1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Prepaid-liittymä kiinteähintaisella datalla Australiassa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Tim0, 11/12/07.

 1. Tim0

  Liittynyt:
  30/5/05
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Olen tammikuussa reissussa Australiassa, ja olisi tarvetta paikalliselle pre-paid liittymälle datapaketilla kannettavan/N800:n kanssa surffailuun (siltä varalta että WLAN:ia ei ole saatavilla). Vodafone Australian sivuilta katselin liittymiä, ja huomasin että prepaid-liittymiin saa ainoastaan WAP-surffailuun käytettävän datapaketin. Jos haluaa käyttää puhelinta modeemina, pitää olla normaali (post-paid) liittymä.

  Telstran sivuilta katselin, ja heidän pre-paid liittymiinsä ei saanut rajoittamattomalla datamäärällä olevia paketteja, taisi 200 MB paketti maksaa n. 60 aussitaalaa, ja 1 GB paketti 140.

  http://www.telstra.com.au/telstraprepaidplus/latestoffers/plus_packs/browse.htm

  Hieman liian kallista, ku vertaa suomalaisten operaattorien hintoihin (rajoittamaton 384 kpbs data 9.90 E /kk, ainakin dna:lla ja Saunalahdella).

  Löytyyköhän näitä kiinteähintaisia datapaketteja kohtuuhinnalta keneltäkään Aussioperaattorilta prepaid-liittymiin?

  Mitens suomalaisten operaattoreiden roamaus ulkomailla? Eikös Vodofone ole Elisan roamauskumppani? Mahtaisiko Elisan "post-paid" - liittymän kanssa saada Vodafonelta jotain kiinteähintaista datapakettia Ausseista?

  Kommentteja, kiitos?
   
 2. muumi

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Tosiaankin olisi jo aika saada kohtuuhintaiset roamaukset myös datan osalta. Vaikka lisäpalveluna, esim. 10e/kk datapaketti käyttöön myös ulkomailla.

  Valitettavasti taitaa kestää vielä vuosia ja vaatia EU:n puuttumista asiaan ennen kuin tämä saadaan aikaiseksi edes Euroopan sisällä.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  He, olis varmasti kiva, mutta vastustus voisi olla kova, operaattoreilta jotka myyvät omille asiakkaille ketjun esimerkin mukaan dataa. Ongelmia aiheuttaa myös se miten roamin laskutetaan.
   
 4. samumanu Vieras

  Ja kannattaa muistaa et hintojen säätely ei aina todellakaan ole hyvästä, jos siihen täysin puututtaisiin niin uskosin et kohta on operaattorit kusessa/vähissä. Ei me asiakkaat, vaikka kuinka kivaa oiskin, saada/voida niitä hintoja päättää. Keskimäärin kumminkin luulis et operaattorit aattelee et jos on varaa matkustaa ulkomaille on myös varaa hiukan puhelimen käytöstäkin maksaa.
   
 5. muumi

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Niin, kyllähän siitä "hiukan" olisi varaa tosiaan maksaa. Kun ehdotin 10e/kk lisämaksua ulkomaan datapaketille, on tuossa vaivaiset 100% lisämaksua näihin kotimaan paketteihin verrattuna. Jos tässä harvaanasutussa maassa pystyvät operaattorit tarjoamaan 10e/kk datapaketteja, luulisi tiheämmin asutuilla seuduilla pystyttävän samaan, eli ainakin muualla Euroopassa.

  Nythän tuo 10e kuluu hyvin helposti jo yhdessä päivässä, eikä sillä todellakaan ehdi paljoa surffailla. Dataroaming-taksoihin jää siis törkeästi ilmaa vaikka hintoja pudotettaisiin heti 90%.

  Ja miksei muuten täällä Suomessa ole saatavilla noita 10e/kk datapaketteja prepaid-liittymiin? Tai edes 20e/kk. Vai onko? Luulisi täälläkin turistikysyntää löytyvän.
   
 6. JPW™ Vieras

  http://www.kolumbus.com/liittymat_hinnat_prepaid.html
  Mobiililaajakaista 384 2,90€/vrk
  6,90€/viikko

  Ei nyt ihan noin halpaan hintaan pääse, mut jos nyt turisti viikon kaks täällä pyörii, niin ei toi nyt kovin kalliiksi tule.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin ehkä voisi pikaisesti luulla, maa ehkä harvaan asuttu, mutta vastaavasti muissa maissa tiheämmin asuttua, mikä tuo toisia ongelmia, ja toimilupa kustannukset aivan toista luokkaa
   

Jaa tämä viestiketju