Prepaid-liittymä kiinteähintaisella datalla Australiassa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Tim0, 11/12/07.

 1. Tim0

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/05
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Olen tammikuussa reissussa Australiassa, ja olisi tarvetta paikalliselle pre-paid liittymälle datapaketilla kannettavan/N800:n kanssa surffailuun (siltä varalta että WLAN:ia ei ole saatavilla). Vodafone Australian sivuilta katselin liittymiä, ja huomasin että prepaid-liittymiin saa ainoastaan WAP-surffailuun käytettävän datapaketin. Jos haluaa käyttää puhelinta modeemina, pitää olla normaali (post-paid) liittymä.

  Telstran sivuilta katselin, ja heidän pre-paid liittymiinsä ei saanut rajoittamattomalla datamäärällä olevia paketteja, taisi 200 MB paketti maksaa n. 60 aussitaalaa, ja 1 GB paketti 140.

  http://www.telstra.com.au/telstraprepaidplus/latestoffers/plus_packs/browse.htm

  Hieman liian kallista, ku vertaa suomalaisten operaattorien hintoihin (rajoittamaton 384 kpbs data 9.90 E /kk, ainakin dna:lla ja Saunalahdella).

  Löytyyköhän näitä kiinteähintaisia datapaketteja kohtuuhinnalta keneltäkään Aussioperaattorilta prepaid-liittymiin?

  Mitens suomalaisten operaattoreiden roamaus ulkomailla? Eikös Vodofone ole Elisan roamauskumppani? Mahtaisiko Elisan "post-paid" - liittymän kanssa saada Vodafonelta jotain kiinteähintaista datapakettia Ausseista?

  Kommentteja, kiitos?
   
 2. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Tosiaankin olisi jo aika saada kohtuuhintaiset roamaukset myös datan osalta. Vaikka lisäpalveluna, esim. 10e/kk datapaketti käyttöön myös ulkomailla.

  Valitettavasti taitaa kestää vielä vuosia ja vaatia EU:n puuttumista asiaan ennen kuin tämä saadaan aikaiseksi edes Euroopan sisällä.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  He, olis varmasti kiva, mutta vastustus voisi olla kova, operaattoreilta jotka myyvät omille asiakkaille ketjun esimerkin mukaan dataa. Ongelmia aiheuttaa myös se miten roamin laskutetaan.
   
 4. samumanu Vieras

  0   0   0

  Ja kannattaa muistaa et hintojen säätely ei aina todellakaan ole hyvästä, jos siihen täysin puututtaisiin niin uskosin et kohta on operaattorit kusessa/vähissä. Ei me asiakkaat, vaikka kuinka kivaa oiskin, saada/voida niitä hintoja päättää. Keskimäärin kumminkin luulis et operaattorit aattelee et jos on varaa matkustaa ulkomaille on myös varaa hiukan puhelimen käytöstäkin maksaa.
   
 5. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Niin, kyllähän siitä "hiukan" olisi varaa tosiaan maksaa. Kun ehdotin 10e/kk lisämaksua ulkomaan datapaketille, on tuossa vaivaiset 100% lisämaksua näihin kotimaan paketteihin verrattuna. Jos tässä harvaanasutussa maassa pystyvät operaattorit tarjoamaan 10e/kk datapaketteja, luulisi tiheämmin asutuilla seuduilla pystyttävän samaan, eli ainakin muualla Euroopassa.

  Nythän tuo 10e kuluu hyvin helposti jo yhdessä päivässä, eikä sillä todellakaan ehdi paljoa surffailla. Dataroaming-taksoihin jää siis törkeästi ilmaa vaikka hintoja pudotettaisiin heti 90%.

  Ja miksei muuten täällä Suomessa ole saatavilla noita 10e/kk datapaketteja prepaid-liittymiin? Tai edes 20e/kk. Vai onko? Luulisi täälläkin turistikysyntää löytyvän.
   
 6. JPW™ Vieras

  0   0   0

  http://www.kolumbus.com/liittymat_hinnat_prepaid.html
  Mobiililaajakaista 384 2,90€/vrk
  6,90€/viikko

  Ei nyt ihan noin halpaan hintaan pääse, mut jos nyt turisti viikon kaks täällä pyörii, niin ei toi nyt kovin kalliiksi tule.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin ehkä voisi pikaisesti luulla, maa ehkä harvaan asuttu, mutta vastaavasti muissa maissa tiheämmin asuttua, mikä tuo toisia ongelmia, ja toimilupa kustannukset aivan toista luokkaa
   

Jaa tämä viestiketju