Mobiili.fi Pong ja Lohikäärmepuu heräävät henkiin – pelimuseo keräsi yli 85 000 euroa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Tampereelle suunnitellaan kotimaista digipelaamista esittelevää pelimuseota. Suomen pelimuseon mahdollistava joukkorahoituskampanja, joka järjestettiin kotimaisessa Mesenaatti-palvelussa, on nyt päättynyt. Rahaa kertyi yli 85 000 euroa.

  Tarkalleen kerätty rahamäärä oli 85 870 euroa. Yksittäisiä rahoittajia osallistui 1121 kappaletta. Vaikka potti ei aivan täyttänyt projektin varsinaista 100 000 euron tavoitetta, ovat pelimuseon takaa löytyvät järjestäjät tyytyväisiä tulokseen. ”Hankkeemme saama vastakaiku on ollut hämmästyttävää. Uskoimme toki asiaamme, mutta on silti upeaa nähdä, miten moni ihminen on lähtenyt mukaan”, Mikko Heinonen Pelikonepeijooneista hehkuttaa. Kyseessä onkin Mesenaatin selkeästi suurin joukkorahoituspotti.

  Suomen pelimuseo on syntynyt Vapriikissa sijaitsevan Mediamuseo Rupriikin, Pelikonepeijoonien ja Tampereen yliopiston yhteistyöprojektina. Itse näyttelytila rakennetaan Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle. Suomen pelimuseon on tarkoitus avautua vuoden 2017 alussa. Kampanjaan osallistuneet peliharrastajat pääsevät tosin museoon jo joulukuussa 2016.

  Suomen pelimuseo keskittyy lähinnä digitaaliseen pelaamiseen. Rahoituksen avulla museoon hankitaan muun muassa vanha Pong-peliautomaatti, Twilight Zone -flipperi ja uusi versio Lohikäärmepuusta, jonka juuret juontavat 90-luvulla lähetettyyn Ylen Radiomafia-kanavan kontaktiohjelmaan. Luonnollisesti näyttelytiloista löytyy oma osionsa myös mobiilipeleille. Digipelien lisäksi museossa käsitellään jonkin verran lauta- ja roolipelejä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju