Poliisi pysäyttää autovarkaan kännykällä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja J.J-75, 10/10/07.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200725073&rss=8

  Tulevaisuudessa poliisi voi pysäyttää pakenevan varkaan kännykällä. Saapa nähdä mimmosia sovelluksia tuosta on tulossa. Mun mielestä voisi olla asiakkaalla jo valmiiksi "lukittuja" autoja. Mitä järkeä sitä poliisia on juoksuttaa vai pelkääkös ne että tulevat työttömiksi kohta.


  Noo, toisaalta tilanne ei ole aivan niin, että tekstiviestillä auton toiminta lakkaa, muutoinhan joku ostaisi prepaidin ja alkaisi heittää randomina tekstareita ja kiusallaan pysäyttelisi autoja vaikkapa. Mut sapa tosiaan nähdä se sovellus vielä, auto lukkoon operaattorin kautta..
   
 2. kimmo Vieras

  0   0   0

  Kuulostaa melko mielenkiintoiselta, ja toteutuskin varmasti nykytekniikalla onnistunee. Pikkasen kyllä mietityttää mitä kaikkea ongelmaa tästä voisi syntyä..pysäytettävä auto esim. ohittamassa toista, tehot häviää ja vastaankin tulisi joku "siviili". Kolarihan siitä saattaisi tulla. Miten varmistetaan että ehdottomasti pysäytetään oikea auto, jos/kun pysäyttämiseen osallistuu useampi henkilö(poliisi, operaattori)jne?
  Idea melko hyvä, mutta en usko että ihan ongelmitta tulee sujumaan. Jotain tällaista varmastikin on kuitenkin tulossa, joten aika näyttää.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Oishan se kelju temppu vaihtaa rekkarit jos olisi joku varastanut jo aiemmin. Käyttäny vaikka ryöstössä. Ilman kummallisia ongelmia tuo juttu tuskin toimii kovin hyvin. Mut eikös vois olla palvelu jo valmiina auton omistajalla, mitä sitä suotta poliisille pelkästään antaa.
   
 4. raibenski

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/07
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Onhan sitä ollut jo pitkään tekstiviestillä lämmitettäviä taloja ja varashälytin järjestelmiä asunnoissa mutta tuo auto keksintö on kyllä aivan uusi.
   
 5. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Käytännössähän on jo palveluita autovarkaita vastaan samantyyppisesti.

  Mm. Top Gear-ohjelmassa sen vanhempi juontaja kertoi kokemuksiaan kun oli uuden Ford GT:n ostanut. Auton sijainnin pystyi siihen asennetun GPS-palikan avulla määrittelemään. Jollain tavalla myös "Valvomossa" pystyttiin määrittelemään milloin auto oli varastettu. Tämä "valvomo" sitten näissä tapauksissa soitti ja lähetti viestin että autosi on varastettu ja he pystyisivät myös sammuttamaan auton ja lukitsemaan ovet etänä. Tekniikasta ei tässä tapauksessa puhuttu että miten se käytännössä oli toteutettu.

  Käytännössähän tämä ei sitten ollut toiminut ollenkaan, vaan kun juontaja itse oli ollut auton kanssa liikenteessä niin oli jatkuvasti satanut tekstiviestejä jossa ilmoitettiin auton olevan varastettu sekä "valvomo" soitteli autovarkaudesta vaikka auto seisoi nätisti omalla pihalla.
   
 6. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Sehän nyt on aivan varma että ongelmaton toi ei tuu olemaan... ja varmasti tulee virheellisiä autojen hidastuksia ja pysäytyksiä.

  Onneks toi tulee kuitenkin (ainakin) alkuvaiheessa lisävarusteeks autoihin, niin ei siitä pakko oo kärsiä. :)
   

Jaa tämä viestiketju