Postikulujen lisääminen tuotteen hintaan kivijalkakaupoissa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Ewert Oktan, 11/9/04.

 1. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Kävin kyselemässä erästä matkapuhelinmallia, tunnettu valmistaja eli mallikin periaatteessa aivan hyllykamaa.
  Kävi kuitenkin ilmi, ettei kyseisessä liikkeessä ollut juuri tätä mallia. Jouduttaisiin tilaamaan tukusta, jolloin toimitus tietenkin kestäisi pari päivää. No ei siinä mitään, ajattelin.
  Seuraavaksi alettiin neuvottelemaan hinnasta. Puhelin, ei lisävarusteita sekä postituskulut. Postituskulut - hetkinen nythän ollaan kivijalkakaupassa. "Katsos, kun me tilataan tuolta tukusta tavaraa vasta ensi viikolla. Jos haluat puhelimesi tällä viikolla, niin joudutaan tilaamaan se erikseen ja siitä tulee kuluja."

  Tässä vaiheessa nostin kädet pystyyn. Onko tämä jotain kävele kauppaan ostamaan postimyynnistä - vähemmällä vaivalla tilaisin netistä edullisemmin. Muu ei muuttuisi, päivä tai pari odotusta sekä postituskulut.
  Ovatko muut törmänneet vastaavaan tilanteeseen?
   
 2. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  No eipä ole tuollaista koskaan tullut vastaan että jotain puhelinta tilaamalla erikseen liike veloittaa postikulut ostajalta. Tosi outoa toimintaa, ainoastaan siinä tapauksessa ymmärtäisi jotenkin jos puhelin sitten tulisi suoraan kotiovelle.
   
 3. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Heh, kyllä jokainen liike ostajalta varmasti ne postikulut veloittaa, mutta harvassa ne kivijalkaliikkeet ovat, mitkä sanovat, että puhelimen hinta olisi 299 e ja sitten täytyy vielä veloittaa postikuluja 6,80 e. Eli järkevintä olisi tässäkin tapauksessa sisällyttää ne postikulut hintaan eikä alkaa eritteleen noin.
   
 4. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Olen muutaman puhelimen ostanut kivijalkakaupasta siten, että on toimitettu joko suoraan kotiin tai tilattu kauppaan muualta Suomesta. Koskaan ei ole mitään kuluja lisätty myyntihintaan, eikä asiasta ole edes keskusteltu. Kyseessä on tosin ollut isomnman ketjun kauppoja.
   
 5. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  En tiedä olisiko tämä ollut mahdollista, kenties - en kuitenkaan jäänyt ottamaan asiasta selvää.

  Tietenkin loppujen lopuksi nämä tulevat asiakkaan maksettavaksi. Siinä kun liiketilasta maksettava vuokrakin. Nyt kuitenkin herätti kummastusta, sillä kulut lätkäistiin suoraan tuotteeni hintaan kokonaisuudessaan tyyliin: puhelin x99,- + postik. x,xx,-.

  Jälkikäteen ajateltuna en osaa sanoa olisiko tapauksesta pitänyt moittia vai kehua liikettä. Hienoa, että ilmoitetaan eriteltynä mistä hinta tulee. Tuntuu kuitenkin kummalliselta, että jos liikkeellä ei ole, ihan yleistä, mallia hyllyssä, niin asiakas joutuu maksamaan kulut, jotta sitä sinne saadaan. Yleensä liikkeissä, joissa olen asioinut, tuote tilataan mukisematta ja myydään normaaliin hintaan.

  Tämäkin liike kuului isoon ketjuun, eikä myyjäkään ollut "kesäheikki".
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hinta ilmoitetaan sisältäen kaikki pakolliset jutut, toki myyjä saa eritellä hinanmuodostuksen vaikka kuinka tarkkaan, ja voidaan samaa tuotetta tarjoa eri hinnoilla, esim. riippuen asiakkaan valannoista.
   
 7. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Kyllä tuo on tosiaan aika outo käytäntö, jos asiakas joutuu maksamaan postikulut, mikäli hänen kysymä malli on lopussa ja sitä tilataan keskusvarastolta tai toisesta myymälästä.. Silloin kulujen perimisen ymmärtää, jos tuote postitettaisiin liikkeestä suoraan asiakkaalle kotiin.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Yleensä ostetaan sitä tavaraa mitä on valikoimassa, ja myydään vain tuotetta mitä on valikoimissa. On hienoa että jossain pelaa palvelu ja yleensä edes suostutaan tilaamaan jotain muuta, vielä "pikana"

  Nykyään isommilla paikkakunnilla logistiikka toimii niin että tavaraa tulee lähes joka päivä, niin ei myyjän tarvitse erikseen pohtia rahteja, ja sitä mitä ei ole normaali jakelussa, ei yksinkertaisesti myydä.
   

Jaa tämä viestiketju