Public access WLAN - missä paikoissa ja missä kaupungeissa?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja lineon, 20/6/05.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. lineon

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/03
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Matkapuhelimiin alkaa vähitellen tulla mukaan myös Wi-FI / WLAN 802.11b, kuten esimerkiksi Nokia 9500:een. Näin ollen tulee mahdolliseksi ruokaillessat tai juodessa tarkistaa esimerkiksi sähköpostit ja päivän uutiset helposti, vaivattomasti, GPRS:ää nopeammalla ja halvemmalla.

  Mitä paikkoja tiedätte? Onko jossain listaa paikkakunnista tai paikoista, missä tällainen mahdollisuus on?

  TeliaSonera Finlandilla on joissain hotelleissa 15 eurolla 24 tuntia kestävä käyttäjätunnus myynnissä ja varmaan muillakin normaaleilla teleoperaattoreilla, mutta onko vapaata lähiverkkoa hotelleissa, motelleissa, matkustajakohdeissa, ravintoloissa, baareissa, linja-autoasemilla, rautatieasemilla tai muissa vastaavissa?
   
 2. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Re: Public access WLAN - missä paikoissa ja missä kaupungeis

  Sopii käyttää sitä hakua taas, tosin tuo aikaisempi wlan threadi olisi löytynyt ihan katsomallakin, kun kerran oli operaattorit alueen etusivulla.

  Vastauksena kysymykseen, niin oulussa ja lahdessa on avoin wlan verkko. Toinen iso on Sparknet joka toimii mm turussa, vaasassa jne, mutta se ei ole suoraan avoin kaikille (ainoastaan jäsenorganisaatioille, tms alueen kaupungit, koulut, teknologiakeskukset jne). Teoriassa Oulun PANOulu tunnarit saa kaikki halukkaat ja niillä on vierailuoikeudet sparknettiinkin, jos joku testaa tätä niin voisi kertoa toimiiko se noin. Turun kirjastoissa on sparknet wlan hotspotit ja kirjaston tunnuksilla pääsee niihin kiinni. (mahdollisesti toimivat myös yleisinä sparknet tunnareina myös?). Raumalla on sähkölaitoksen tarjoama kaupallinen wlan verkko, joka kuuluu Zonetiin. DNA:lta löytyy myös hinnoittelultaan yrityksille suunnattu wlan palvelu jonka hotspotteja (pdf) löytyy kahviloista, hotelleista jne..

  Jossain olen nähnyt myös listan suomessa olevista avoimista yksittäisistä wlan hotspoteista, jota en nyt löytänyt. Joten jos joku sattumaltaa tietää linkin niin saa kertoa... tuota etsiessä tuli tosin vastaa jonkun powerpoint harkassa ollut lista suomessa olevista kaupallisista wlan yhteyden tarjoajista (ei ole kattava enkä tiedä koska on tehty) .

  Jatkot sitten aikaisempaan threadiin:
  WLAN verkot puhelinkoppien paikalle
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju