Pienikokoinen Android?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja nysvääjä, 28/3/12.

 1. nysvääjä Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  313
  Tykkäykset:
  35
  Wanhan puhelimen kytky loppuu hetken päästä ja uutta pitäisi katsella. Android on ainoa käyttisvaihtoehto minulle tällä hetkellä, muut ei sytytä. Talouteen tuli juuri android-tabi jolla hoituu sohvasurffailut, pelit ja muut isoa näyttöä vaativat hommat, joten mahdollisimman pienikokoinen, taskunpohjalle katoava Androidi pitäisi saada. Jotain 10 sentin pintaan pituus, 5,5-6 cm leveä olisi aika passeli. Joku 3-3,5 tuuman näytöllä varustettu malli tulisi siis kysymykseen.

  Ongelmana on että pienikokoiset Androidit tuntuvat olevan ominaisuuksiltaan aikamoista kuraa. Taitaa olla kaikilla merkeillä hinnat-alkaen-malleja ja tarkoitettu ensimmäistä älypuhelinta ostaville. Itse haluaisin ainakin WVGA-tasoisen näytön ja mielellään gigaisen prossun. No kyllä 800mhz:kin menisi hätätapauksessa, ei tämä pelikäyttöön ole tulossa (no satunnaiseen ehkä) mutta sujuvaan moniajoon pitäisi pystyä. Mutta tuntuu että kaikissa pikkuluureissa mättää jompi kumpi, yleensä näyttö. Kun olen tuohon Bladen hintaluokassaan erinomaiseen WVGA-näyttöön tottunut niin ei viitsisi alkaa tihrustamaan mistään 320x480 pikselin näytöltä. Androidin versiolla ei ole isoa väliä koska rootti ja custom ROM kutsuu heti kun saadaan luuri laatikosta ja akku ladattua.

  No mitäs näitä nyt on?

  Galaxy Mini/Gio/Ace: No joo, Minin nyt voi ohittaa suoraan. Gioa saisi ainakin halpana kytkynä. Ei silti oikein sytytä mikään näistä. Näytöt on eiliseltä eikä nämä edes ole niin kovin pieniä. Vain muutaman millin Bladea lyhyempiä ja saman levyisiä. Tulevassa Ace 2:ssa olisi jo asiallinen näyttö, mutta prossu vieläkin 800mhz. Ja kooltaan se on jo isompi kuin Blade.

  SE Xperia Mini: Tämä on näistä nykyisistä pikkuluureista ehkä houkuttelevin. Oikeasti pieni ja gigainen prossu. Näyttö sitten sitä 320X480 huttua. Pro-mallia en tarvitse kun en aio kirjoittaa kännykällä kirjaa. Tästä olisi ihan hyvä diili Cdonissa (156€). Mielummin ottaisin kytkynä kun tarvitsisin halvan liittymän mukaan, mutta kellään ei tunnu olevan tätä kytkydiilinä. Käyttökokemusketjussa oli aika ristiriitaisia arvioita, varsinkin akunkestoa haukuttiin (missäpä Androidissa ei?). Toisaalta Androidsuomi ja monet muut testaajat ovat kehuneet.

  HTC Wildfire S: Wanhat prossut, CPU ja GPU samalla tasolla Bladen kanssa. Keskinkertainen näyttö. Koko Xperia Minin ja Galaxy Acen välimaastossa. Hienoimman näköinen näistä mainituista. Mutta ei, liian wanhaa rautaa.

  Onko muita ja mitä porukka suosittelee vaatimukset huomioonottaen?
   
 2. Sipsipussi

  Sipsipussi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  31   0   0

  Liittynyt:
  30/3/11
  Viestit:
  2269
  Tykkäykset:
  203
  Puhelinmalli:
  Lue sigu
  Xperia ray? Saa virallisen androis nelosen niin ei ole pakko räpeltää customien kanssa. Muutenki aika kova paketti. Tarkka näyttö, hyvä kamera, tehoa piisaa ihan kylliksi tuolla resolla.
   
 3. moonjak

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/12
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire S
  Hei, itse painin saman ongelman kanssa ja pistin tilaukseen HTC Desire S:n 294€.

  Omasta mielestä oli hinta/laatusuhteelta varsin hyvä paketti ainakin omiin tarpeisiin..

  tohon löytyy hyviä custom rommeja ja tulossa myös ICS päivitykset jossain vaiheessa... varsin aktiivinen xda developerkulma ja hyviä custom rommeja iso läjä jos tykkäät räpeltää.. kyllä tolla gigasella prossulla varmasti vielä pitkään tavallinen tallaaja pötkii :)

  puhelin roottiin, uus rommi sisään ja 1.5ghz prossulle puhtia... kulkee ku junan vessa kun vähän taskerilla säätelee profiileja... akku kestää sen paripäivää tarvittaessa ja sillontällön laturissa menee lujaa!!!!
   

Jaa tämä viestiketju