Poliisi varoittaa kännykänlainaajista

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja kaaremi, 11/9/03.

 1. kaaremi

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/03
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Hesarissa oli allaoleva juttu.

  Mikä tuo pitopuhelu mahtaa olla? Onko se esim. sama kuin kolmen neuvottelupuhelu? Ja jos on niin onko todella niin, että kun neuvottelupuhelun rakentava ja maksava A-tilaaja lopettaa oman puhelunsa niin B- ja "C"-tilaajat voivat jatkaa keskustelua A-tilaajan piikkiin?

  -----------------------------------------------------

  Julkaistu 10.9. 22:46

  Kajaani. Poliisi varoittaa matkapuhelinten lainaajista, jotka saattavat aiheuttaa ison puhelinlaskun. Kajaanin poliisilla on tutkittavanaan Kajaanissa ja Paltamossa tapahtuneita petoksia, jotka on tehty kännykkää lainaamalla. Pahimmillaan puhelimen omistajalle on tullut satojen eurojen lasku.

  Tekijät ovat lainanneet puhelimen yhden soiton ajaksi. Lainapuhelimella on muodostettu niin sanottu pitopuhelu, jossa puhelimesta on kytketty kaksi puhelua yhteen.
  Yhdistetty puhelu on säilynyt, vaikka lainapuhelin on suljettu. Tämän jälkeen puhelin on palautettu omistajalleen. Poliisin tietoon tulleissa tapauksissa pitopuhelu on saattanut olla käynnissä jopa 20 tuntia.

  Matkapuhelinoperaattoreiden laskutussääntöjen mukaan pitopuhelun maksaa sen muodostaja, vaikka hän itse sulkisikin puhelimen
   
 2. tjk

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/8/03
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Tässä on kyseessä Explicit call transfer, joka ei ole sama kuin neuvottelupuhelu. Nimi pitopuhelu on aika omituinen, mistähän tuokin on repäisty. Jossain olen nähnyt termin eksplisiittinen puhelunsiirto. Eli Pidossa oleva ja aktiivinen puhelu voidaan "yhdistää" ja pudottautua itse pois välistä. Sama taisi onnistua myös pidossa olevan ja hälyttävän lähtevän puhelun kanssa. Näin muodostunut puhelu laskutetaan edelleen kahtena alkuperäisenä puheluna sen mukaan kuka nuo puhelut on luonut. Eli ei kannata soittaa neiti ajalle ja jollekin toiselle neidille ja yhdistää puheluita. Kahden automaatin väliseen puheluun voi olla aika vaikea päästä enää väliin katkaisemaan...
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Juu, on kyllä pitopuhelu niin harhaanjohtava nimi kuin vain voi olla, pidossa olevat puhelut katkeavat jos kaikki puhelut katkaisee.
  Ja suomenkielisissä softissa otsikon tapauksessa yleensä lukee puhelunedelleensiirto/yhdistäminen tjs. esim. nokialalisissa löytyy puhelunaikaisessa valikossa.
  Kaikilla operaattoreilla ko palvelu ei ainakaan aijemmin ollut oletuksena kytketty.
  Jo ko palvelua ei kaikilla operaattoreilla voi käyttää kaikkien puheluiden yhdistämiseen.
  Mielenkiintoinen tilannehan syntyisi jos yhdistäisi kakasi "automaattilinjaa" joissa ei aikakatkaisua -> ikuinen puhelu.

  Muuten palvelu varsin käyttökelpoinen joissain tilanteissa mutta erittäin huonosti tunettu.
   
 4. kaaremi

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/03
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Tuosta tulee mieleen rikollinen bisnesmalli jossa kytketään yhteen kaksi sopivassa omistuksessa olevaa viihdelinjaa.

  Näin muutamia vuosia sitten brittidokumentin jossa (sen ajan SIMmittömiä analogisia) puhelimia kloonattiin pahaa aavistamattomien käyttäjien numeroille ja sitten itse kyhätty mekaaninen laite paineli nappeja joilla puhelut menivät viihdelinjoille. Firman laskuja ei monastikaan tutkittu kovin tarkkaan ja homma ehti jatkua varsin kauan ennen kuin rosvot saatiin kiinni.
   
 5. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Eipä kannata lainata kenelle vaan. :p Tyhmyydestä sakotetaan monilla muillakin tavoilla.
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  "Anteeksi, saanko lainata puhelintasi."

  "Valitettavasti ette, minulla on saldoraja täynnä."

  Näin päästään kohteliaasti eroon lainaajista.
   
 7. Joppe

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/12/02
  Viestit:
  314
  Tykkäykset:
  1
  Mutta eikös tuosta jää aika äkkiä kiinni? Helposti nähdään mihin numeroon se puhelu on soitettu ja sitten vaan kyselemään numeron omistajalta lisää infoa. Kuinka helposti tuollaisia maksullisia numeroita muuten myönnetään? Kontrolloiko seksilinjoja kukaan, vai voiko kuka tahansa marssia ilmoittamaan, että tästä lähtien minun numerooni soittaminen maksaa sen ja sen verran ja ylimääräiset rahat ohjataan tälle tilille? Ei tuota varmaan kukaan ihan pelkän kiusanteon takia tee. Pakkohan sen nyt on joku erityishinnoiteltu numero kuitenkin olla.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Heidän ei tarvitse tietää asiasta mitään.
  Uskottava firma niin mikäs siinä on tuollainen palvlu hommata, joitain takuu maksuja voi joutua maksaan. Alalla on myös yrityksiä jotaja tarjoavat valmiita "paketteja"
  Je p varsinkin viihdenumeron saa varsin helpolla, ongelmana yrittäjälle voi olla että niissä on usein minimi liikevaihto vaatimus ja tietyt kiinteät kulut.
  No käyttökohteit muitakin, esim jos sukulaiset asuu afrikassa jonne puhulut ovat vähän kalliimpia...
   
 9. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Kesällä ulkomaalaisten väärinkäytösten vuoksi Soneralla palvelu muuttui erikseen tilattavaksi palveluksi, mielestäni hyvä asia. Miten muilla operaattoreilla?
   
 10. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
  Pahus ku toimiski enään nuorison keskellä kun lainaajat tietää milloinsaldot aukee...
   

Jaa tämä viestiketju