Mobiili.fi Puheet sovusta ennenaikaisia: suomalaiset hävikkiruoan sovellukset edelleen napit vastakkain

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Kuvankaappaus ResQ Club -sovelluksesta


  Suomalaisessa sovellussfäärissä on saatu viimeisen viikon aikana todistaa poikkeuksellista episodia ja sanasotaa hävikkiruokasovelluksia kehittävien kahden yrityksen välillä. Kuten aiemmin kerroimme, saaga käynnistyi aiemmin toisen yrityksen johdossa työskennelleen Tuure Parkkisen julkaistuakin menestyksekkäästi ja ensimmäisenä oman yrityksensä kautta vastaavaa hävikkiruoan markkinapaikkaa tarjoavan ResQ Club-nimisen sovelluksen. Tästä eivät Parkkisen aiemmin edistämän Bytebuffet-yrityksen omistajat pitäneet lainkaan.

  Parkkinen nosti jo esiin puheet sovusta ResQ:n ja Bytebuffetin välillä, ja päivitimme tämän tuolloin myös aiempaan artikkeliimme.

  Mutta sopu kiistassa näyttäisikin nyt olevan taas todella kaukana.

  ”Tällaista keskustelua ei ole käyty yrityksen työntekijöidän ja entisen toimitusjohtajamme välillä”, totesi Bytebuffetin hallituksen puheenjohtaja Niko Vähäkuopus Mobiili.fille kiistan sopimisesta kysyttäessä.

  Bytebuffet lähetti eilen julkaisuvapaaksi tiedotteen, jossa se kovin sanoin jälleen tyrmäsi ResQ:n ja Tuure Parkkisen toiminnan. ”Parkkinen vaikutti älykkäältä ja aikaansaavalta ihmiseltä, joten otimme hänet vastaan avoimin mielin. Olemme luovan alan nuoria tuotekehityksen ammattilaisia ja hänen liikemaailman tuntemuksensa oli juuri sitä, mihin tarvitsimme apua. Valitettavasti yhteistyö ei kuitenkaan toiminut ja luottamus mureni”, kertoo Vähäkuopus tiedotteessa.

  Lisäksi Bytebuffetin tiedote kertoi, että Parkkinen irtisanottiin puolentoista kuukauden työskentelyn jälkeen luottamuspulan vuoksi ja hänen maksaneen itselleen rahallisen korvauksen työsuhteen päätyttyä sekä salassapitosopimuksen jääneen allekirjoittamatta, koska Parkkinen kieltäytyi siitä.

  [​IMG]
  ResQ:n Tuure Parkkinen


  Parkkinen on jo vastannut uudestaan kiehahtaneisiin syytöksiin.

  Miksi Parkkisen mukaan ResQ ja Bytebuffet olivat sopimassa kiistojaan, kun Bytebuffetin osalta tällainen kiistetään?

  ”Lauantaina klo 14 Bytebuffetin taustahenkilö ja ainakin aiemmin yli 20 prosenttia yrityksestä omistanut Wintom Ghebreselassie soitti minulle yllättäen ja kävimme tämän kanssa sovinnollisen keskustelun puhelimessa”, kertoo Parkkinen.

  Parkkinen toimitti meille myös edellä mainitun äänittämänsä puhelukeskustelun osoittaakseen puheensa todeksi. Parkkisen mukaan hän lähetti ehdotuksen Ghebreselassien kanssa puhutusta yhteisestä tiedotteesta Bytebuffetille sunnuntai-iltana.

  Vastausta ei tullut, vaan sen sijaan Bytebuffet lähettikin tiedotteen, jossa se toisti aiemman tarinansa julkaisemattoman palvelun idean viemisestä. Näyttäisi siltä, että kaikki Bytebuffetin taustavoimat eivät olleet samaa mieltä kuin Parkkisen kanssa puhunut Ghebreselassie.

  Parkkisen mukaan Bytebuffetin tiedote sisältää paljon asiavirheitä. ”En kieltäytynyt salassapitosopimuksesta. Ajoin osakas- ja toimitusjohtajasopimusten, jotka olisivat sisältäneet salassapito- ja kilpailukielto-osiot, kirjoittamista itse aktiivisesti, mutta kaksi omistajista kieltäytyi lopulta näitä allekirjoittamasta. Kun työrupeama sovittiin konsulttiprojektiksi, ei mistään salassapitosopimuksesta ollut puhetta.”

  Lisäksi Parkkinen kertoo laskeneensa, että jos sopimuksia olisi tehty, niiden perusteella Bytebuffet olisi hänelle tällä hetkellä yli 50 000 euroa velkaa.

  Lisäksi Parkkinen kiistää Bytebuffetista lähtöön johtaneen luottamuspulan syntysyyn. ”Sain tiimiltä työni aikana ainoastaan positiivista palautetta ja tästä on todisteet, joten ”luottamuspula” ei johtunut siitä, ettei yhteistyö olisi tiimin kanssa sujunut. Epäluottamuslause tuli sijoittajilta ja taustahenkilöiltä”, toteaa Parkkinen.

  Bytebuffet on kertonut julkaisevansa oman hävikkiruokaa ravintoloista tarjoavan Lunchie-nimisen sovelluksensa nyt helmikuun puolivälissä. Silloin nähdään, miten itse palvelut vertautuvat toisiinsa toimivuuden ja hyödyllisyyden osalta.

  Toistaiseksi ResQ:n ympärille syntynyt kohu on ollut yritykselle loistavaa mainosta. ”Nyt menee kaikki aika uusien asiakkaiden mukaanottamiseen”, kommentoi Parkkinen, jonka mukaan ResQ:n kasvu on ollut nyt toistaiseksi hurjaa luokkaa, yli 50 prosenttia päivästä seuraavaan.

  Alta löytyy Bytebuffetin julkaisema aikajana siitä, miten tapahtumat heidän osaltaan ovat edenneet.

  [​IMG]
  Lunchien julkaisema aikajana sen näkemyksen mukaisesta tapahtumien etenemisestä

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju