Pieni puhelin haussa

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja yason, 15/5/11.

 1. yason

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/11
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Etsin uutta pienikokoista puhelinta.

  Nykyinen puhelin tullee tiensä päähän todennäköisesti tämän vuoden puolella: käyttämäni Samsungin SGH-E760 täyttää kesällä viisi vuotta ja etsin valmiiksi jotain korvaavaa mallia. Samsungista olen pitänyt, mutta muitakin merkkejä voin tarpeen mukaan harkita.

  Pieni koko olisi ehkä tärkein kriteeri. Nykyinen (88 x 44 x 23 mm³) on aika lähellä maksimikokoa, muuten melko ok, mutta pirun paksu. Tämä ehkä rajaa johonkin ohueen simpukkamalliin, joita vaan on varsin vähän nykyisin myynnissä. Ennen Samsungia mulla oli joku Siemens, joka oli vieläkin pienempi, mutta se ei kestänyt paria vuotta pidempään.

  Tuo SGH-E760 on ollut rakenteeltaan ja kuminkaltaiselta pintamateriaaliltaan sopivan "rugged", minkä olen huomannut toimivaksi ratkaisuksi: pinta kestää kolhuja ja simpukkamuoto suojaa näyttöä puhelimen sisällä. Samsungin S5510 olisi ehkä vastaava nykymalli ja vaikuttaisi hyvältä, vaikka onkin hiukan isompi, mutta sitä ei tunnu löytyvän myynnistä yhtään mistään!

  (Mietin tosin Samsungin Xcover 271:ttä halkomallia, joka vaikuttaisi muuten mukavalta, mutta pieni se ei todellakaan ole, enkä toisaalta käy kuukauden erävaelluksilla puhelintani runnomassa. Siitäkin olisi tosin ihan kiva kuulla käyttäjäkokemuksia.)

  Muilla ominaisuuksilla ei ole niin paljon väliä, mutta mitä pidempi akkukesto sen parempi, sekä toimiva ja kätevä kalenteri olisi hyvä olla.

  Nice to have -osastoa on, jos puhelimelle voi standardin USB-massamuistitilan yli kopsata omat soittoäänet esimerkiksi mp3:na (ilman erikseen asennettavia ohjelmistoja). Jonkinlainen nettiselain tuntuu tulevan lähes kaikissa mukana (aikataulujen tai aukioloaikojen tarkistamiseen ihan riittävä), mutta suoraan sanottuna esimerkiksi Google Maps on paljon nettiselainta hyödyllisempi, vaikka onkin älypuhelinten ominaisuus.
   
 2. NZXT87

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/11
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Voisin suositella Nokian aika loistavaa X3-02 Touch and Type puhelinta. Siinä on mp3 soitin ja akku kestää reilusti viikon verra n ahkerallakin käytöllä. Myös puhelimen kestävyys on aika huippu luokkaa. Puhelin on myös ohut ja kevyt. Mutta ei missään nimessä hento kuorista. Alumiini kuoret takaa kestävyyden. Plussaa antaa myös 5mpx kamera, jossa tosin ei ole salamaa. Käyttö ympäristö on S40. Puhelimen hinta on tällä hetkellä Gigantissa 129€ ja mukaan tulee 2gb muistikortti. Väri vaihto ehtojakin löytyy ihan sopivasti.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko tuo se laatikko mihin tulevapuhelimesi pitää mahtua ? vai tuo tilavuus ? Suurin osa mallistosta on pidempiä, alle 50mm leveitä on moni, niistä tosin niistäkin harvempi alle 44mm. paksuudesta kymmenen milliä helppo vähentää.


  Eli jos tilavuus tuo, niin valikoima on laaja,

  jos tuohon "laatikkoon" pitää mahtua niin valikoima supistuu rankasti. miksi pitää olla tuonkokoinen ?

  Jos muut toiveet rajoittuu "olis mukava lisä" ja nekin lähinnä soittoäänien siirtelyyn, niin tulee mieleen että koko ja miltä tuntuu on tärkeimmät ja kierroksen voisi aloittaa isoista alan myymälöistä joissa on iso valikoima hyllyssä.

  Esim. Nokialta ei tule oikein mileen tuohon laatikkoon sopivaa. Nokialta ei taida löytyä välttämättä yhtään tuohon laatikkoon sopivaa. sama Samsungilla, ehkä Samsungilla vähän lähemmäksi menee pari, oikeastaan ei normaali Suomi tuontimallistossa heti osu mieleen mitään ehdokasta, Verkkokauppa.comissa on joskus ollut heidän omaa halppis tuontia (pientä), Jopa A-Linkin Titan (mokkula puhelin) menee pituudeltaan muutaman millin yli, kapeudessa ja paksuudessa sopii hyvin.
   
 4. yason

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/11
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Hyvä, kun kysyit tarkennusta. Mietitäänpä.

  Pelkkä tilavuus ei ehkä pelkästään riitä, mutta laatikko voi kyllä elää johonkin suuntaan. Lähinnä tuo korkeus olis erittäin tärkeä raja (mielellään lähempänä 8cm kuin 9cm). Mitä korkeampi puhelin, sitä enemmän se haittaa taskussa ollessaan. Korkeaa puhelinta on mahdoton ottaa esim. autoa ajaessa taskusta. Matala puhelin taas on helppo ottaa taskusta, jos se mahtuu hyvin kämmenen sisään ja sormet vielä ympärille, ettei luuria tarvi ensin pitää peukalon ja etusormen välissä ja varovasti vetää ulos. Eikä myöskään tunnu, kun kumartelee ja istuu.

  Millimetrilaatikko oli lähinnä osviittana vanhasta puhelimesta. Sekin on hieman paksu taskuun, eli pullistelee esimerkiksi farkuista, mutta menettelee vielä.

  Joo, tämä kiertely tulee eteen. Lähinnä kyselin malleja, joista lähteä liikkeelle. Kävin tuota ehdotettua X3-02:sta jo työpaikan naapuriliikkeessä katsomassakin, ei mitenkään huonon oloinen ollenkaan, mutta meikäläisen käyttöiällä ruutu on varmaan aika naarmuinen muutaman vuoden päästä. Simpukka on siksi varmaan turvallisempi vaihtoehto: itse asiassa Nokialla oli muutamia eleettömiä simpukkapuhelimia tarjolla hyllyssä, kokoja en tosin kokeillut taskussa, kun puhelimet olivat turvapiuhoissa kiinni. :D

  Liekö just se Samsungin S5510? Sekin on www-sivujen mukaan huimat 93 milliä korkeudeltaan, mutta se on nykyistä ohuempi ja voisi Samsungin laadun tuntien olla riittävä kompromissi koon suhteen, jos kyseistä mallia vain saisi jostain :-/
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Alle 9cm kyllä karsii valikoimaa aika rankasti
  Muutamanvuoden siisti elinikä on jo aika kova vaatimus, vaikka monet luurit kestää yli parivuotta hellällä käytöllä.

  Simpukkamalli ei kuitenkaan suoraan tarkoita pitkää ja hyvää näytönkestävyyttä, patukka tai liukumalli voi pärjätä myös.

  Taskuja on erilaisia ja erilaisilla ihimisillä, ja joidenkinmielestä pieni luuri on miten sattuu ja esim jokin E52 tyyppinen on taskuun juurkin sopivan kokoinen. Taasen joku pieni puhelin voi sopia esim farkkujen Zippo taskuun ja olla näppärä sieltä ottaa esiin.

  Simpukka malleista moni pitää kuvailemasi taskukäytössä, selkeä käyttää ja esim liukuversiohin verrattuna ei tule tahattomia lapän aukaisuja taskusta kaivellessa.
  Pituutta taitaa olla yli kymmensenttiä ja leveyttä melkein viisi cm,
  mutta jos voit niissä mitoissa vähän enemmän joustaa niin X3-02:n alittavaan kokoluokkaan tarjontaa on jo enemmän ja voi muitakin ominaisuuksia valita, patukka näytön pinnan toteutus vaihtelee ja jotkut käyttäjät käyttävät lisäksi suojakalvoja.

  Simpukkamallit on ohentuneet ja totetusket vähän vaihtelee, eli ei ole lainkaan tavatonta että niiden näytöt tai näyttöjen reunat hinkkaatuu aikaa myöten, jopa enemmän kuin jokin toisenlaisen patukkammallin.
   
 6. musta myy Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/7/04
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Sony Ericsson Xperia X10 mini olis 83.0 × 50.0 × 16.0 mm
  Android ja kaikki tarpeelliset ominaisuudet
   
 7. yason

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/11
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  No nykyinen on kesällä kestänyt viisi vuotta. En odota, että kaikki tulevat puhelimet kestävät saman, mutta ihan parin vuoden välein en halua uutta luuria ostaa.

  Tähän malliin törmäsin kaupassa itsekin. Aivan loistava form-factor ja vielä Android (tosin vanha)! Harmi vain, että kun sitä ihastuksissani näpläsin verkkokaupan myymälässä, niin tekstarin kirjoittaminen oli harvinaisen kömpelöä ja hidasta (pienellä) kosketusnäytöllä. Sen verran olen kavereiden kosketusnäyttöjä kokeillut, että isommillakaan luureilla kirjoittaminen ei ole ihan helppoa isonkaan kosketusnäytön varassa.

  Eli oppia ikä kaikki, lisätään vaatimuslistaan fyysiset näppäimet kirjoittamiseen, kun puhelujen soittaminen ja tekstarien kirjoittaminen on 95% siitä, mitä puhelimella teen. Näyttäis siltä, että valinta osuu näillä kriteereillä jonnekin Nokian simpukkamallien lähelle, ellei lähikuukausina tule jotain uutta pikkusimpukkamallia.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos sitä kokoa kasvatit, niin X10ministä on vähän isompi versio jossa qwerty.
   

Jaa tämä viestiketju