POP3 vs IMAP4

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja 3.1415926, 25/10/03.

 1. 3.1415926 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1061
  Tykkäykset:
  2
  Elikkäs mitä eroa näissä kahdessa sähköpostiprotokollassa on? Itse olen ymmärtänyt että IMAP4 olis jotenkin turvallisempi onko näin?
   
 2. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Eipä noissa ole mitään turvaeroja, kait.

  POP3 hakee oletusarvoisesti postit palvelimelta ja tuhoaa ne sitten sieltä noudettuaan. Saa kyllä säädettyä että jättää postit palvelimelle. Eli jos vain hakee palvelimelta ja tuhoaa, niin jos koneesi tuhoutuu niin postit menee sen sileän tien. Jos taas olet käskenyt jättää kopion palvelimelle niin palvelin ei tiedä mitkä olet lukenut ja mitkä et, eli jos luet toiselta koneelta postit niin saat kaikki postit uusina.

  IMAP4 puolestaan hakee kopion palvelimelta koneellesi, ja kun jonkun postin luet merkitään se palvelimella luetuksi. Näin jos luet jossain muussakin konessa nuo meilit, niin näet mitkä olet lukenut ja mitä et.

  Sekavaa, mut toiv sait jotain selkoa. :eek:)
   
 3. Ricke

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Android
  IMAP on oikea valinta jos luet mailia useammalla, kuin yhdellä laitteella. Mailit arkistoidaan servulle ja näin ei tule synkronoinnin kanssa ongelmia.
   
 4. eph

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/4/03
  Viestit:
  526
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E90
  Jeps, IMAP on hyvä vaihtoehto jos sen käyttö on vaan mahdollista. Ainakin oman meililaatikkoni tarjoaja varmuuskopioi meilit useammin mitä minä, joten siltä osin olen turvassa :)
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  IMAP4 on POP3sta monipuolisempi, käyttäjälle näkyvänä erona erityisesti että tuoetaan useita "kansioita" eli voi pitää palvelimella mm. tulleet, lähetetyt, luonnokset, suuret, roskaposti kansiot jne.
  Kuten muut jo sanoneet, imap4ssa on viestien hallinta ja pitäminen palvelimella huomattavasti helpompaa, ja näin niitä useassa ohjelmassa yleensä tehdään, eikä ladata oletuksena ollenkaan koneelle, ja palvelimelta poistetaan vain pyydettäessä.

  POP3ssa ei ole kuin yksi "laatikko", mm. MS:n ohjelmat usein oletuksena tyhjään ko. laatikon kun on ensinladannut sieltä viestit PClle.

  Se kumpaa kannattaa käyttää riippuu tapauksesta. Jos on riittävästi (erittäin paljon / rajattomasti) ja on käytössä näppärät ohjelmat, niin IMAP4 on varsnin hyvä valinta, kannattaa nähdä vähän vaivaa kansioiden järjestelyyn, ja kiertosähköposti hömppävistit kannattaa siirtää paikalliselle koneelle, etteivät ole täyttämässä palvelimen muistia, kun ei sitä kuitenkaan ole rajattomasti.

  On myös muistetttava että kaikki varsinkaan mobiilit IMAP4 clientit eivät tuo kuin inbox kansiota.

  POP3 toimii joissain mobiileissa laitteissa paremmin kuin IMAP4

  Jotkut POP3 asiakasohjelmat haluavat välttämättä ladata tulleet (uudet) viestit, eikä salli valita mitkä ladataan, hitailla tai kalliilla yhteksillä tilanne ei ole kovin mielyttävä jos laatikkoon tungettu megasia roskapostiviestejä, tällöin yleensä imap4 ohjelmilla lataa vain otsikot ja vasta pyydettäessä itse viestin.

  imap4 ofline käytössä vaatii huomiota, eli että kopsaa paikalliselle koneelle haluamansa viestit.

  Postipalvelin päässä on imap4 käytössä näppärää tehdä esijärjestelyä viesteille, esim spam suodatukse jotka tungetaan omaan kansioon, jollin varsinkin mobiili käyttö helpottuu.

  Käytännössä lähes kaikki yleisesti käytetyt postipalvelimet tukevat kumpaakin prtokollaa, tosin käyttäjien harmiksi on rajoitettu tai estetty imap4:sen käyttö, perusteluna varmaan palvelinpään kuormituksen vähentäminen.
   
 6. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Aivan oikeassa olet. POP3 kun kuormittaa paljon vähemmän palvelinta kuin IMAP4 ja tästä syystä monet on laittanut sen kokonaan pois tai maksulliseksi lisäpalveluksi.
   

Jaa tämä viestiketju