MobiiliBlogi Pixel C on Googlen vastaus suurten tablettien kokokuokkaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  Uusien Nexus 5X– ja Nexus 6P– puhelimien lisäksi Google esitteli 29. syyskuuta San Franciscossa uuden taulutietokoneen. Se on ensimmäinen tabletti, joka on rakennettu täysin Googlen sisällä saman tiimin toimesta, joka oli vastuussa Pixel Chromebook -tietokoneesta. Laite tulee konseptillaan kilpailemaan Microsoftin Surface Pro 3:n sekä Applen iPad Pron kanssa, sillä se tarjoaa suuren näytön sekä lisävarusteena erillisen näppäimistön, joten Pixel C voisi teoriassa korvata tavallisen läppärin.

  Pixel C:n keskeisin osa on tietenkin itse tabletti, jonka hinta on 32 gigatavun sisäisellä tallennustilalla 499 ja 64 gigatavulla 599 dollarilla. Siinä on 10,2 tuuman 2560 x 1800 AMOLED -kosketusnäyttö, joka tarkoittaa riittävää 308 pikseliä tuumaa kohden. Paneeli kuvasuhde on varsin erikonen sillä se on 1:1.414.

  Käyttöjärjestelmänä on tietenkin uusia ja uljas Androd 6.0 Marshmallow, joka sisältää parannuksia muun muassa akkukestoon ja alustan suorituskykyyn. Lisäksi Google on vähentänyt esiasennettujen sovelluksien määrää, jonka kehutaan virtaviivaisvaivan käyttökokemusta.


  [​IMG] [​IMG]

  Google tarjoaa taulutietokoneelleen Surfacen ja iPad Pron tavoin erillistä näppäimistöä. Toteutustapa Googlella on hyvin erilaine, sillä näppäimistö on erillinen levy, joka tarttuu talbet-osaa kiinni vahvoilla magneeteilla. Sen voi kiinniittää Pixel C:n takaosaan tai eteen kanneksi, jolloin tabletti lataa automaattisesti Bluetoothilla toimivaa näppäimistöä. Taulutietokone asettuu haluttuun käyttökulmaan näppäimistön magneeteilla ja käyttäjä voi säätää sen haluamaansa katselukulmaan. Lisävarusneena myytävän näppäimistön saa itselleen 149 dollarilla.

  Itse laite on metallista eikä se leikittele turhaa muotoilulla, vaan on ulkoisesti hyvin perinteisen taulutietokoneen näköinen. Sisälle Google on asettanut 64-bittisen Nvidian Tegra X1– piirisarja, jossa on neljä Cortex- A53– ja CorteA57 suoritinydintä sekä Maxwell-grafiikkaohjain, joka peustuu samaan arkkitehtuuriin Geforce-näytönojaimien kanssa.. Käyttömuistia on kolme gigatavua ja se hyödyntään Googlen uusien Nexus-puhelimien tavoi USB Tybe C -porttia

  Kuvausominaisuudet ovat aina olleet hankala alue Googlelle, mutta alustavien
  testien perusteella kelkka on vihdoin kääntynyt. Sekä Nexus 5X:ssä että Nexus 6P:ssä on ensimmäisten testien perusteella hyvät kamerat. Uudessa Pixel C:ssä on kahdeksan megapikselin takakamera ja kahden megapikselin etukamera.

  Pixel C rantautuu ensimmäisille markkinoille ennen joulua. Suome aikataulu on toistaiseksi täydellinen kysymysmerkki.


  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju