Pitääkö mokkula-nettiyhteys suojata modeemikaappaukselta?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Tertzi82, 5/6/08.

 1. Tertzi82

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/2/06
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Tilasin saunalahdelta mokkulan vai mikä nettitikku se nykyisin on. Nyt vasta havahduin ajattelemaan, että eikös tuo laite näy tietokoneelle modeemina, joten onko olemassa vaara, että joutuu modeemikaappauksen uhriksi jos käyttää mokkulaa?

  Lankapuhelinmodeemilla kerran kone alkoi soittamaan ihme numeroon eli kyseessä oli siis modeemikaappaus. En edes muistanut koko asian olemassaoloa enää kun olen monta vuotta käyttänyt pelkkää adsl-yhteyttä. Puhelinmodeemilla huomasin sen kuitenkin modeemin yhdistämisäänestä, mutta mokkulahan ei pidä meteliä yhdistäessään.

  Tarvitaanko siis jotain turvatoimenpiteitä ettei kone soittele mihinkään maksullisiin numeroihin mokkulan kautta? Pitääkö asentaa joku esto-ohjelma tai kytätä koko ajan että mihin kone on yhdistänyt vai voinko olla täysin huoletta näiden mobiililaajakaistayhteyksien kanssa?

  Vai voiko operaattorilta tilata eston ettei liittymästä voida soittaa ollenkaan tavallisiin puhelinnumeroihin? En nimittäin aio käyttää tuota liittymäkorttia puheluihin vaan ainoastaan tuohon mobiililaajakaistayhteyteen.

  Onko tiedossa tapauksia, että mokkulan käytöstä olisi tullut yllättäviä puhelinlaskuja, vai voinko täysin luottaa siihen että mun ei tarvitse koskaan maksaa muuta kuin se 9,80 euroa kuukaudessa mikä ton halvimman 384kbps yhteyden hinta on?
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29296
  Tykkäykset:
  7552
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Palomuuri ja tietoturva kuntoon niin ei tarvi ihmetellä. Modeemikaappauksista en ole kyllä kuullut vaikka tietoturva-asioiden kanssa tekemisissä olenkin.
   
 3. Tertzi82

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/2/06
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Palomuuri on windowsin oma palomuuri ja virustorjuntana Avast. Tarviiko jotain muuta?

  Onko asiaan vaikutusta sillä käyttääkö mokkulan omaa yhteysohjelmaa, vai laittaako yhteysasetukset windowsin asetuksiin? Onko siis mokkulan oma ohjelma turvallisempi käyttää?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On mahdollista, jos mokkulasi näkyy modeemina ja tukee piirikytkentäistä dataa, niin on mahdollista. Suojatumis konstit samat kuin normaalin modeemin kanssa.
   
 5. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  itsellä huawein mokkula dna:lta ja avast! on mullaki viirusturvana. zonealarm on muurina. itse mokkulaa hakiessa laitettiin minun liittymästä kiinni kaikki maksulliset numerot ja ulkomaan numerot. sekä numero salaiseksi ja numeronnäytönesto päälle. et enpä usko että mitään tuhoa saa aikaan kukaan tällä. muistaakseni ainaki puhelimissa on ku näpyttelee tietyn koodin niin liittymällä ei voi soittaa minnekää. tämän luulisi toimivan tässäkin jos vaikka käyttää sim:iä puhelimessa ja näpyttelee koodin puhelimellla?

  aika huoletta sun pitäis saada olla kunhan et mene ulkomaille tikun kanssa tai et liiku rajan pinnassa jolloin se voi hakeutua naapurimaan verkkoon.
   
 6. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Tuosta voi edelleenkin soittaa kotimaanpuheluita - ja vielä hirveään hintaan (dna Nettikaista-liitymillä 0,25 €/min)!

  Jos liittymässä on lähtevän liikenteen estopalvelu (kuten dna:lla on), kannattaa käyttää sitä. Vaihda SIM-kortti mokkulasta hetkeksi puhelimeen ja näppäile

  *33*estosalasana# [luuri auki]

  Voit myös estää pelkät puhelut tai tekstiviestit:

  *33*estosalasana*11# [luuri auki] lähtevien puheluiden esto
  *33*estosalasana*16# [luuri auki] lähtevien tekstiviestien esto

  Lähtevän liikenteen eston poisto onnistuu koodilla

  #33*estosalasana# [luuri auki]

  Mikäli mokkulaa ei tarkoitus käyttää muuhun kuin internet-yhteyteen, myös saapuvat puhelut, tekstiviestit ja videopuhelut voi estää.

  *35*estosalasana# [luuri auki]

  Myös pelkät saapuvat puhelut tai tekstiviestit voi estää:

  *35*estosalasana*11# [luuri auki] saapuvien puheluiden esto
  *35*estosalasana*16# [luuri auki] saapuvien tekstiviestien esto

  Huom! Salasanaohjatut estot ja soitonsiirrot eivät voi olla päällä liittymässä yhtä aikaa.

  Näiden estojen lisäksi on hyvä tilata operaattorilta kiinteät palvelupuhelu- ja palveluviestiestot. Etenkin palveluviestiesto on tärkeä, sillä useimmat operaattorit ovat kytkeneet maksulliset tekstiviestit ja WAP-palvelut saman eston taakse.

  dna:lla estosalasana on oletuksena 0000, paitsi vanhoilla Telian aikaisilla 041-liittymillä, Arvolla ja Prepaidilla, joilla estosalasana on 1111. Estosalasanan voi vaihtaa näppäilemällä * 03 ** vanha * uusi * uusi # [luuri auki] tai puhelimen valikoista. Jos käytät estosalasanan vaihtoon koodia, huomaa kolmosen jälkeen kaksi tähteä!


  Toinen tapa lähtevien puheluiden estämiseksi on SIM-kortin ominaisuus rajoitettu valinta. Useimmissa päätelaitteissa tämä estää vain puhelut, joten tekstiviestien lähettely jää vapaaksi.

  Rajoitettu valinta, sallitut numerot tjms. aktivoitaessa puhelin kysyy PIN2-koodia. dna:lla PIN2-koodi on laskuliittymissä oletuksena 1234, Elisalla 4321 ja Soneralla 1111.
   
 7. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Kytke liittymään lähtevien puheluiden ja tekstiviestien estot.

  Joissakin tietoturvapaketeissa on myös puhelinverkkoyhteyksien valvonta (DUN protection), esim. F-Securella. Mutta jos mokkulallasi ei ole tarkoitus soitella (data)puheluita, kannattaa aktivoida lähtevien puheluiden ja viestien estot itse liittymään.

  Liittymässä toteutettu esto on varmempi kuin tietoturvapaketin puhelinverkkoyhteyksien valvonta, eikä se hidasta tietokonetta kuten megalomaaninen F-Secure.

  Ei ole. Modeemikaappausohjelma tuskin osaa jutella mokkulan yhteysohjelman kanssa, mutta kun mokkula näkyy kuitenkin koneelle tavallisena modeemina, se saa kyllä internetyhteyden katkaistua ja omansa avattua, oli internetyhteyden avaamiseen käytetty kumpaa tapaa hyvänsä.
   
 8. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  no niinhän mä kirjoitinkin että koodilla saa estot päälle sit myös puheluihin.

   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuntuu olevan aika kirjavaa toimivuus eri kokoonpanoilla, SMS estyy kokonaan, tai pystyy salittuihin numeroihin, joissain kokoonpanoissa estyy jopa pakettidata.

  Salittuihin numeroihin ei tarvitse koko numeroa määrätä, vaan alku riittää, jolloin voi valkolistata suuntanumeron mukaan.
   
 10. Tertzi82

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/2/06
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Onko mokkulassa joku yhteyden aikakatkaisu kun näkyi menneen yhteys poikki klo 00.00 aikoihin. Vai liekö vain sattumaa?

  Onko mokkulalle tyypillistä että yhteys katkeaa itsestään? Puhelinverkon modeemi teki sellaista aikoinaan, mutta luulin että tuosta vaivasta on jo nykytekniikalla päästy eroon. Onko tässä siis jotain vikaa, vai onko tämä vain siedettävä näissä langattomissa yhteyksissä?

  Onko muilla yhteys katkennut itsestään ja kuinka usein tuota tapahtuu? Onko tämä siis laskettavissa "normaaliksi" toiminnaksi vai palautanko laitteen takaisin ja sanon ettei se toimi niinkuin pitää?
   
 11. Tertzi82

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/2/06
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Nyt tää tekee sitä että parin tunnin välein tiedonsiirtonopeus putoaa nollaan, vaikka yhteys on vielä päällä eikä se siitä enää herää henkiin. Sitten kun katkaisee yhteyden ja yhdistää uudestaan niin toimii taas pari tuntia.

  Onko normaalia?

  Mä kuvittelin että tää käy ja kukkuu kyllä koko ajan, mutta välillä nopeus saatta pudota gprs-tasolle, mutta en odottanut että tämä lopettaa tiedonsiirron kokonaan useita kertoja päivässä. Myös youtubevideoita katsoessa jotain videota se lataa vain puoleenväliin ja pysähtyy siihen. Toinen pätkä taas latautuu kokonaan.

  Omituista. Johtuuko tämä vain siitä, että tekniikka on niin uutta ja paraneeko yhteyden laatu jos/kun tänne tulee lisää noita 3G-mastoja joskus jos tulee? Nyt on vain yksi 3G-lähetin alueella.

  Siirtonopeus on koko ajan noin 45 kilobittiä sekunnissa niin kauan kunnes se taas putoaa nollaan.
   
 12. simma Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/06
  Viestit:
  1121
  Tykkäykset:
  47
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gt
  Kylhän toi katkeilu on aikas normaalia. Ainakin kun aikoinaan käytin Optionin datakorttia niin katkeili yhteys monasti päivässä, joskus toimi hyvin pitkänkin aikaa...
   
 13. Tertzi82

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/2/06
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Vähän on sellainen meininki kuin matkapuhelinten kanssa 90-luvun alussa. Näiden mainostaminen mobiililaajakaistana antaa väärän mielikuvan. No ei tuo kymppi kuussa paha ole, ei minusta kuitenkaan kannata tästä maksaa enempää. Halvin saa riittää. Vähän tuntuu siltä että asiakkaita käytetään vielä koekaniineina.

  Toivottavasti tästä tulee joskus toimiva yhteys, tai sitten tämä jää vain muutaman vuoden pelleilyksi ennenkuin joku oikeasti nopea ja toimiva langaton netti tulee. Vai tuleeko täysin langallisen veroista vaihtoehtoa koskaan?
   
 14. *nettimatti*

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/08
  Viestit:
  72
  Tykkäykset:
  0
  jep

  toki on 1,megan nopeuksia jotka ei katkeile eikä jää alle megan nopeudesta.
  Sellainen on itselläni juuri nyt eli @450.Varmaan voisi sanoa että tämän tasaisempaa nopeutta ei taida mobiili verkossa vielä olla vastaavaa...
  Toisekseen tuo avast ja windowsin palomuurin tekele ei ainakaan itselläni koskaan havainnut portti scaanaajaa FIN SCAN nimeltään olevaa,nyt f-secure toisinaan päivittäin useammasti ilmoittaa sen olemasta olosta ja toisinaan menee päivä pari ennen kuin taas tulee joku kolkuttelemaan ovelle...

  Ai tuo langattoman 450 nopeus se on nyt 1100.. =)
   
 15. CogNaC Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  8
  Toivo lujasti ettei @450 yleisty ollenkaan niin saat jatkossakin nauttia täydestä nopeudesta. Vieläkun FlashOFDM:ssa ei tuota kaistaa ole kovin paljon tarjolla tolppaa kohti. 3G:nkin taso on heikentynyt sitä mukaa mitä enemmän käyttäjiä on tullut kiitos tehokkaan markkinoinnin. Eli sinuna olisin ihan hipihiljaa enkä mainostaisi liittymää.
   
 16. *nettimatti*

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/08
  Viestit:
  72
  Tykkäykset:
  0
  Oikeassa olet,sillä olen kuullut että nopeus laskee kuin lehmän häntä kun rupee porukkaa olemaan ympäristössä,mutta täällä meillä päin on sikäli hyvät tilanteet että wimaxii ihmiset osti ja tämä mun netti on sitten vähän harvinaisempi täällä alueella,joten laitteitakaan ei taida kovin kauheasti olla vielä tulilla... =)
   

Jaa tämä viestiketju