PPC ja windows kysymys

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Sunspire, 14/4/05.

 1. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Monessa paikassa puhutaan esimerkiksi ppc:stä ja pocket pc:stä erillisinä otuksina. Katosokaa vaikka tästä Siellä laitteet on jaoteltu ppc laitteisiin ja pocket pc vempeleisiin. Jotta asia ei olisi liian selvä on vielä olemassa windows CE, 2002 ja 2003. Nämä kolme jälkimmäistä lienevät jokseenkin lähellä toisiaan, mutta onko niillä mitään tekemistä PPC:n kanssa?

  Entäs kun nettisivulla on softa, jonka vaatimuksena on esim. PPC, pocket PC tai windows CE, niin onko mitään toivoa saada sitä toimimaan esim Win2003:n kanssa?
   
 2. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Kaikki nämä eri nimitykset ovat peräisin Microsoftin pyrkimyksistä päästä valtaamaan mobiililaitteiden (sulautettujen järjestelmien) markkinat. Ensimmäiseksi mobiilikäyttöjärjestelmäksi luotiin Windows CE, josta tuli erilliset versionsa Handheld PC:lle (HPC) ja Pocket PC:lle (PPC). Erotuksena näillä kahdella polulla oli se että HPC oli suurempi näppäimistöllinen laite ja PPC sama laite ilman näppistä. Molemmista tuli tuoreempi versio eli Windows CE 2.0, jonka jatkokehitelmä on Windows CE 3.0 (tunnetaan usein paremmin markkinointinimellään Pocket PC 2000). Pocket PC 2000:n päivitysversio oli nimeltään Pocket PC 2002, joka yhä pyöri Windows CE 3.0 -alustalla. Vaatimusten kasvaessa/muuttuessa seuraava sukupolvi oli Windows Mobile 2003 (Windows CE 4.2 -alusta). Windows Mobile 2003:sta kuoriutui vielä ns. Second Edition (eli 2003 SE) -versio ja hämmentääkseen nimityksiensä soppaa Microsoft vuonna 2004 julkisti uudet nimitykset tälle osalle sulautettujen järjestelmien perheestä eli Windows Mobile (jonka alla on erilaisiin tuotteisiin erikoistuneita versioita kuten Pocket PC, Pocket PC Phone Edition, Smartphone ja Portable Media Center). Perustana näissä kaikissa eri nimisissä versioissa on kuitenkin sama Windows CE, joka ei ole hävinnyt mihinkään vaan on markkinointimiesten käsittelyssä vaihtanut nimeään useammin kuin keskivertokoodari sukkiaan.
   
 3. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Kun joku tietysti tarttuu tuohon nimikkeeseen sulautetut järjestelmät niin muistetaan mainita vielä tuo Windows CE:n rinnalla kehitetty tehokkaampiin (useampi prosessorisiin) järjestelmiin tarkoitettu Windows NT Embedded, joka on versioitunut kuten pöytäkoneisiin tarkoitettu veljensä. Nykyinen versio kantaa siis nimeä Windows XP Embedded.
   
 4. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  keittoa

  Jo on melkoinen soppa. Mutta siis loppujen lopuksi ossit ovat likipitäen samoja eikö vain? Siis sillä tavalla mietittynä, että softat toimivat keskenään kaikissa... vai toimivatko?
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Useimmiten eivät ... ja lisäksi tuohon soppaan tulee sotkea rauta, eli useimmat ohjelmat ottavat lisäksi kantaa CPU:iin, näytön resoluution jne....
   

Jaa tämä viestiketju