Pitäisikö operaattori kilpailua rajoittaa?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Guest, 29/11/05.

 1. Guest Vieras

  0   0   0

  Ainakin päästäisiin eroon monesta tämänkin palstan lukiota hairitsevästä ilmiöstä,halpisoperaattorit,puhepaketit,etusopimukset,määräaikaiset sopimukset jne, jotka ovat nykyisen kilpailutilanteen ilmiöitä.
  Myös operaatorteiden(tai operaattorin) resurssit satsata palveluiden ja verkon kehittämiseen paranisivat.
   
 2. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Tee asia selväksi (ainakin) 3 miljoonalle ihmiselle ;)
   
 3. Skopa Vieras

  0   0   0

  xxxx

  Ei tod.
   
 4. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Ai että kilpailua pitäisi rajoittaa poistamalla määräaikaiset sopimukset, etusopimukset jne. :D
  Nehän juuri ovat sitä kilpailun rajoittamista johon teleyhtiöt ovat ryhtyneet tilanteen tervehdyttämiseksi.

  Samoin puhepaketit ovat vain yksi hinnoittelumuoto, eikä niillä minusta ole mitään tekemistä kilpailun mahdollisten epäterveiden puolien kanssa. Se mistä jotku täällä ovat olleet huolissaan on hintojen polkeminen, ja killpailun keskittyminen ainoastaan hintaan. Kilpailu on aina hyvästä, mutta olisi hyvä jos osa sen resursseista keskitettäisiin muuallekin kun niihin sentinpuolikkaisiin hintalapussa.
  Nyt näyttää melkeimpä siltä, että pahimmat hintasodat on nyt käyty, joten ehkä sitä painopistettä saadaankin muutettua jonnekin. Pelkkä hinnalla kilpailu ja polkumyynti ei kuitenkaan ole kovin kestävä politiikka, ja markkinat korjaavat nyt itse itseään. Nythän tuntuu muotia olevan pitkistä asiakassuhteista palkitseminen, määräaikaiset sopimukset, hintatakuut (vaikka hintaan liittyykin ei ole agressiivistä kilpailua), asiakaspalvelun rummutus ("irtisanomiset eivät koske asiakaspalveluhenkilöstöä"), puheaikaeduttomat edullisemmat liittymät (Netto, Oiva jne.), ja mielikuvamainonta "huolta pitävästä" ja mukavasta operaattori "kaverista".

  Minusta mihinkään lainsäädännölliseen kilpailunrajoittamiseen ei kuitenkaan ole tarvetta, varsinkaan jos ja kun 3G kytkyt nyt tulevat. Hintatappelu ei ole kannattavaa pitkän päälle, ja nyt kun ylimääräiset ilmat on pumpattu hinnoista pois, täytyy operaattorien keksiä jotain muuta.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei suoranaisesti, kilpailua toki pitää valvoa ja jos syntyy mahdollisuuksia rimanalituksiin niin silloin ehkä voisi säätää minivaatimuksia.

  Nykyinen tilanne on ollut mahdollista koska.


  - Kytkykauppaa ei ole ollut.
  - Numeron siirto
  - Verkonvuokraus vuokraajalle järkevään hintaan.
  - Markkinoille päässyt toimijoita ilman rahaa

  Edellä olevat yhdessä ovat pitkälti tilanteen mahdolllistaneet.
  ja ei sovi unohtaa

  - 3G toimilupa euroopan "halvin", eli ei käytännön velvoitteita.

  Kytkykauppalla on vaikea enään mitään korjata, eikä välttämättä ole tie onneen.
   
 6. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Ei pidä rajoittaa, koska eletään markkinataloudessa jossa kysyntä määrää tarjonnan yms. epämääräisiä latteuksia :)
   
 7. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Halpisoperaattorit nyt tuskin ketään häiritsevät, lähinnä se tilanne ja kireä kilpailu missä oltiin välillä eli että operaattorit suunnilleen käyvät toistensa kimppuun (sanallisesti).

  Kilpailu on hyvästä mutta se pitäisi olla niin että kukaan ei kilpaile itseään tai toista hengiltä eli että taloudellista ahdinkoa ei tarvitsisi kokea vaan kaikki pärjäisivät. Lisäksi alunperin olisi pitänyt rajoittaa ns. kermankuorijoiden pääsy markkinoille ja antaa toimilupa vain oikeille teleoperaattoreille jotka on jo aiemminkin toimineet telealalla. Ei siis kaikenlaisille verkostomarkkinointijutuille, ravintoloille ja mediataloille. Nuo pienet kermankuorijat on nyttemmin joutuneet perääntymään mutta sitä ennen ehtivät hajauttaa asiakkaita moneen suuntaan, pieni asiakasmäärä mutta silti tarpeellinen.
   
 8. flamingo

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/02
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  0
  Mitä lukiota tarkoitat? Ressun lukiota? Helsingin normaalilyseota? En tiennytkään, että lukiota voi jokin häiritä. Saati sitten, että tällä palstalla on ihan oma lukio!

  Anteeksi? Ei voi ymmärtää...Mikä torttu?

  Otsikosta: operaattori kilpailu on yhdyssana -> operaattorikilpailu.

  P.S. Jokaisella palstalla on oltava ainakin yksi kielipoliisi. Se olen minä! Opettele kirjoittamaan, hyvä ihminen.
   
 9. Guest Vieras

  0   0   0

  Todella nerokasta ja ylevää haukkua pahasta luki häiriöstä kärsivää henkilöä!
   
 10. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Jos näin olisi aikanaan toimittu, olisi Suomessa vieläkin vain yksi operaattori eli TELE NMT-GSM. Missään tapauksessa uusia tulijoita ei saa estää pääsemästä markkinoille. Kyllä Siperia opettaa niitäkin, kuten nytkin on käynyt muutaman toimijan kanssa.
   
 11. flamingo

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/02
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  0
  Anteeksi. Ei ollut tarkoitus haukkua. Lauseista tulee vaan niin naurettavia, kun yhdyssanat on kirjoitettu erikseen.
  Esim. Palo auto, pankki neiti, luki häiriö, lento jätkä (kaikki nuo pitäisi kirjoittaa yhteen)
   
 12. Bosse

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  0
  Alkuperäiseen kysymykseen vastatakseni: mielestäni EI.
   
 13. Safiiri

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  222
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  No tänään Hesarissa Sonen Korvenmaa kertoo että maahan riittäisi kaksi operaattoria ja heidän pitäisi saada ostaa DNA. Sen jälkeen kilpailu olisi heidän mielestään sopivaa.

  Eiköhän siellä Sonerassa pitäisi miettiä miten saavat homman voitolle kustannuksia sopeuttamalla vaikka sitten jengiä irtisanomalla. Ei se asiakkaan kannalta ole mitenkään hyvä tilanne jos palataan Ellu+Sone tilanteeseen.
   
 14. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Mielestäni DNA:lla on aika marginaaliset mahdollisuudet jatkaa toimintaansa yksin. Odotettavissa on yritysjärjestelyjä lähiaikoina(kunhan karsivat ensin firman myyntikuntoon). Tämä on henkilökohtainen näkemykseni asiasta. Uskon, että en ole ainoa, joka on samaa mieltä kanssani?
   
 15. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  OT: Et ole missään vaiheessa tainnut kertoa, että olet lukihäiriöinen :)

  Mutta vastaus kysymykseen: ei minun mielestäni :)
   
 16. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Tietysti se kilpailu on silloin sopivaa, kun on vähemmän kilpailijoita. Jos yksi kilpailija katoaa markkinoilta niin jäljelle jäävien osuus markkinoista kasvaa. Sitten, kun ajetaan DNA:n toiminnot alas eli tehostetaan toimintoja ja saavutetaan synergiaetuja niin johan tuloskunto paranee. Samalla voidaan nostaa vähän hintojakin joka myös auttaa tuloksen paranemiseen..
   
 17. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Enhän minä ole niin sanonut että pitäisi estää uusia tulijoita. Tarkoitin että pitäisi antaa toimiluvat niille jotka on oikeasti telealalla, siis esim. Saunalahti ja Finnet ja vaikka Globetel. Sen sijaan nuo Maikkarit, verkostofirmat ja ravintolat eivät toimi telealalla joten niiltä olisi voinut vaikka luvan evätäkin ja menisi nyt paremmin. Kilpailu on hyvä asia mutta ei niin että tulee kermankuorijoita jotka hajottaa markkinoita ja sitten kun huomaavat ettei saakaan isoja voittoja niin häipyvät häntä koipien välissä pois, kuitenkin hajottaen ensin asiakassegmentit liian monelle taholle.
   
 18. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Tästä asiasta jaksetaan jauhaa mutu-juttuja. Pistetään tähän taas ne reaaliteetit.
  Finnetin ei kannata myydä dnata koska
  1. Finnet tarvitsee oman matkapuhelinyksikön, tulevaisuudessa varsinkin, lankapuheluilla kun ei ole tulevaisuutta ja pelkällä nettioperoinnilla ei pärjää yksikään operaattori. Jos rahaa tulee edes vähän joka suunnasta on se parempi kuin että rahaa tulee vähän vain yhdestä suunnasta.
  2. Miksi Finnet ylipäätään satsaisi siihen että verkkoa parannetaan jos aikeet on myydä?
  3. Miksi Finnet satsaisi firman tuloskunnon parantamiseen jos aikeet on myydä, ne aikeethan valuvat hiekkaan?
  4. Jos Finnet oikeasti haluaisi myydä dnan, niin sillä olisi ollut lukuisia tilaisuuksia siihen. Eivät halua ja hyvä niin.
  5. Tuskinpa kilpailuviranomaisetkaan tykkäisi hyvää jos Suomessa olisi vain kaksi operaattoria, se tietäisi kilpailun kuolemaa ja hintojen nousua vähintäänkin pitkällä aikavälillä jos ei nopeamminkin.

  Kommenttina tuohon Sonera/Telian hepun lausuntaan: tuo on täsmälleen samaa mantraa mitä Telian pääjohtaja on pitkään lausunut. Reaaliteetti: Suomen eikä EUn kilpailuviranomaiset anna koskaan Telian ostaa dnata eikä muutakaan Suomesta, ovat jo nyt liian suuria ostamaan mitään, se on saletti. Sitäpaitsi, Teliallehan ja sen osakkeenomistajille se on parempi jos kilpailijoita on vain yksi tai mielummin ei ollenkaan, mutta kilpailun kannalta ja asiakkaiden kannalta huono. Teliassa voisivat mennä peilin eteen ja miettiä että ollaanko sitä jämähdetty "kultaiselle" 80-luvulle jolloin kilpailijoita ei ollut ja alun 90-luvullekin jolloin Radiolinjankin piti anoa kilpailijaltaan Telecom Finlandilta toimilupaa toimintansa aloittamiseen, HUOM! ei viestintäministeriöltä kuten nykyään. Ei tässä eletä pysähtyneisyyden aikaa sentään jolloin oli vain yksi operaattori.
   
 19. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Vaikkakin koko asiaa ei kannattaisi edes miettiä, kun on kuiolleena syntynyt ajatuskin, niin JOS hypoteettisesti noin kävisi, niin se aiheuttaisi asiakaskatoa. Vai kuvittelevatko saavansa pitää kaikki kaupassa saamansa asiakkaat? Heh heh......

  Sitäpaitsi, ei ne suuret tulot vaan pienet menot. Soneralla (ja Elisalla myös) on nytkin niin paljon asiakkaita että se ei tarvitsisi yhtään lisää, silti pärjäisi. Mutta kun niillä on liian raskas organisaatio! Se on vaan niin että vanhoissa yhtiöissä kun on johtajaa johtajan päälle ja kahvinkeittäjät ja kynänteroittajat ja niiden esimiehet niin ei ihme ettei tulos riitä. Turhat johtajat ja paperinpyörittäjät ulos niin pärjää yks sun toinenkin operaattori, aivan näillä nykyisillä asiakasmäärillä ja miksei hinnoillakin. Eikä tulisi tarvetta ostella tai myydä muita/muille.
   
 20. aimo Vieras

  0   0   0

  Useimmat ihmiset ovatkin itsensä kanssa samaa mieltä ;)
   

Jaa tämä viestiketju