Prada kytkyssä?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Celleri, 16/10/07.

 1. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Ei minun saamien tietojen mukaan.

  LG:n sivut


  Näin kirjoittaa Mobiili- ja PDA-blogi:
  Linkki.
   
 3. JPW™ Vieras

  0   0   0

 4. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Kertokaas kun ei ole varma, onko tässä maassa sallittua myydä liittymiä eri hintaan puhelimen ostajalle, kun kyseessä 2g-luuri?

  Eli http://www.gsm-suomi.fi/prada/ tuolla eri hinta liittymälle, ostaa luurin tai ei.

  Ainakin muistelisin että luuri ei saa olla eri hintainen, ottaa liittymän tai ei? Mutta entäs liittymä?
   
 5. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  GSM-Suomi on ilmiselvästi lukenut tarkkaan viestintämarkkinalain pykälän kytkykauppakiellosta:

  "Kytkykaupan kielto
  GSM-matkaviestinverkon päätelaitteen tai siihen liittyvän hyödykkeen hinta ei saa riippua siitä, hankkiiko käyttäjä myyjältä myös GSM-matkaviestinverkon liittymän.(kytkykauppa) "

  Tässä tapauksessa GSM-liittymän saa tarjoushintaan ainostaan jos ottaa tämän kalliin puhelimen. Jos asia olisi toisin päin niin silloinhan se olisi vastoin ao. lakia. GSM-Suomi saa tämän puhelimen varmasti huomattavasti suositushintaa halvemmalla, jolloin liittymän alennushinta voidaan mukavasti kattaa puhelimen muhkealla myyntikatteella.
   
 6. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  No kai jonkun tarvi olla ensinmäinen. Voe helvata sentään :D
   
 7. jormax

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/07
  Viestit:
  52
  Tykkäykset:
  0
  Osari

  oon duunissa kodinkoneliikkeessä myyjänä ja tuota ihmeteltiin sielläkin, mut sitten selvis. Tuo on osamaksua ilman korkoa eli ei kytkyliittymä myyntiä :)

  Samaa teen päivittäin tölsyjen, pesukoneiden ja muiden kanssa.

  Meillä mutenkin duunissa ollaan nyreissään koko puhelin paketti myynnistä, kun se ei oo kytkykauppaa vaan osamaksukauppaa. Kytkyssä pitis luuri saada ilmaseksi niin olis samoin kun muualla maailmassa, mut kaikki myy sitä käytännössä osamaksulla ja liittymän kanssa pitkällä sopimus ajalla.

  Onneksi niistä sim lukoista kait kaikki muut paitsi Sonera on luopunut. Päivittäin tulee kytky luureja vaihdossa kun myydään uusia kehiin.

  Sinänsä toi Prada on aikas halpa laite katoin et mitä se maksais meillä käyttöluotolla ja kuukausi hinta pomppas yli 50 euron kuukaudessa kun siihen laskettiin korko päälle. Ois aikas paikallaan oleva peli jos perjantai venähtäs sunnuntain puolelle kun tulee kotiin sain emännän rauhalliseksi kerralla :)
   
 8. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Kaikilla operaattoreilla on edelleenkin sim lukittuja kytkylaitteita myynnissä.
   
 9. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  En ole itse törmännyt uutisointiin että operaattorit olisivat joukolla luopumassa sim-lukituksista. Dna:han ei siihen alun perinkään lähtenyt, muillakin on enemmän tai vähemmän ollut mukana lukittamattomia ja Sonera taisi muuttaa lukitustapaa, siinä kutakuinkin kaikki mihin itse olen törmännyt. Kertooko joku missä lukituksista luopumisista on uutisoitu, vai onko uutisoitu?
   
 10. jormax

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/07
  Viestit:
  52
  Tykkäykset:
  0
  Ei kai olekkaan poistaneet, mutta ainakin meille vaihdossa tulevat puhelimet pois lukien Soneran on melko järjestäen ilman simlukkoa.

  Meille tuli joulunjälkeen just myyntiin läjä Soneran vanhoja puhelia missä oli ollut sim lukko ja lukot aukaistiin maahantuojalla.

  Joulun jälkeen ei kuulemma (maahantuojan mukaan) juurikaan kukaan ole sim lukkoa käyttänyt, koska puhelimia menee yllättävän vähän kaupaksi ja ja jos haluaa sim lukon pitäisi kuulemma tilata satoja kappaleita että valmistaja laittaa sim lukon. Toinen syy kuulemma se että luurien mallit vaihtuu suht usein ja vanhaa mallia ei oikein osteta jää operaattorille paljon puhelia käsiin. Näitä puhelimia ne sitten aukoo ja myy kodinkoneliikkeille.
   
 11. hanz0

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/04
  Viestit:
  93
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia + TDC Song
  No huh huh sanon minä, kyllä kaikki operaattorit jotka tarjoavat pakettisopimuksia käyttävät edelleen ihan normaalisti sim-lukkoja, voi olla joitain malleja joissa ei ole lukkoa tai jostain tietystä mallista voidaan myydä myös lukotonta puhelinta varastotilanteiden mukaan.
  Luuleeko jormax ettei operaattorit saa itse puhelimista lukkoja pois ja myy myös ilman liittymäsopimusta?
   
 12. jormax

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/07
  Viestit:
  52
  Tykkäykset:
  0
  Eiku jormax tietää, ettei ne saa. Jormax kun on ollu hakemassa Espoosta eräältä tukkurilta Soneran Sim lukittuja puhelimia avauksesta ja jakanut niitä liikkeisiin halpis kampikseen.

  Katsoppas niiden mainoksia, saat puhelimen omaksi, voi olla Sim lukittu yms yms. Tarkoittaa juuri sitä ettei ole Sim lukossa. Sit täytyy muistaa et ainakin osa meille vaihdossa tulevista luureista on verkkolukittuja eli käy samaa verkkoa käyttävien simmit ristiin.
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja minä kun luulin että avauskoodin saa kytkyn purun yhteydessä operaattoriltaan.
  Ehkä se jormax ei kuitenkaan ihan kaikkea tiedä, vaikka ajaakin expertin pakettiautoa.
  Kenen niiden? Itselläni on ainakin 4 SLn kytkyä joiden kohdalla on lukenut; "puhelin voi olla SIM-lukittu"..tämä on suomeksi sanottuna tarkoittanut juuri sitä, että puhelin on lukittu.
   
 14. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  mainitse yksikin luuri mikä denalla on lukittuna? minun käsittääkseni yksikään ei ole lukittu. alun perinkään ei tainnut dna lähteä lukkohommaan ollenkaan mukaan. ja liekkö sauniksellakaan enää lukkoja juurikaan?
   
 15. kimmo Vieras

  0   0   0

  Asialla suurtakaan väliä, mutta mielestäni denalla oli joku sonyerkin malli missä olisi ollut lukko. Tämä muistikuva toki monen kuun takaa, enkä tästä päivästä tiedä. Muistan kuitenkin ihmetelleeni tuota, koska kaikki on yleensä ollut ilman mitään lukituksia. Jos muistan väärin, ampukaa..ja kuten sanoin, asialla ei suurta merkitystä.

  Hiljasta pitelee sielläkin, äkkiä löysin yhden, eli samsung sgh-z560 jonka kohdalla lukee; "puhelin voi olla sim-lukittu". Omien kokemusteni mukaan(4kpl SL-kytkyä, 3 lukittua)tämä tarkoittaa juurikin sitä että on lukittu. Lisäksi sauniksella on useampi puhelin ilman minkäänlaista merkintää. Voipi toki olla kyse "epähuomiostakin". Lukitsematon puhelin kuitenkin monelle käyttäjälle arvokkaampi, joten minusta noihin kannattaisi sauniksen panostaa.
   
 16. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Ainakin oman vanhan K610i kohdalla luki aikanaan "puhelin voi olla SIM-lukittu" ja se tarkoitti että ei ole.
   
 17. Samu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  267
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  :(

  Voe *ittu.
  Joko joku operaattori tätäkin kytkynä myy. Harmittaa.
   
 18. kimmo Vieras

  0   0   0

  Meillä on saunikselta z540, k600i, n70, sekä tämä lg:n halpis. 3 ensin mainittua on lukittu, lg toimii millä hyvänsä kortilla. 3n ensin mainitun kohdalla luki "voi olla sim-lukittu" ja se myös tarkoitti sitä.
   

Jaa tämä viestiketju