Prepaid 3g dataliittymä

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Wowbotter, 23/3/09.

 1. Wowbotter

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/08
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Onko kellään palveluntarjoajalla tulossa/olemassa prepaid 3g dataliittymää?


  (siis "mokkulaa")
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei kytkyä, GPRS data niillä yleensä liikkuu, Elisa/Saunalahdella voi ostaa SMSllä määräaikaisia rajattomia datapaketteja, kokemuksia tuosta löytyy foorumilta useammasta ketjusta (hakusanat Kolumbus prepaid ja Saunalahti Prepaid auttavat löytään)
  DNAlla taisi olla tarjous jossa päivä kattohinnoittelua , en tiedä onko enään.

  Mokkuloita voi ostaa erikseen.
   
 3. JuniorOld

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/5/07
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90+saunalahti prepaid
 4. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Loppu 19.3. Eivät ole lähettäneet viestiä uudesta kampanjasta.
   
 5. caarlo

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  MPF:n sääennustaja v. 2005
  Suomi on vanha kännykkämaa. Kun kännykät alkoivat yleistyä tavallisen kansan keskuudessa, ei koko Prepaidia oltu vielä keksitty.. Ainakaan Suomeen mikään operaattori ollut lanseerannut sellaista. Kun prepaidit sitten tulivat markkinoille, ne olivat alkuun todella kalliita ja palveluvalikoimiltaan rajoitettuja verrattuina laskuliittymiin. Prepaid-liittymämarkkinat junnasivat pitkään paikallaan, ja niiden kehittäminen oli olematonta. Nyt tilanne on huomattavasti parantunut, vaikka kehitettävääkin löytyy.

  Yksi merkittävä syy myös lienee, että meillä Suomessa asuu (tai aiemmin on ollut) huomattavan vähän ulkomaalaisia maahanmuuttajia, pakolaisia jne., eli kaikki kansalaiset omaavat suomalaiset henkilötunnukset, joilla on voinut avata Postpaid-liittymän.

  Dna Arvo on Suomen markkinoilla positiivinen ilmestys, ja kuva prepaid-liittymien tulevaisuuden suunnasta. Numeronsiirto onnistuu molempiin suuntiin, ja toimii kattavasti ulkomaillakin. Saunalahden prepaideissa on taas hyvät datahinnoittelut ja puhepaketit. Nämä ominaisuudet kun kaikki saisi samaan pakettiin.
   
 6. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Kun ulkomaalainen on saanut Suomeen oleskeluluvan, joko määräaikaisen tai jatkuvan, hän saa myös suomalaisen henkilötunnuksen ja sitä kautta on mahdollista saada normaali kännykkäliittymä. Toki operaattori usein pyytää ns. vakuusmaksua, jotta liittymä voidaan hänelle avata, mutta tämä ei yleensä ole mikään este postpaid-liittymän saamiseksi. Ja mitä uutisia olen seuraillut, niin kovasti on ulkomaalaisia tullut Suomeen ihan töiden perässä ja lisää toivotaan, joten varmasti prepaid-liittymillekin löytyy yhä enemmän tulevaisuudessa kysyntää. Maailma muuttuu tässäkin suhteessa.

  Turisteille prepaid on aina hyvä vaihtoehto, helppo hankkia ja käyttää.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta, kun laskutusliittymä niin kynnys se vaihtaa prepaidiksi.
  Analogi puhelimien aikaan prepaid ei ollu teknisesti yhtähelppo toteuttaa. ja vielä GSM alunaikaan laitteen hankintakustannukset olivat sen verran suuria että se karsi jo osittain kysyntäpohjaa. liittymänkin sai kun nimen osasi kirjoittaa ja hetun kertoa.

  En aivan tiedä mitä palvelu puutteita ajattelit, hinnat olivat korkeampia kuin nykyään, niin oli myös laskuliittymissä, SMS, soitonsiirrot, datapuhelutkin toimivat, kilpailu lisäsi hinta vaihtehtoja, pääsääntöisesti eivät siltikään varsinaisesta kisanneet laskuliittymien kanssa.

  Oli aikoinaan myös prepaid (TELE2) jota pystyi ulkomaillakin käyttämään ja jossa oli kehittyneempia prepaidille tyypillisiä palveluita. joka jonkinverran kilpaili laskuliittymistä.

  TELE2:n lopetettua tuli pientä takapakkia, nykyisin DNA on ottanut tuon ajan palveluita käyttöön ja nykyään prepaid jo jonkinverran kilpailee laskuliittymien kanssa.
   
 8. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Muisteluksi menee, mutta muistelisin että semmoiset jutut ku gprs-data, mms-viestit, jopa videopuhelut aikanaan tulivat tyypillisesti ekaksi laskuliittymissä mahdollisiksi. Vaihtelevan mittaisen ajan kuluttua tulleet prepaideihinkin, prepaidin tarjoajastakin riippuen, taas muistelisin että dnan prepaidis oli heti kiskalta haettaessa gprs-wap jolla voi tilailla vaikka soittoääniä, useimmilla muilla prepaideilla soittarien tilaaminen ei onnistunut.

  Nyttemmin ainakin Saunalahden prepaidit on hinnaltaankin kilpailukykyisiä laskuliittymien kanssa, voi tilata määräaikaista datapakettia ja jopa puhepakettia. Kovilla lataustarjouksilla prepaidit on hyvinkin kilpailukykyisiä :)
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ja tosiaan GPRS oli pitkään operaattoreilla vähän niin ja näin ja se oli laskutus liittymiinkin "koekäytössä" (Esim Sonera ja DNA), mutta kun paremmin kaupallistu, niin kyllä se sieltä prepaid luureihinkin tuli, jopa tuolloin noilla jotkut kikkaili. ja en väitä että kaikki 3G palvelut salaman tuli noihin, no esim. Sonera jarrutti 3G tä tavallisiin 2G simmeihinkin.

  Välillä oli aika hiljasita, Telian ja TELE2:n kadottua markkinat jymähti, ellei jopa pakittaneet.

  DNA on niin nuori operaattori että kaikenlaista oli ennen sitä ja taisi heidän prepaid busines tulla pitkälti Telialta .

  Väitän siis että ennen GPRSaikaa prepaid liittymillä toimi SMS maksaminen (ei välttämättä kaikilla, eikä välttämättä kaikkialle), GSM data ja siis myös WAP.

  Riitaa oli mm. ulkomaanpuheluista (operaattorin valinta), soitonsiirroista jne.
   
 10. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Historian siipien havinaa -->

  Uusi Radiolinja Nopsa -palvelu on heti käyttövalmis matkapuhelinkortti. Palvelu maksaa 47 euroa, siihen sisältyy 40 eurolla puheaikaa, tekstiviestejä ja kuvaviestejä. Erillistä kuukausimaksua ei ole. Puhelut maksavat aina 0,24 euora/min ja tekstiviestit 0,16 euroa/kpl. Kuvaviestit maksavat 0,58 euroa Radiolinjan ja Soneran liittymiin. Radiolinja Nopsa toimii Suomessa ja sillä voi soittaa sekä lähettää viestejä ulkomaille..

  Radiolinja Nopsaa myyvät Radiolinja Piste, Mäkitorpat, Kamat ja R-kioskit kautta maan.


  Kuriositeettina mainittakoon että alkuun tuohon nopsaan ei voinut ladata puheaikaa lainkaan, kun saldo loppui piti ostaa uusi liittymä. Latausmahdollisuus tuli vasta myöhemmin.

  Muistaako kukaan mikä oli ensimmäinen prepaid liittymä suomessa? Itse ostin muistaakseni Telian prepaidin ensimmäiseksi liittymäksi, vuotta en muista. Tele2 liittymässä ei koskaan toiminut gprs mutta oli ilmainen wappi kuitenkin. Eikä tästä ole kauaakaan kun kolumbus prepaidiin tuli wappimahdollisuus. Edesmenneessä saunalahden prepaidissa ei ollut lainkaan datasiirtoa. Aika puutteellista on ollut prepaidien ominaisuudet ihan lähihistoriassakin.

  Katselin vähän prosenttilukuja eri maiden prepaid kannasta ja esim. Italiassa on peräti 90% kaikista liittymistä prepaideja. Ruotsia ei mainittu mutta veikkaan että jotain 40-50% löytyy sieltäkin.

  Suomi ja Etelä-Korea häntäpäässä, 5-10 prossaa..
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Piti katsoa foorumin arkistosta juttuja, mutta sellaista ei taida enään olla. ja tämä olemassaoleva ei taasen kovin kauaksi ylety.

  Mutta muistelen että Tele ja seuraava oli Telia. Tele2 sitten myöhemmin joka jäi aika lyhytaikaiseksi.

  Ja taisi tosiaan Telen Easy olla myös alkuun kivoja juttuja, ei SMS saldoa vaan se piti ladata erikseen jne.
  Muistelen että nimenomaan tuo WAP toimi GPRSllä (ja datapuhelua ei ollut), ja sen hinnoittelu houketteli, mutta saatto olla ettei kerennyt virallisesti tulla avointa internet APNää.
   
 12. Wowbotter

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/08
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Siis ei ole mahdollista ostaa käteisellä esim. Prismasta prepaid 3g liittymää 2Mt (HSPA) nopeudella, joka toimii 3g mokkulassa ja surffailla/latailla internetissä täysin anonyymisti? Vai onko tässä joku isoveli valvoo mentaliteetti esteenä?
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vilasitko noita katjussa olleita Saunalahden linkkejä ?
  Eli riippuu ihan siitä onko lähi Prismassasi noita Saunalahden nimellä myytäviä prepaideja. jos siellä ei ole niin ärrällä kannattaa poiketa. Eivät kysele henkkareita varsinkni jos käteisellä maksat, kamerat taitaa joka kaupassa nykyään olla ja kassakin voi muistaa.

  Alun Hakuvinekillä löytyy juttua/kokemuksia Saunalahden/Kolumbuksen prepaid vauhdeista, eli kannattaa lukasta vaikka virallisesti luvataan perus 384 nopeus (siis monella suht rajattomasta kokemusta).

  En tiedä mitä ajat takaa ja mitä olet tekemässä, mutta normaaliin anonyymisyyteen ei yleensä tarvita prepaid liittymää, ja se perapidliittymä ole mikään anonyymisyyden tae (netissä sen voi mokta paljon helpommin kuin soittaessa). Yksi osatekijä huolellisessa jälkienpeittämistä se voi olla, lähinnä siinä vaiheessa jos pelkää viranomaisia. Jos jälkimmäisen osaa edes kohtuuhyvin, niin no ei olisi tätä ketjua.
   
 14. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  DNA:n prepaid-liittymä on nimenomaan Telian järjestelmään ja liittymään pohjautuva. Siksi kaikki alkuperäiset DNA Prepaidit ovat 041-liittymiä ja asiakaspalvelunumerona oli Telian vanha numero. Jossain vaiheessa joskus 2004-2005 uudet prepaid-liittymät siirtyivät viimeisenä koko integrointiprosessissa 044-tunnukseen.

  Kyllä, WAP-käytön APN oli ilmainen, eikä tavallista nettikäytön APN:ää ollut. Suomen Tele2:n prepaid toimi samalla tavalla kuin emämaan Ruotsin prepaid, mitä nyt asiakaspalvelu ja laskutus hoidettiin Virosta käsin. Siitä huolimatta se oli loistava kokonaisuus, jonka katoamista harmittelen. Onneksi sentään yksi numero jäi muistoksi.
   
 15. Wowbotter

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/08
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0

  Ahaa... kiitos.


  Nythän on monenlaista lakialoitetta kehitteillä esim. Ranskassa ns. "3 strike out", Ruotsissa laki joka velvoittaa palveluntarjoajaa antamaan henkilötiedot mahdollisessa torrent epäilyssä, amerikkalaisten DMCA-laki, Thepiratebay-oikeudenkäynti ym ym...

  Liiasta anonyymiteetistä ei ole ainakaan mun mielestä mitään haittaa.
   
 16. caarlo

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/04
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  MPF:n sääennustaja v. 2005
  Ensimmäinen prepaid Suomessa taisi olla Telian City Kortti. Se tuli markkinoille vuoden 2000 lokakuussa.

  Suomen liittymistä n. 10% on prepaideja, mikä on Euroopan maista pienin osuus.

  Muiden maiden määriä:

  Alankomaat 49,0 %
  Belgia 55,2 %
  Britannia 65,3 %
  Espanja 41,2 %
  Irlanti 73,3 %
  Islanti 46,2 %
  Italia 89,1 %
  Itävalta 37,5 %
  Kreikka 65,7 %
  Luxemburg 50,2 %
  Norja 26,0 %
  Portugali 76,5 %
  Ranska 36,8%
  Ruotsi 46,5 %
  Saksa 52,5 %
  Suomi 9,9 %
  Sveitsi 38,3 %
  Tanska 22,6 %
  Viro 49,6 %

  Keskiarvo 57,7 %

  Lähde: http://www.ficora.fi/attachments/su...rrentFile/ViestintavirastonJulkaisuja0805.pdf

  (Sivu 18/43)
   
 17. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6893
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Prismasta en tiedä. Mutta lähikadun SIWA myy kyllä Saunan prepaideja . Laita huppu päähän kun menet ostamaan niin anonyymiys säilyy sitenkin :D
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Muistelen että sitä ennen oli tarjolla Sonera Easy. En vaan tähän hätään löytänyt linkkiä mikä tukisi väitettäni.
   
 19. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Matkapuhelin.netin mukaan Easy olisi tullut markkinoille syksyllä -98: http://www.matkapuhelin.net/news/01/02/011203.html
   
 20. Wowbotter

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/08
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0


  Ei sulla olis mielummin vaikka tinapaperihattua myyrä? Tuota rompetta kun näyttää olevan... ;)
   

Jaa tämä viestiketju