Puhelimeen A puhelimen B sijainti

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja mono, 8/7/10.

 1. mono

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Onnistuuko tuollainen joillain tämänhetkisillä laitteilla? Ja mikä on tarkkuus. Olen itse tarvitsemassa uutta puhelinta, kun vanha hyvin palvellut osoittaa hajoamisen merkkejä ja samaan aikaan kohta eskariin menevä lapsi laajentaa kokoajan itsenäistä reviiriään ja tarvitsisi puhelimen. Eli olisi mukava saada omaan puhelimeen tarkka sijainti, missä lapsi mennä viilettää. Onko tuollainen mahdollinen, ja mitkä ominaisuudet laitteissa pitäisi olla? (Tarkkuus tarkoittaa sellaista muutaman kymmenen metrin tarkkuutta...)
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  GPS ja softa, tarkkuus kuin GPSllä, lisäksi GPS katveessa voidaan arvoida sijainta enemmän tai vähemmän tarkasti puhelinverkon solu ja muilla tiedoilla.

  Paikenenttavassa siis oltavat kyvyt tuohon, operaattori paikannuspalvelut (tosin ei paljoa enään tarjolla) ovat summitaisempia, mutta kyllä niistä kuntatarkkuudella ja jopa kylä tarkkuudella saattoi onnistua.

  Koirapanta tulee kuluttajatuotteista ensimmäisenä mieleen parista syystä.

  1)
  Ne ovat varmempi toimisempia kuin tavis GPS puhelimeasta viritelty, lisäksi mm haukun kuuntelu mahdollisuus.

  2)
  Muotoilultaan sopivat hyvin tuohon tarkoitukseen.


  1+)
  Osassa on hyvin laaja laitetuki seuranta softan osalta jonka lisäksi jopa web palveluita.
   
 3. mono

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Koirapanta ajatus vaatii hieman sulattelua:)

  Ihan vielä ei ole todellista tarvetta (kun meistä jompikumpi lähtee yleensä puistoihin mukaan), mutta kun itsenäinenkin reviiri kokoajan laajenee, niin tuleva tarve on helppo nähdä jo nyt. Ainakin seuraavat tarpeet pystyy jo näkemään:

  1) Ei tule sovittuun aikaan kotiin, helpottaisi löytämistä, jos puhelimeen saisi sijainnin.
  2) Voisi varmistaa, että pysyy sovittujen alueiden sisällä (isommat tiet).

  Ja kyse oli tosiaan ihmislapsesta:)
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, hyvä, ja hienoa että otit kommentin rennosti vaikka yritin provoilla.

  Nuo kovat paikannusvaatimukset kuullosti niin kovilta, että ensinnä alkoi miettiin että mitähän siellä taustalla, kaapapuspelkoja, tai lapsi jota seurataan etänä, tai kova halua teknisesti valvoa ja halutaan totuttaa lapsi ajatukseen nuoresta pitäen. Myöhemmin voisi hankkia pannan jota haltija ei saa irti, ainakaan ilman näkyviä jälkiä ja hälytystä. (no ajatukset joskus karkailee)

  Mutta uudestaan miettien onhan niitä paljon muitakin syitä, sairaus jne.


  Koirapannoissa käytettävää tekniikkaa on saatavissa ilman sitä pantaa, markkinoilla on tarjolla myös enemmän puhelinmaisia tuotteita, jotka Suomessa lähinnä suunnattu dementtia vanhuksille tai muille jonka sen suuntaisia sairauksia. Näissä tuotteissa voi olla SOS nappeja jne.

  Tavallisempia tuotteita on esim Symbian S60 3rd (Eli lähinnä Nokia näppis älypuhelimet) koneet, joissa GPS ja nykyään kohtuu hyvä toiminta-aika, niihin saa sovelluksia jotka online logittavat haltijan liikkeitä, lähinnä tarkoitettu työkäyttöön, mutta toimii toki lasten seurannassa jos lapsi ei lopeta seurantaa. Markkinoilla myös sovelluksia joita haltija ei voi lopettaa (kuin pitämllä puhelin sammutettuna) osalla niistä voi seurata myös lapsen puhelimen muuta käyttöä. Tavallisen puhelimen vaaraan tehdessä voi se puhelin joskus jäädä matkasta.


  Iphonessa on natiivisti laitteen etäpaikannus toimintoja, tarkoitettu hukkuneen laitteen löytämiseen.

  WinMobile koneisiin saa monenmoista sovellusta , mm. huoltofirmoijen käyttöön.

  Sitten useaan älypuhelinalustaan saatavat sosiaalisen median sovellukset, joilla voi jakaa omaa paikkatietoa.

  ***

  Jos ei mitään erityisiä tarpeita, niin useat vanhemmat hankkivat jokin roisketta kestävän puhelimen ja opettavat lapsella puhelinkäyttäytymisen ja laittavat liittymän jossa sopivasti rajoituksia. Jos lapsi katoaa ja pienellä etsinnällä ei löydy, niin sitten voi kokeilla soittoa puhelimeen ja kommunikoida sen kautta. Jos lapsi on esim mykkä tai kuuro, niin videopuhelutuki auttaa, kunnes tekstareita oppii kirjoittaan.


  ***
  Todellisissa katoamis tilanteissa paikannus helpottaa, taajamissa operaattorien verkkoperustainen on hätätilanteissa auttanut. usekoisin ettei useinkaan tarve kymmenin metrien tarkuutta, eikä edes paikannusta.
  Aivan.
  Se miksi vähän hyökkään, mielestäni vanhemmilla pitää olla lapsiin oikeuksia, ja seurata eriasioita, jopa velvollisuus, mutta kyse kuitenkin ihmisistä.

  Suomessa kuvaillun kaltainen seuranta, noin jatkoa ajatellen on oltava tarkka ettei mene liijallisuuksiin.

  Voisiko teidän tapauksessa toimia malli jossa lasta seurattaisiin vanhanaikaisin menetelmin, puhelin sitten siihen tukena, ja siinäkin ensisijaisesti puheen välitykseen, jos taustalla on jotain todellisia riskejä, niin sitten vasta kovempia konsteja.

  Jos päätä paikantaa lastasi, niin mieti pelisäännöt ja myös se että koska sen paikantamisen lopetat, kun hän kasvaa murrosikään jne. niin mitä sitten teet ? lopetatko ?
   
 5. SaZa Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/9/09
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Nokia 8
  http://www.fambit.com/ tuollainen palvelu tuli joskus vastaan, kun etsein vastaanvantyyppistä palvelua omaan käyttöön.

  Omia kokemuksia ei ole, koska en halunnut maksaa palvelusta ja hieman myöhemmin tarvekin poistui.

  Omilla sivuilla palvelu mainostaa Tenavatutka-nimistä lisäpalvelua (5e/kk) seuraavasti
  Huomioon kannattaa ottaa, että palvelu ei toimi Saunalahden eikä DNA Prepaid liittymissä
   
 6. mono

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Tuollaista palvelua tosiaan voi ajatella tarvitsevan siinä muksun ollessa n. eskari -ekaluokkalaisen ikäinen. Tokkopa tollaselle sen pidempää käyttötarkotusta olisi. Tässä ihan hyvä bisnesidea jollekkin, vinkki (huom). Puhelimissa on sisäiset GPS:t ja monissa puhelimissa kiinteehintaset 3G netit. Luulis noita hyödyntämällä onnistuvan tuollasen palvelun tekeminen joltain nördeltä.

  Metsäkin on niin metsän näköistä jokapuolelta, että aina se puhelimella soittaminen "missä olet" ei oikein toimi. Meidän tapauksessa on toisella puolella taloa metsät (joissa on nähty karhujaki:) Ja toisaalta suurehkoja teitä aika lähellä. Eikä niitä tarkistussoittoja viiti niin kovin usein soitella. Varsinkin jos tarkoituksena on vain kysyä missä olet ja muistathan tulla aikaan x kotiin.

  Mutta ilmeisesti järkevää olemassa olevaa ja edullista/ilmaista toteutusta ei ole? Ainakaan suoraan tähän tarkoitukseen toteutettuna. Tenavatutka on hintava, mutta äärimmäisen hyvä idea, tuossa Fambitin operatiivisen johtajan kommentit Iltalehden sivuilta poimittuna:

  "- Vanhemmat haluavat tietää, missä heidän lapsensa liikkuvat. Vanhempien tarkistussoitot ovat kuitenkin nuorille usein kiusallisia. Kun lapsen olinpaikan voi helposti tarkistaa Fambitissa, se lisää luottamusta ja turvallisuuden tunnetta puolin ja toisin. Ja voivat lapsetkin välillä kaivata tietoa, ovatko vanhemmat vielä töissä vai jo kotimatkalla. Tieto perheenjäsenten sijainnista helpottaa monia arjen tilanteita, Fambitin operatiivinen johtaja Markku Ranta toteaa."
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ilmaista ei ole, (luuri tarvitaan ainakin) mutta monilla luureilla se onnistuu, mm luureissa on mahdollisuus lähettää paikkatieto, mutta se ei ilmeisesti oikein sovi tuohon. osassa on mahdollisuus antaa tutuille tehdä paikkatieto kyselyn, se varmaan toimisi.

  En katsonut hintoja onko ilmaisia ohjelmia joista voi paikkatiedon kysyä, rahalla eikä nyt aivan mahdottomalla on, pienellä vaivalla onnistuu vapaillakkin. Googlen Latituden voi myös katsoa. (löytyy useampaan alustaan)

  Jos haluat noin tarkkaa paikannusta mahdollisimman korkella todennäköisyydellä, niin sitten pitää olla softa joka päivittää GPS paikkatietoa suhte tiheään jotta pyydettäessä olisi mahdollisimman lähelle osuvaa myös GPS katveessa. Silloin tarvitse puhelimen jossa on mahdollsimman hyvät toiminta ajat GPS käytössä. esim monet tuoreet S60 3rd koneet.

  Kananttaa selailla GPS softia, kaukoidästä saa myös halvalla mokkuloita joissa GPS + GMS ja ne lähettävät paikkatiedon.

  Ja ei ne kunnonohjelmat mahdottoman kalliita ole, jotka saa tuuppaan palvelimelle paikkatiedon sopivaan tahtiin, ovat varmempi toimisi kuin ns yhteisösoftat.
  Jos on poikkeuksellisen kovasti karkaileva lapsi joka liukahtaa heti jos silmävältäää, niin sitten jotain sellaista että se paikannin varmasti kulkee mukana.
   
 8. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  LOL. loistava bisnesidea ja 5n euron kuukausiveloitus kallista..ei itsestäni ainakaan kovin hyvältä bisnekseltä kuulosta, jos ei siitä olla valmiita edes tuollaista summaa maksamaan.
  Ja itse 4n lapsen isänä(toki kaikki jo täysi-ikäisiä) en taatusti jättäisi alle eskari-ikäistä minkään kännykän varaan, riippumatta mikä pantasovellus käytössä.
   
 9. mono

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  5€/kk tekee kuitenkin 60€/vuosi. Jos laskisi, että 5000 ihmistä ottaisi tuollaisen palvelun, niin se tekisi 300 000€ vuodessa. Nykypuhelimet löytävät oman sijaintinsa ja niissä saattaa olla kiinteitä 3G nettipaketteja. Luulisi olevan aika nopeasti toteutettavissa homma, jossa puhelin A ilmoittaa esim. netin kautta puhelimelle B oman sijaintinsa. Sitten vain hurjaa ilmaista sissimarkkinointia perheenäitien suosimilla netti foorumeilla.

  Ja en itsekkään jättäisi alle eskari-ikäistä minkään kännykän varaan, enkä alle eskari-ikäiselle edes kännykkää osta. Kuten sanoin, puhuin lähitulevaisuuden tarpeesta. Eli esikoisen ollessa eskari- ekaluokkalais ikäinen.
   
 10. mono

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Missä puhelimissa on mahdollisuus antaa tutuille tehdä paikkatieto kysely. Ja miten tarkkaan tuollainen toimii. (osuuko 10m tarkkuudeella, 100m tarkkuudella, ....)

  Lapsi ei ole mikään kovasti karkaileva, sellaista taas ei itsenäisesti mihinkään päästäisikään.

  Tosiaan joku tuollainen softa, joka päivittää GPS paikkatietoaan ja lähettää sen eteenpäin. Mutta jos ei oikein sopivaa ratkaisua helpolla löydy, niin ainahan on vanha kunnon "tarkistus soitot" keino olemassa.
   
 11. -jth-

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/07
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Eikös sportstracker ajaisi tuota asiaa, siitähän saa reaaliaikajaon päälle?
   
 12. Capo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/02
  Viestit:
  2331
  Tykkäykset:
  90
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z5 Compact black
  Ei kait siihen mitään "sportstrackeria" tarvita, lisäksi ottaen huomioon, että tuo beta palvelu poistuu käytöstä koska tahansa, eikä uuden avautumisesta ole mitään tietoa. Googlen Latitude tekee tuon saman, eikä mitään ylimääräistä.
   
 13. pirimv Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/6/07
  Viestit:
  90
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S5/THR9i/Nokia E7
 14. MMM Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  15   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  181
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia
 15. PuppeJuputti Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  1/8/07
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  2
 16. ilnux

  ilnux

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/03
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  3
  Juuri tämän problematiikan ympäriltä laitoimme tuon beaconbase.com:n pystyyn. Sinne saa hienosti androidit seurantaan ja omat juniorit on pysyneet kartalla siitä asti. Järjestelmä tukee myös useita käyttökelpoisia GPS-seurantalaitteita, joiden seurantaan se varsinaisesti on suunniteltukin. Kirjautumalla beaconbase.com palveluun voi sinne syötettyjä laitteita (ja puhelimiakin) seurata helposti web-pohjaiselta kartalta ja hakea historiaa sijainneista tarkasteluun. Mikäli kiinnostaa niin testaamaan pääsee YV:llä tai info osoitteeseen sähköpostia laittamalla.
   
 17. Capo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/02
  Viestit:
  2331
  Tykkäykset:
  90
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z5 Compact black
  Edellyttää varmaan kuitenkin, että juniorit kantaa ko. "mokkulaa" mukanaan.. vai meinasitko ommella vaatteisiin kiinni? Tiedä sitten, kulkisiko se kännykkäkään kovin nuorella mukana.
   
 18. McIce

  McIce

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/7/10
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire (& N95)
  Google Latitudea olen käyttänyt jo muutaman vuoden ja hyvin on toiminut (Nokia N95 & A-GPS). Näyttää sijainnin hyvin tarkasti. Nyt tuli kuitenkin ongelmia vastaan kun siirryin HTC Desiren käyttäjäksi. Ulkona ollessa *edit: JA jos Latitude on aktiivisena!*, homma toimii mutta sisätiloissa *ja kun Latitude pyörii taustalla*, A-GPS ei toimi kuten Nokian vaan tuo näyttää hyvin karkean verkkoperustaisen sijainnin, josta ei ole juurikaan iloa. Jos joku sattuu tietämään kuinka ongelma olisi korjattavissa niin olisin kiitollinen tiedoista. HTC:n asetuksista on A-gps kytketty päälle mutta se ei selvästikään toimi kuten Nokialaisissa. Ohessa havainnollistava esimerkki
   
 19. hlohi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/06
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  0
 20. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6421
  Tykkäykset:
  2304
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei

Jaa tämä viestiketju