PIM-puhelimen panttaus

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja sako77, 28/10/05.

 1. sako77

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/05
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Haluaisin ostaa puhelimen, jolla pystyisi puhumaan, lähettämään tekstiviestejä ja lisäksi se sisältäisi monipuoliset PIM-ominaisuudet (yhteystiedot, kalenteri, monta tehtävälistaa, muistiinpanot jne.) riittävällä muistilla. Muita ominaisuuksia en luule paljonkaan tarvitsevani.

  Olen yrittänyt löytyy mainituilla ominaisuuksilla varustettua halpaa puhelinta enkä ole vielä nähnyt. Luulisi, että hyvien PIM-ominaisuuksia toteuttaminen vaikka sitten 10 euron puhelimeen ei olisi mikään ongelma. Taitavat Nokiat ja muut valmistajat pantata sellaista mallia, jotta business-käyttäjät ostaisivat Communicatorinsa.

  Oliskohan jollakin asiantuntijalla käsitystä mikä puhelin mahtaisi parhaiten vastata tarvettani? Voisin lisätä toiveisiini vielä sen, että joku parempi näppis kuin T9 olisi hip ja rock (qwerty, kosketusnäyttö...) ja puhelin saisi olla sen verran pieni, että kulkee helposti taskussa.
   
 2. tikox

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/05
  Viestit:
  698
  Tykkäykset:
  0
  Tuosta asiantuntiasta en itseni kohdalla tiedä.
  - Tuleva Nokia E70, qwertyllinen.
  - Qtek 9100, qwertyllinen, kosketusnäyttö.
  - Nokia 6630, symbian järkevään hintaan ominaisuuksiin nähden.
  Nuo nyt lähinnä tulee mieleen yhtäkkiä mutta valotappas paremmin mitä olet valmis maksamaan.
   
 3. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  esim. ns. Messenger-tyyppinen S40/60-puhelin joka kääntyy näytön ylitse
   
 4. sako77

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/05
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos ehdotuksista!

  Tuo QTEKin puhelin näyttää olevan aika järeä peli. Varmaankin ominaisuudet riittää helposti, mutta taitaa olla liian suuri ja hintava. Nokia 6630 kuulostaa myös siltä, että ominaisuudet riittää, mutta sen osalta jää harmittamaan tuo paremman näppäimistön puute.

  Nokia 6822:sta olen jopa kokeillut. 'Näytön yli kääntyvästä' -näppäimistöstä jäi ihan hyvä maku. Puhelimen PIM-ominaisuudet tuntuivat olevan kuitenkin vähän puutteelliset. Lisäksi näyttö tuntui ehkä liian pieneltä raskaaseen käyttöön. Kävin katsomassa tuon E70:n tiedot. Hauska kuulla, että on tulossa samanlaisen näppiksen omaava malli, jossa varmaankin nuo mainitsemani puutteet on korjattu. Harkinnan arvoinen vaihtoehto.

  Yleisesti näin vähemmän hifistelyä harrastavana kaverina harmittaa jos pitää ostaa tuollainen hienompi älypuhelin, jossa on kaikki uudet verkkotekniikat, selain, javat, kamerat yms. kun tyytyisin noihin mainitsemiini perusjuttuihinkin... Voin kyllä maksaa sanotaan vaikka 500 euroa jos se vaaditaan, että saan mieleisen puhelimen, mutta tuntuisi että 200 euron hintaluokassa voisi periaatteessa hyvin olla sopiva malli.
   
 5. tikox

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/05
  Viestit:
  698
  Tykkäykset:
  0
  Hmm, ei noita ominaisuuksia oikein löydy kuin S60 luureista (symbian), Ja halvimpienkin niiden hinta nousee uutena 300e pintaan. qwertyllisiä ei juuri ole kuin nuo ja tietysti kommarit eli lähinnä 9300 mahtuu taskuun.
  Qtek 9100 on kooltan hyvin lähellä Nokian 6600 mallia, eli mahtuu kyllä taskuun mutta hinta on sitten yli 600e. E70 hinnoista ei oikein ole vielä mitään varsinaista faktaa. Nokia 6630 (netistä alle 350e) näppistä pidetään kuitenkin yleisesti ehkäpä jopa parhaana s60 näppiksenä.
  Nokian tulevista 6280 ja 6270 malleissa on täysin uudistettu s40 eli niistä saattaa löytyä nuo mainitsemasi ominaisuudet, mutta hintaa niillekkin tulee.

  Tässä minun tietoni, enempää minulta ei juuri heru (en tunne muita merkkejä kuin nokia kovin hyvin), toivottavasti joku muukin vaivautuu.
   

Jaa tämä viestiketju