Pikalataustekniikat vertailussa: Huawein SuperCharge vastaan OnePlussan Dash Charge

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15419
Reaktiopisteet
104
IMG_1842-700x525.jpg

Huawei Mate 9 Pro (alla) ja OnePlus 3T käyttävät valmistajiensa omia pikalataustekniikoita. Molemmat ovat varsin nopeita.


Älypuhelimien akunkesto on niiden heikoimpia puolia, mutta valmistajat ovat tuoneet ongelmaan erilaisia ratkaisuja. Yksi niistä on pikalataus. Qualcomm markkinoi omaa tekniikkaansa Quick Charge -brändillä. Huawei ja OnePlus käyttävät puhelimissaan omia tekniikoitansa. Huawei kutsuu tekniikkaansa SuperChargeksi ja OnePlus Dash Chargeksi.

OnePlus 3T:n ja Dash Chargen tekniset tiedot:

  • 3 400 milliampeeritunnin akku
  • Dash Charge -laturi viiden voltin jännitteellä ja neljän ampeerin sähkövirralla

Huawei Mate 9 Pron ja SuperChargen tekniset tiedot:

  • 4 000 milliampeeritunnin akku
  • SuperCharge-laturi viiden voltin jännittellä ja 4,5 ampeerin sähkövirralla
IMG_1843-700x503.jpg

Molemmat puhelimet käyttävät USB Type C:tä.


Minkälaisia lupauksia valmistajat antavat?

OnePlus lupaa, että Dash Chargen avulla OnePlus 3T -puhelin saa 30 minuutissa riittävästi virtaa päiväksi. Yhtiön mukaan OnePlus 3T latautuu puolessa tunnista 0 prosentista noin 65 prosenttiin. Mikäli puhelimella katsotaan videota ladattaessa, puolessa tunnissa virtaa saadaan reilut 50 prosenttia

Huawei lupaa vielä nopeampaa latausta, sillä yhtiön mukaan vain 20 minuutin latauksella saa virtaa riittävästi koko päiväksi. Yhtiö kertoo, että puolen tunnin lautauksella Mate 9 Pro täyttyy noin 60 prosenttiin.

Millaisia tuloksia laitteilla saatiin?

Testasimme latausaikoja kolmella eri tavalla saaden viisi eri tulosta. Ensimmäisenä testasimme, kuinka paljon akku täyttyy 30 minuutissa, 60 minuutissa, ja kuinka kauan kestää, että akku täyttyy kokonaan. Tämän jälkeen kokeilimme, kuinka nopeasti puhelin latautuu 40 prosentista 80 prosenttiin. Viimeinen testi oli 30 minuutin lataus videota katsellessa ilman verkkoyhteyksiä.

Akut latautuivat aluksi varsin nopeasti, mutta tuttuun tyyliin viimeiset prosentit täyttyivät hitaasti.

Näyttökuva-446.png

Kilpailu oli varsin tasainen ja suurta eroa missään kategoriassa ei tullut. Suurin ero nähtiin, kun puhelimia ladattiin näyttö päällä.


Tyhjästä täyteen -testilatausten aikana puhelimet olivat sammuneina.

Ei suuria eroja, molemmat tekniikat varsin nopeita

Suuria eroja puhelinten välille ei tullut kuin yhdessä testioisossa. 30 minuutissa, tunnissa ja tyhjästä täyteen puhelimet latautuivat lähestulkoon tasavauhtia. Mate 9 Pro 4 000 milliampeeritunnin akullaan täyttyi kuusi minuuttia OnePlus 3T:tä nopeammin. Kun puhelinten näytöt olivat päällä ja kirkkaus maksimissa, OnePlus 3T:n akku täyttyi vauhdikkaammin.

Tuloksia tarkastellessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että Huawei Mate 9 Prossa on 600 milliampeerituntia suurempi akku, joten akussa on niin sanotusti enemmän täytettävää. Lopputulemana voitaneen kuitenkin todeta, ettei valmistajien lupaukset ole juurikaan valehdeltuja ja molemmat tekniikat ovat varsin nopeita. Mikäli akku on kokonaan tyhjä, puolessa tunnissa sain päiväksi virtaa normaalilla käytöllä.

IMG_1841-700x525.jpg


Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom