Puheen kryptaavaa ohjelmistoa 9500 commuun?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Joonas70, 17/2/05.

 1. Joonas70

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/05
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Mahtaakohan markkinoilla olla sovellusta communicatoriin (9500), joka kryptaa puheen. Ilmeisesti toimisi käyttämällä datayhteyttä. Tällaisesta olen kuullut joskus, mutta onko tuote päässyt jo markkinoille?

  Ensi viikon lopulla tulee myyntiin Pointsecin salausohjema, jolla voi suojata tiedostot ja puhelimesta ja muistikortista. Pointsec on laatutuote ja salaus erittäin vahva. Pointsec ei kuitenkaan salaa puheluita.


  -Privacy is our right-
   
 2. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Mihin tavallinen ihminen puhekryptausta tarvitsee ellei ole A)Rikollinen B)James Bondin kolleega?
  Sen ymmärrän vielä,että tiedostot salataan,mutta tuo puhekryptaus menee jo pikkasen yli hilseen. Jospa valaisisit hiukan meitä.
   
 3. Igor Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/05
  Viestit:
  285
  Tykkäykset:
  0
  GSM:ssä puhe on jo "krypattua", ei sitä kukaan pääse kuuntelemaan. Tai no, pystyyhän sitä kuuntelemaan, muttei siitä mitään selvää saa :)
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Paitsi polliisisetä pystyy.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin no, Jos puhutaan luottamuksellisia asioita, olivat ne sitten Yritys, valtio, rikollis - salaisuuksia niin salattunahan ne pitää hoitaa, eikä tukeutua verkon suojauksiiin.

  Jos liikutaan maan rajojen ulkopuolella, ei edes GSM radio verkon salaus välttämättä ole kummoinen, ja muualla liikenne saattaa mennä täysin salaamattomana, taikka olla entistä enemmän kuuntelevia korvia. jolloin salauksen tarve voi olla tarpeen yksityisilläkin ihmisillä.

  Uuteen kommuun ei taida olla ainakaan kovin julkisesti tuohon käyttöön softaa, mutta asiaa voi kiertää ja jos kyse erityisen luottamuksellisesta tiedosta, mutta ei aika kriittisesta, niin salatulla sähköpostilla (jota toivottavasti kaikki käyttää muutoinkin), siihen sitten voi halutessaan liittää ääniliitteitiä :)
   
 6. Joonas70

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/05
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  GSM-salaus toimii ainoastaan ilmarajapinnassa satunnaisia signaalin seuraajia vastaan. Tukiaseman yhteydessä liikenne puretaan selväkieliseksi ja operaattorin verkossa halutut yhteydet voidaan ohjata esim. viranomaiskuunteluun ja Soneran tapauksen jälkeen uskon että melkein kelle tahansa tarvittavista luvista välittämättä. Saatavilla on myös määriteltyjen liittymien kaikki teletunnistetiedot, mm. solutiedot, vastaanottajien numerot ja soittoajat. Viranomaiskuuntelu saadaan päälle 5 minuutissa, joten se siitä turvallisesta ja salatusta GSM-liikenteestä.

  On olemassa puhelimia joihin on sisäänrakennettu puheenkryptaus jo ihan rautaan, silloin joudutaan tosiaan käyttämään datayhteyttä puhumiseen. Softallakin puheen kryptaus voidaan tehdä nykypuhelimissa, joten olisi ihme jos tällaista softaa ei vielä olisi saatavilla.

  En ole rikollinen, enkä myöskään Bondin kolleega. Salassa pidettävien asioiden hoitoon kannattaa varautua mahdollisimman hyvin.

  -Privacy is our right-
   
 7. Anniina

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/6/07
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä löytyy ainakin Gold Lock -niminen softa, jota meillä on parissa kännykässä käytetty. Se kryptaa puheen ja tekstiviestit.
   
 8. ilnux

  ilnux

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/03
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  3
  Ja on oikeasti luotettava :) Toimittaja asuu ainakin rehellisillä seuduilla.
   
 9. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  suljetun lähdekoodin systeemiä voi oletusarvoisesti pitää takaovillisena
   
 10. Richie_79

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/05
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Räätälöity Samsung Galaxy s7
  Kuulostaa lievästi sanottuna lapselliselta huomion hakuisuudelta tai vähintäänkin lievältä paranoidisuudelta kysyä ko. seikoista tietoa täältä. Jos puhelusi sisältävät sen tasoista tietoa, että pelkäät instansseja jotka voisivat tehdä operaattorien tasoisten yritysten kanssa diilejä puheluliikenteen luovuttamisesta yritysvakoilu tarkoitukseen, niin et varmastikaan hakisi tietoa tämän tasoiselta forumilta...

  Nimittäin fakta on se, että ainoa mahdollisuus napata ja kuunnella liikennettä on runkoverkossa operaattorin sisällä tai operaattorin luovuttaessa tietoja. Ilmarajapinnasta on aivan turha huolestua, koska siinä salaus on riittävää. Miltään yksityisen sektorin taholta ei löydy sellaisia resurseja joilla voisi liikennettä ensinnäkin kohdennetusti poimia ja vielä lisäksi purkaa ja kuunnella. Ellet siirrä valtiosalaisuuksia, niin minkään firman, yksityisistä henkilöistä puhumattakaan, kiinnostukset ja resurssit eivät riitä tuon tasoiseen yritysvakoiluun. (Pitäisi saada ensin haluttu käyttäjä omaan tukiasemaan lukittua joka ei onnistu, koska luuri ja radioverkko tekevät koko ajan yliheittoja, koska käyttäjä liikkuu tai signaali vaimenee tai solu ruuhkautuu tai... ei ei ei. Aivan liikaa muuttujia. Kuuntelija tarvitsisi oman kokonaisen BSS:n jonka kautta kierrättää liikenne ja yhdistää se vielä operaattorin runkoverkkoon sekä purkamiseen HW:tä ja softaa. Teoriassa helpoin tapa olisi kaivaa tukarin juuresta PCM ja kuunnella sitä, koska siinä liikenne ei ole enää salattua. Operaattorien NOC:issa tietysti huomattaisiin välittömästi moiset yritykset.)

  Viranomaisilta kuuntelu Suomessa onnistuu, mutta sekin käyttämällä operaattorin verkkoa. Eikai sinun tarvitse viranomaisia pelkää? (Ota myös huomioon, että jos aiot kierrättää puheen gerpsin kautta, niin suomalaisten operaattoreiden pakettikytkennäisessä runkoverkossa on ETSI:n standardimukainen LIG [legal interception gateway] jolla voidaan tarvittaessa monitoroida gerpsiliikennettä)

  Epäilenpä muuten myös, ettei Kommu 9500:sen ARM 124 Mhz prossusta löydy tarpeeksi vääntöä järkevän laatuisen puheen kryptaamiseen.

  Muuten ihan btw vinkiksi, tarkkailkaapa soittaessanne GSM puheluita ulkomailla varsinkin eri arabavaltioissa ja noksun s60 luureilla. Juuri kun aloitatte puhelun (vastaatte tai soitatte), niin näkyykö pieni lukon kuva näytössä? Jos ei, niin puhe ei ole kryptattua.. Voisiko joku kuunnella..huu.. ;)
   
 11. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tähän en osaa sanoa mitään, kun en ole tästä hommasta perillä ollenkaan. Sinulla sen sijaan tuntuu jotain tietoa olevan ja toivotaan että kirjoituksestasi oli jollekin hyötyä. Viestiketjun aloittaja, eli henkilö jolle osoitit vastauksesi, on tosin käynyt viimeksi täällä 2,5 vuotta sitten joten hän tuskin enää kommentoi. :)
   
 12. Richie_79

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/8/05
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Räätälöity Samsung Galaxy s7
  Kappas pirulainen. Olikin noin vanha threadi. Kuka ihme tälläisiä edes kaivaa ja vastaa alunperin. Hämäävät vaan ;)
   

Jaa tämä viestiketju