Pitäisikö itkeä vai nauraa? ”Microsoftin uusi Surface Book massatuotantoon” – Suomessa...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15391
Reaktiopisteet
103

Surface Book.


Microsoft kertoi eilen tuovansa Surface Book -tietokoneen myyntiin Suomessa. Alun perin Surface Book esiteltiin ja tuli myyntiin ensimmäisillä markkinoilla jo syksyllä 2015. Myyntiintuloa Suomessa saatiin syystä tai toisesta odotella puolentoista vuoden päivät.

Jopa varsin koominen ajoitus onkin DigiTimesin tämänpäiväisellä raportilla. ”Microsoftin uusi Surface Book massatuotantoon”, kertoo DigiTimes.

Microsoftilta on odotettu uusia Surface-laitteita jo muutenkin kevään aikana. Nyt näistä Surface Bookin uuden version tuotannon kerrotaan jo alkaneen hiljattain. Lähteet odottavat Microsoftin tekevän julkistuksen maaliskuun lopulla tai huhtikuussa.

DigiTimes kertoo uuden Surface Bookin rakenteen olevan tavallisen tietokoneen kaltainen ”perinteisen 2-in-1:n” sijasta. Myös alkuperäinen Surface Book muistuttaa ulkonäöltään perinteisiä kannettavia tietokoneita, mutta näyttö on irrotettavissa tarvittaessa. Ilmeisesti Microsoft on nyt luopumassa tästä mahdollisuudesta. Osasyy on hinta, sillä uuden Surface Bookin hinta on tarkoitus painaa 1 000 dollarin tasolle alkuperäisen 1 500 dollarin lähtöhintaan verrattuna. Näyttö olisi kooltaan 13,5 tuumaa ja runko edelleen magnesiumia ja alumiinia.

Alkuperäisen Surface Bookin korkea hinta on nähty syyksi sen heikosti käyneeseen myyntiin. Koko vuonna 2016 Microsoft toimitti vain 500 000 Surface Bookia lähteiden mukaan. Irrotettavissa oleva näyttö on myös aiheuttanut sekavuutta mallistossa suhteessa Surface Pro -laitteisiin.

Alemman hinnan myötä uuden Surface Bookin toimitusten odotetaan yltävän 1,2-1,5 miljoonaan tänä vuonna.

Suomessa alkuperäinen Surface Book tulee myyntiin nyt 1 699 eurolla. Viime syksynä esitelty Performance Base -versio maksaa jopa 3 999 euroa. Toimitukset käynnistyvät vasta 20. huhtikuuta.

Maailmalla Microsoft on leikannut Surface Bookin myyntihintaa. ”Lähteet uskovat liikkeen olevan tarkoitettu auttamaan Microsoftia tyhjentämään varastot uuden tuotteen saapuessa”, toteaa DigiTimes.

Toinen vaihtoehto toki on lähettää vanhat laitteet myytäväksi Suomeen kovalla hinnalla.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom