Prepaid data

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja zzuser, 24/4/10.

 1. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Onko nyt tosiaan niin, että Saunalahti on ainoa operaattori, jolla on edes jotenkin järkihinnat prepaid data -liittymissä? (Ja ei, nysäliittymät [40Mt/kk, etc.] sekä aikapohjaiset kivikautiset viritykset eivät mitenkään mahdu järkevien liittymien joukkoon.)

  Tuntuu siltä, että kaikki operaattorit ovat oikein piilottamalla piiloittanut data prepaid -liittymänsä ja/tai hintatietonsa. Saunlahti on ainoa, jolla edes tuntuu olevan prepaid data -liittymää esillä.

  DNA:n Matkanetti 384 -liittymän alle kolmen euron tarjous nyt ehkä menisi tilapäiskäyttöönkin, vaikka sopimuskausi on kaksi vuotta, mutta se kait on naitettava johonkin kuukausimaksuiseen liittymään, josta taas tulee lisäkustannuksia.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Et kertonut mitä asiaa arvostit Saunalahden liittymässä.

  Saunalahti ja Sonera kummatkin tarjoavat aikapohjaista GPRS veloitusta, megatavuhinnoittelun lisäksi. aiheesta on ketjuja
   
 3. ct-test

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Option 505 & Saunalahti nopsa
  Heitin itse kiinteän kuukausimaksullisen pois ja otin Saunalahden prepaid mobiilidatan. Se on varmaan tällä hetkellä saatavissa olevista kaikista liittymistä halvin, suhteutettuna nopeuteen (ilman sitoumuksia). 6.9€/viikko *4 =27,6€/kk nopeudella 4Mb, latausnopeus on ollut tasainen 480kt/s. Huono puoli on vaan se, että pitää muistaa aina viikon välein puolen yön aikaan laittaa tekstari taas viikon uusinnasta --> tätä en ole aina muistanut ja prepaidsaldo on huvennut ylimääräisen 1,9€ verran. Saisi tulla myös madollisuus kuukausidataan. Pitää siirtyä myös puhelimessa tuohon prepaidiin. Lisäksi kun ottaa saldoa vähintään 30€ saa 50% lisää käyttösaldoa mikä laskee datan kuukausihintaa.

  Asiakkaasta johtuvat kustannukset ovat näköjään huomattavat kun prepaid on sen verran halvempi. Prepaidia muuten mainostettiin alussa luottonsa menettäneiden liittymänä...
   
 4. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Tämä nyt menee hiukan itsestään selvyyden puolelle, mutta Wanhaan Kunnon Aikaan (tm), datayhteyksistäkin veloitettiin minuuttipohjaisesti. Soneran uusi tuntihinnoittelu datayhteyksille on pyrkimys palata tälle kivikaudelle. Tilanne olisi tietysti aivan toinen, jos Soneran hinta olisi 90 sentin sijaan kohtuullisemmat 9 senttiä tunnilta.
   
 5. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Saunalahti on, kuten aikaisemmin todettu, ihan kiva, mutta Elisan verkko kun ei kanna joka torppaan. Peräänkuulutankin muilta operaattoreilta vastaavia tuotteita.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Juu, piirikytkentäinen data, datapuhelut, taitaa vielä toimia joissain prepaidliittymissä, päätelaitteissa ei enään välttämättä.

  Sonera tuntidataa ei tietääkseni saa prepaidiin. aika pohjaisena taitaa olla vain kk mittainen, SL llä viikonmittainen. kummallakkin pitää tilata etukäteen, Soneralla vähän näppärämpi. SLllä prepaid datassa hyvää päiväkatto, jossa megatavu veloitus päivittäisellä hintakatolla. sopii hyvin pieneen jatkuvaan käyttöön vaikka (hyvin) satunnaisesti olisi tarvetta isolle käytölle.

  Määräaikaisiin tarjouksiin verrattuna prepaid tulee nyky hinnoilla jo halvemmaksi jos käyttöä puolivuotta vuodesta. (30e/kk vs 15e/kk), huolettomuus ja sitoutumattomuus, laskuttomuus jo sellaisia etuja että vakituosemmallakin käytöllä pärjää laskuliittymälle. jos ei vauhtia tarvi, niin n.30e vs 10e on jo aika iso etu laskuliittymälle.

  Voi olla, en tosin muista vaan enemmin sitä mainetta vähän peiteltiin. (*
  Laskuttomuutta on mainostettu mm. turvallisuutta, ei yllätys laskuja. esim. lapsille, lainaan jne. turisteille/väliaikaisesti maassa oleville, jälkimmäisille laskuliittymän avaaminen on työlästä.

  (* Suomessa kuitenkin liittymän avaamisesta on operaattorin erittäin vaikea kieltäytyä, joten luottotiedot pitää olla todella hälyttävät että liittymän saaminen ei luonnistuisi, totaalinen rahottomuus tuossa tilanteeessa voi nousta suuremmaksi ongelmaksi


  Sonera ja Saunalahden prepaid datasta on omat ketjut. varmaan törmäät DNA prepaid ketjuihinkin, DNAlla oli kamppis jossa päiväkatto, jota toivottiin jatkuvaksi.
   
 7. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Soneran tilapäiskäyttöön soveltuva Data Päivä lienee liian hyvänä tuotteena lopetettu?

  Olisiko näihin ketjuihin mitään pointtereita? Prepaid dataa kun hakee, niin tulee käytännössä tulokseksi vain tämä ketju. Varsinkin tuo DNAn päiväkatto datalle kiinnostaisi.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hyvyydestä en tiedä, mutta hinnanpuolesta taisi hävitä kk hinnoilekkin. ja oli vain laskuliittymiin.

  Dna Prepaid tarjous loppunut yli vuosi sitten, jos uutta ei ole tullut. (tuossa ketjussa Arvostakin juttua, Arvoa kai muissakin ketjuissa) Dna.fi


  Saunalahti Prepaid ketjua
  Datasta ja tikuistakin juttua. pitkin ketjua.
  Saunalahden omat sivut


  Sonera prepaid liikkuvalaajakaista ketju Soneran sivut


  Prepaid 3G dataliittymä ketju


  On myös muita prepaid ketjuja, mutta niissä kai datasta vähemmän juttua ja jokin TELE2 kuopattu Suomessa aikoja sitten.
   
 9. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Se nyt ei varsinaisesti ollut este, että sai vain laskuliittymiin, niitä kun saa kaupasta hakemalla. Prepaid-vaihtoehtoa haen lähinnä sen takia, että välttyisi ylipitkiltä sopimuksilta ja maksaisi vain siitä tilapäiskäytöstä minkä tarvitsee. Se Soneran Data Päivä olisi ollut just se oikea tuote kun Soneran verkkoa olisi tarvinnut päivän tai pari.

  Ei mikään ihme, että haku löytää vain tämän ketjun. Suurin osa noista on yli vuoden vanhoja. Ainoastaan Saunalahden osalta oli mitään relevanttia kun kerran käytännössä tähän prepaid data -markkinan ovat saaneet yksinoikeuden.

  Offtopicina mainittakoot, että Sonera oli todella esimerkillisesti onnistuneet piiloittamaan koko prepaid data -tuotteensa sivuillaan. Hintakin on saatu epämiellyttäväksi ja sopimusehdot naurettaviksi.

  Nyt olisi kyllä korkea aika DNA:n tehdä Saunalahdelle rohkea vastaveto prepaid data -markkinoilla, verkkoakin kun ovat oman karttansa mukaan saaneet laajennettua mukavanlaisesti.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, se kai tökki että alkava vuorokausia n. 3e, eli sama kuin kolme alkavaa tuntia, eli jos parina päivänä muutamatunti datankäyttöä niin ei vielä pärjää data tunnille. kattohintana se olisi varsin näppärä peli. Tilausohjeet on vielä Soneran sivuilla .... jos tuntuu hyvältä palvelulta.

  Jos Elisan linjat toimii käyttöalueella niin Saunalahden prepaid pelkällä data hintakatolla kuvauksen perusteella olisi sinulle nappi tuote. kaupan päälle vielä vauhtia. kunhan muistat heti alussa tehdä latauksen ja määräajoin lisää. tai jos aivan satunnaista niin pitää avaamaton kortti mukana (huomaa vanhenemis päivä)

  DNAlta odotetaan prepaid roaming dataa ja toki päiväkattohinta kelpaa.
   
 11. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Pitää kokeilla jos tuo Soneran Data Päivä sitten vielä toimisi. Harmi vain että Soneralla on 3G-verkot niin harvassa. Kun saisi vielä saada DNA:n prepaid datan Saunalahden kaveriksi niin sitten olisi joka tilanteeseen bittiä.
   
 12. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  DNA:n aspasta osasivat sanoa, että prepaid data olisi tulossa. Eivät kuitenkaan uskoneet sen tulevan kesäksi, jolloin siitä olisi suurin hyöty. Näinhän se tietysti menee, mitä muuta sattoi kuvitellakkaan?
   
 13. crashi

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/4/03
  Viestit:
  83
  Tykkäykset:
  0
  Huomenna aamusella pitäisi saada joku halpa prepaid data, mikä ja mistä hakea?
  Mielellään ei DNA, koska sen kuuluvuus käyttöpaikassa on Edge.. joten Elisan tai Soneran verkossa toimiva, pitää
  vain luottaa että toimivat huomattavasti paremmin, prepaid sen takia että tarve on tyyliin viikko tai kaksi.
   
 14. Safiiri

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  222
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  Onkohan DNAn tai jonkun muun operaattori Prepaid mokkulassa HSPA+ 21M nopeus tarjossa? Esim. Huawein E367 tai E353 nettitikku?
   
 15. HenriManninen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/12
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC
  Pidin tosta "kivikautiset" :D
   

Jaa tämä viestiketju