kaiketi MCC+MNC+LAC+Cellid tekee tuosta uniikin? En ainakaan saanut varmistettua mistään että pelkkä MCC+MNC+CELLID riittäisi.

  Tällä hetkellä ainakin minusta kiinostavimmat kännykkäpaikannus projektit ovat http://www.cellspotting.com :n keskitetty tietokanta tukiasema id:lle ja SMan/MiniGPS tapaset projektit jotka keskittyvät tapahtumien liittämisen eri paikkoihin. Mutta aika vähän on ilmestynyt vielä mitään todella uutta. MiniGPS ja sen sisarsoftat ovat olleet nykymuodossaan jo iät ja ajat ilman että toimintaidea olisi erityisesti kehittynyt mihinkään suuntaan.

  Vähän turhankin jähmeästi tuo on kehittynyt... olisi voinut kuvitella että esimerkiksi kännykkä gps softia tekevien softatalojen intresseissä olisi ollut että samalla kun joku käyttää gps:laitetta puhelimellaan niin se keräisi tukiasemakarttaa myös. Tuota karua tukiasemakarttaa voisi käyttää sitten gps:n sijaiskorvikkeena niille käyttäjille jotka eivät halua ostaa gps:ää.

  Joka tapauksessa taustadatan puute on suurinpia ongelmia yleiskoodarille joka haluaisi käyttää jonkin näköistä paikannusta puhelimessaan. Ei ole julkisia listoja vaikka tukiasema soluista, koodeista tai meta tiedosta jotka liittyisivät edellisiin. Kaikkea tuota saadaan mutta se maksaa tai vaatii suoran diilin jonkun kanssa. Esim tukiaseman saa kyllä selville softalla, mutta sen paikan missä se on maksaa, toinen taho vaatii rahaa siitä jos halutaan tietoja kyseisestä paikasta... jos halutaan käyttää karttaa paikkaan liittyen niin sekin maksaa. Erillaisia intressitahoja on tuossa leikissä _paljon_ ja yleisesti ottaen tieto on liian arvokasta, jotta sitä voisi jakaa. Riippumatta onko siitä kukaan valmis maksamaan.

  Mitä vaihtoehtoja sitten on koodarille joka haluais vain koodata huvikseen... luultavasti ainoat tällä hetkellä on että odottaa että puhelinfirmojen hinnat tippuu järkevälle tasolle tai sitten alkaa kerätä itse tukiasemalistoja vaikka cellspotting tapaisiin systeemeihin.

  Vaikka esim tuollaisella vapaaehtoisella spottailulla ei ikinä saataisikaan mitään merkittävää karttaa niin varmaan lista LAC koodeista syntyisi varmaan kohtuu nopeasti ja sitä pystyisi jo käyttämään moniin eri juttuihin. Samoin kuin kaupunkien kokoiset LAC alueet olisi kohtuullisen helposti jo liitettävissä yleisiin koordinaatisoihin ilman että edes tarvitsee tietää tarkkoja paikkoja ja niitä on merkittävästi vähemmän kuin soluja niin kattavuuskin tulisi paljon nopeammin.
   
 3. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Lainaus itseltäny ja jotta edellinen ei jäisi vain pelkäksi paskanjaumiseksi pistetään muutama video jonka nappasin inssityöstäni. Homma siis ei ole operaattoripohjainen paikannus vaan käyttää puhelimessa pyörivää softaa.

  Kännykamera.avi 8 MB -- Kuva nimetään paikan mukaan missä ollaan.
  webbipaikannus.avi 43MB -- webbipalvelu joka käyttää automaagista paikannusta

  Mutta tosiaan, vielä kun saataisiin halpoja datayhteyksiäkin...
   
 4. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Mielenkiintoisia filmejä. Sääli etteivät operaattorit anna tarkkoja paikkatietoja, vaikka antaisivat maksutta niin saisivat ajan kanssa lisää liikennettä verkkoonsa.

  Mites Cellspottingiin tai vastaaviin käytännössä lisätään tietoa? Itselläni olisi ehkä parikymmentä Elisan verkon tarkkaa paikkaa tiedossa, ja lisää voisi hankkia nopeasti.
   
 5. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Cellspottingiin saa lisättyä soluja vain puhelimessa pyörivän softan kautta, mutta muistaakseni jossain oli kirjoitus että myös tyypille voi lähettää listoja tukiasemista. Tietojen editointi onnistuu ihan webbisivujenkin kautta.

  Tuo cellspotting tuntuu vain kehittyvän kovin hitaasti ja siellä ei ole sinällään mitään järkevää lisenssointia miten tuota materiaalia saisi käyttää.

  Mikäli (muillakin kuin minulla) olisi kiinostusta tuollaiseen niin voisi tehdä vastaavan webbisaitin pelkästään suomen tukiasemille ja tekis sen niin että siinä olis kivat importit ja exportit nykyisille tukiasematietoja käyttäville softille ja kun aikaa riittää taas enemmän niin tekisi oman gps:ää tukevan clientin joilla noita voisi kirjata automatisoidusti. Tuosta voisi sitten cellspotting.com:iinkin jakaa matskua, kun se varmaan maailmanlaajuisesti on se juttu joka kehittyy vaikkakin hitaasti.
   
 6. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Oletteko saaneet Cellspottingin toimimaan Nokia 6600:ssa?
  Kun yritin asentaa sissiä, niin se ilmoitti, että ko. puhelinta ei tueta.
   
 7. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Mielenkiintoa olisi vaikka kuinka mutta oma panos jäisi varmaan solutietojen antamiseen, muuhun kun ei oikein taidot riitä.
   
 8. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Noita solutietoja varten pitäisi perustaa vapaaehtoisvoimin täydennettävä yleinen tietokanta, jota voisi erilaisilla sovelluksilla sitten hyödyntää.

  Vähän samaan tyyliin kuin cd-levyjen kappaleet on syötetty http://www.freedb.org/ :hon.
   
 9. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Taidot kyllä riittää tuollaisen koodaamiseen, kyse on enemmänkin siitä että kannattaako sellainen tehdä jos se ei kiinosta kiviäkään.

  Pystyykös kukaan kertomaan suurpiirteisiä lukuja kuinka paljon on eri operaattoreilla LAC alueita ja entä sitten eri cellid:tä käytössään (tukiasemienkin määrä kaiketi kelpaa). Tarkat luvut lienevät niitä tietävillä nda:n alaista, mutta lukujen suuruusluokat lienevät julkista tietoa
   
 10. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Jos tuollaisen webbisivun koodaisin niin kertokaas mitä ohjelmia ihmiset käyttää ja missä muodossa halutaan tukiasemapaikat toimittaa ja jos tiedätte webbisivuja tai tyyppejä joilta löytyisi koordinaatteja niin niitä saa kertoa myös.
   
 11. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Kantaan talletettaisiin jokaisesta solusta MCC+MNC+LAC+Cellid+koordinaatit+selitysteksti.

  Tämän jälkeen kannasta voisi jollain protokollalla lukea tietoja ja samaan tapaan myös syöttää niitä sinne.

  Esim. http://www.sitename.com/query.php?MCC=12&MNC=34&LAC=56&Cellid=789
  palauttaisi selitystekstin

  http://www.sitename.com/submit.php?MCC=12&MNC=34&LAC=56&Cellid=789&info=Jyväskylä keskusta
  syöttäisi kantaan ko. solun.

  Tämän jälkeen softa pitäisi mukauttaa käyttämään tätä hakua tai vaihtoehtoisesti noita erilaisia protokollia pitäisi olla softakohtaisesti.

  Olemassaolevien tietojen syöttäminen vaati tapauskohtaisesti omanlaisia konvertointeja.

  Lisäksi tietojen importtaaminen ja exporttaaminen CSV-muodossa olisi hyvä feature sekä softissa että www-sivulla.
   
 12. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Jatketaas threadia ... Väsäsin sitten tuollaisen tukiasematietokannan. Eli homman ideana olisi tehdä avoin/vapaa tietokanta tukiasemien paikoista ja nimistä ja rajapinta siihen joita voisi ohjelmistojen tekijät käyttää omissa proggiksissaan, ilman että sitä joka kertaa tarvitsee itse tehdä. Tuo on toistaiseksi beta vaiheessa ja toivon että ilmoitatte jos jotain vikoja löytyy.
  http://batman.jypoly.fi/~77071/celldb/celldb.php

  seuraavaksi lätinää aiheesta:


  Päätelaitteessa tapahtuva tukiasemapohjainen paikannus

  miksi ja mihin tuollaista voi käyttää
  Eli hyöty vapaasta päätelaitepohjaisesta paikannuksesta on se että sillä voi tehdä matalatarkkuuksista nopeaa paikannusta. Tällä hetkellä operaattorit toki tarjoavat omia paikannuspalveluitaan, mutta ne ovat täysin absurdisti hinnoiteltu massapalveluita ajatellen, joissa paikannusta käytettäisiin jatkuvana.

  Mitä tuollaisia on vaikka?
  - tapahtumien liittäminen paikkoihin (minigps etc...)
  - metatiedon kerääminen tehtyihin tapahtumiin... (kuvien nimeäminen paikan mukaan kuten tuossa aikaisemman viestin videossa)
  - kontekstitietoiset palvelut, kuten sääsivu osaisi näyttää oikean kaupungin tiedot suoraan tai bussiaikataulu näyttää lähistöllä menevät linjat..
  - gps paikantimen käynistyksen nopeuttaminen sen perusteella että tukiaseman mukaan otetaan alkupaikka
  - solupaikannus gps paikannuksen tukena (eli niissä tilanteissa joissa ei ole näkyvyyttä taivaalle, esimerkiksi voidaan tukiasemilla seurata sitä että onko paikka vaihtunut)
  - sen tunnistaminen keitä on samalla alueella (tuohon ei tarvita välttämättä edes tietoa siitä missä tukiasemat on vaan id:t'ä voidaan käyttää sokkona

  Mitä sillä ei voi tehdä
  - tarkkaa paikannusta, sillä ei voi korvata gps:ää jne ... ja käytännössä se ei ikinä pysty kertomaan sellaista tietoa paikasta mitä käyttäjä ei valmiiksi tietäisi (suurin osa ihmisistä on hyvin pitkälti tietoisia siitä missä he ovat jne). Mutta puhelimessa pyörivällä softalla ei ole pienintäkään havaintoa siitä missä ollaan, joten tuolla automatisoidaan sitä että käyttäjä ei tarvitse kertoa käsin kaikkea
  - paikantaa sinua erämaaassa missä on tukiasemia harvassa
  - paikantaa sinua siellä, missä kukaan ei ole kerännyt tietoja tukiasemista
  - kattavaa paikannusta, ilman operaattorien tukea niin kattavan tukiasema kartan teko on järjettömän työlästä, saati sitten sen ylläpito, mutta jonkun yksittäisten kaupunkien kartoittamien parin puhelimen ja gps:n kanssa on kuitenkin ihan hyvin mahdollisuuksien rajoissa.

  nopeus ja tarkkuus
  Puhelimenpään tukiasemapaikannus on käytännössä reaaliaikaista, eikä vaadi laskennallisesti suuria tehoja, koska käytännössä ei saada puhelimesta irti mitään sellaista tietoa jota voitaisiin käyttää laskennalliseen paikannukseen. Tosin käytännössä pitää kuunnella hetken tukiasemia, esim ohjelman pitää käynistyksen yhteydessä seurata tukiasemia aluksi vaikka minuutti että saadaan tarvittava 'historia' jota käyttää varmistamaan paikannusta, ilman mitään ajallista historiaa niin paikanuksen varmuus on olennaisesti huonompaa.

  Ainakin omien (kaupunkialueella) tekemieni kokeilujeni perusteella niin että tarkkuus on ennustettavaa, pystytään pääsemään 'lähiön tarkkuuteen' ihan hyvin ja symbolisella tarkkuudella jossa käyttäjälle kerrotaan vaikka tukiaseman nimi, mutta ei yritetäkkään saada varmasti paikkaa niin tarkkuus on se klassinen tukiasemien määrä.

  Oppivilla / opetettavilla softilla eli sellaisilla joissa joko ohjelma tunnistaa käyttäjän tärkeimipiä paikkoja tai käyttäjä kertoo niitä sille, ja puhelin tallettaa 'sormenjäljen' tukiasemien tilastollisesta käyttäytymisestä siinä paikassa saadaan 'tarkkaa' ja varmaa paikannusta aikaiseksi ja sillä saadaan käyttökokemusta parannettua huomattavasti vaikka vaatiikin yleensä käyttäjän tekemää säätöä.

  Siellä missä tukiasemia on harvemmassa niin paikannus on olennaisesti kehnompi. Ja yleisesti ottaen vertailuna operaattorien paikannukseen, niin pelkästään päätelaitepäässä tapahtuva paikannus on olennaisesti nopeampi, mutta myös epätarkempi ja täysin riippuvainen siitä tiedosta jota ollaan kerätty.


  Tukiasematietokanta

  Tämän projektin tarkoituksena olisi kerätä puhelimessa tehtävään paikannukseen tarvittavaa taustamateriaalia. Käytännössä tukiasemien paikkoja sekä niiden tyyppejä, joita puhelimessa olevat ohjelmat pystyvät sitten käyttämään.

  mitä ja miten kerätä
  Tukiasemia voi lisätä ja muuttaa webbikäyttöliittymän kautta jos tietää ennestää niitä, mutta muitakin tapoja on. Jos käyttää jotain olemassa olevia ohjelmia jolla voi kirjata ylös tukiasemien nimiä ja toimittaa minulle niitä ohjelmien siirtotiedostoina, esimerkiksi celltrack series60 puhelimelle sisältää kohtuulliset loggeri mahdollisuudet. Mikäli vielä on käytössä gps palikka niin ja joku karttoohjelma jonka tekemän paikkalogin ja celltrackin login yhdistämällä saa jo aika hyvin tehtyä listan tukiasemista koordinaatteineen.

  Tosin pelkkä tukiasemien kaupunkilistojen kerääminen voisi olla ensialkuun kaikista mielekkäintä, sillä niillä on tekee jo paljon,niitä on vaivatonta kerätä ja kaupungin päättelyyn tarkoitetussa kartassa voi olla virheitä ja puutteita ilman että se totaalisesti hajoaa. Eli keräisi pelkästään tietoa siitä missä kaupungissa jokin tukiasema sijaitsee, jolloin ohjelma pyörisi vain taustalla ja tarvitsisi lähettää sen tekemä listä sähköpostilla ja kertoa mistä kaupungista se on.

  - Tuollaista kaupunki listaa voisi kerätä vaikka ihan niin että pistää celltrackerin keräämään tukiasemia ja seuraa vain että ohjelma ei ole päällä kun poistutaan halutulta alueelta (vaikka kaupunki) tai niin että jälkeen päin voidaan karsia ylimääräiset tiedot pois vaikka kellonajoilla.
  Ja kun on kerännyt halutun login niin lähettää sen minulle varustettuna tiedoilla missä ja miten se on kerätty ja jollei siitä ole editoitu turhia pois niin sitten myös tiedot siitä mitkä on turhaa... esim logifilen lisäksi kerrotut tiedot voisivat olla jotein tuollaisia

  tiedosto: trace.log
  kerääjä: zache
  koska: 03.03.2005-12.03.2005
  turhaa: 05.03.2005, kl 14- 20
  turhaa: 8. 03.2005
  jne...

  Toinen vähän vastaava projekti voisi olla rautateiden kartoitus. Eli jos on menossa vaikka Junalla Helsingistä Tampereelle niin pistäisi junaan mennessään logituksen päälle ja ja perillä pois ja lähettäisi siitä login ja tiedot tyyliin.

  tiedosto: trace.log
  kerääjä: zache
  koska: 03.03.2005
  Matka: Junalla hki->tre
  lähtö: 20:40
  saapuminen: 22:00
  myöhässä: 5min ...


  visualisointi ja tilastointi
  Tukiasemista tehty kartta olisi kiva, mutta ilmaisia karttoja on kovin harvassa joten , parempi lähestymistapa tuohon on, että generoi vain karttaohjelmien käyttämiä siirto tiedostoja joilla saa valmiiseen karttaan näkymään tietoja. Jos jollain on hyviä ideoita sopivista ohjelmista joita pitäisi tukea niin saa kertoa. Itse käytän oziexplorer nimistä softaa joka tukee sitä että voi tehdä kivuttomasti kuvista karttoja ja Symbianille tehty MapViewGPS käyttää sen kanssa yhteensopivia tiedostoja.

  Todo
  Omat suunitelmani tämän suhteen on, siirrän olemassa jyväskylän keskustan tukiasema listani tuohon, mutta tuon lisäksi luultavasti aikani ei riitä ainakaan ennen kesää mihinkään suurisuuntaisempaan kartoitusprojektiin joten jos aikaa ja tarvetta on niin keskityn parantelemaan webbipuolta tuossa, kuten lisäämään import/export tukea eri karttaohjelmille ja koodaan symbianille. Toinen on tietojen lisäys/muokkaus rajapinta jonka lupaan toteuttaa heti kun joku sitä tarvitsee.

  mitä sinä voit tehdä
  - Jos sinulla on Series60 puhelin niin voit asentaa siihen vaikka tuon celltracker ohjelman ja kerätä tukiasemia tai sitten kaupunkilistaa varten track.log:ia ... ks yllä miten ja mitä kerätään

  - Jos sinulla on ennestään tiedossa tukiasemien paikkoja niin niitä voi kirjailla webbikäyttöliittymällä tai sitten lähetellä niitä minulle sähköisessä muodossa.

  - Jos ohjelmoit ohjelmaa joka käyttää tukiasematietoja johonkin niin tee siihen rajapinta tämän kanssa

  - mikäli olet jollain operaattorilla vaikuttavassa asemassa ja pystyt jakamaan tietoa tukiasemista niin että sitä voi levittää ja olet sitä mieltä että tukiasematietojen kertominen kehittämistä varten vaikka jostain yhdestä kaupungista ei vaaranna kenenkään kaupallisia intressejä niin ota yhteyttä
   
 13. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  Ylläolevalla sivulla ihmettelet, miksi Finnetillä on käytössä myös MNC 03. MNC 03 on entisen Telia Finlandin MNC. Eli tuo kotiverkko löytyy vanhoista Telia:n SIM-korteista. Tietääkseni koko 03 verkko on suljettu, joten Suomesta ei pitäisi löytyä tuolla MNC:llä varustettuja tukiasemia enää käytössä.
   
 14. aimo Vieras

  0   0   0

  Tukiasematietoja kannattaa kysyä Elisan verkon suhteen Ecosite Oy:ltä ja Soneran verkon suhteen Unibase Oy:ltä. Hinnoista en osaa sanoa, mutta en usko että kovin kalliiksi tulee esim. Excel-taulukko, jossa Suomen tukiasemat koordinaatti- ym. tietoineen.
   
 15. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Ei ole kukaan vielä löytänyt sellaista trackeriä joka asettuu kivuttomasti Nokian 9300 -kapulaan.. Alkaa olla sellainen olo, että enää jaksa edes etsiä mokomaa...
   
 16. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Hmm, tietääkös kukaan millasia numerointi käytäntöjä operaattoreilla on noissa cellid:ssään? Eli encoodataanko suomessa solun tyyppiä tai suuntaa niihin numeroihin?

  Noh, katselin niitä jonkun verran tänään ja lopputulos oli että dna:n numerointi on varsin lupaava, muista en saanut oikein selkoa. Joten jos omaatte dna:n liittymän ja puhelimen jolla saa luettua tukiasematiedot niin erikaupungeista voisitte lähettää noita tietoja. Hyvällä tuurilla riittää kaupungin tunnistamiseen aina yhden tukiaseman tiedot per kaupunki.


  dna
  LAC=XXYYY
  XX=alueen suuntanumeroa vastaava numero
  YY=juokseva id?
  CELLID=XXYYY
  XX=kaupunki id (tai alue)
  YYY=id ?

  Sonera
  LAC=XXXXX
  XXXXX=id ?

  CELLID=XXYYY
  XX=alue id
  YYY=id?

  elisa
  ei mitään havaintoa miten niiden numerointi menee.. ostikos elisa aikoinaan jonkun muun puljun verkon, niin se selittäisi miksi numerointi on niin sekavaa?

  Samalla muuten huomasin että cellspotting.com:ssa on Kallef nikillä oleva tyyppi on rekisteröiny ihan kohtuullisesti lounaissuomen Soneran tukiasemia koordinaatteineen, esim turku oli kattavasti spotattu. Nopeana arvauksena että on tehty just gps:llä automaattisesti tai sitten tyypillä on ihan liikaa aikaa.
   
 17. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Sbottailuketjussa heitin ilmaan idean, että tukiasemien avulla paikantamisen ja sbottailun voisi yhdistää samaan sovellukseen.
   
 18. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  MS Smartphonelle löytyy ainakin Celltrack, S60:lle jo mainittu miniGPS.
   
 19. Blister

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/05
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Automaattinen GSM-solujen paikannus GPS:n avulla

  Tuo GSM-solujen manuaalinen syöttö tietokantaan on varsin tympeää hommaa. Mielessäni onkin tehdä Series 60 alustalle automaattinen GPS:ää hyödyntävä GSM-soluträkkeri. Träkkääjä(t) GPS-mokkula ja kännykkä taskussaan arkipäivän reissuissa liikkuessaan ilman ylimääräistä vaivaa löytäisi/päivittäisi/tarkentaisi solutietokannan(=solukartta) solujen koordinaatteja. Ellei tällainen sovellus sitten jo ole olemassa?

  Onko teillä suositella hinta/laatusuhteeltaan hyvää Bluetooth GPS-vastaanotinta Nokia 6681:eeni ohjelmistoineen? Tuskinpa tuohon mitään älyakkuGPS:ää saa?
   
 20. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Re: Automaattinen GSM-solujen paikannus GPS:n avulla

  Itse käytin mapviewgps ja Celltrackin yhdistelmää. Eli celltrackillä loggasin tukiasemia ja mapviewillä otin gps logit ja jälkeenpäin yhdistelin niitä scriptillä kantaan... Periaatteessa toimi muuten hyvin , mutta siinä on liikaa säätöä yhä ollakseen yleispätevä ratkaisu.
   

Jaa tämä viestiketju