Pieleen meni puhelimissa Winkkarit

Keskustelu osiossa 'Windows Phone', aloittaja jake45, 5/6/10.

 1. jake45 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/09
  Viestit:
  1228
  Tykkäykset:
  45
 2. kitevesku Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/08
  Viestit:
  1243
  Tykkäykset:
  230
  Puhelinmalli:
  Windows Phone
  Tämä on myönnetty Microsoftilla talon sisällä lähes parisen vuotta sitten, kun Andy Lees tuli vetämään mobiilia. Lees pisti jengiä vaihtoon ja porukan uuteen komennukseen ja aloitti Windows Phone 7:n tekemisen tyhjältä pöydältä. Windows Phone 7 ja siihen liittyvät palvelut ovat ensimmäinen uuden porukan tuotos ja se tulee muutaman kuukauden kuluttua markkinoille.

  Mobiilimarkkinat eivät muutu hetkessä, joten ei Microsoftikaan sitä yhdessä yössä muuta. Mutta kyllä meininki on nyt hieman toisenlaista kuin aiemmin, joten suunta on hyvä. Tulevaisuus näyttää miten kunkin pelurin käy. Älypuhelin markkina ei ole helppo kenellekään. :)

  VESKU
   
 3. Mobilefun Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  211
  Tykkäykset:
  2
  jospa Winkkari osasto voisi tuoda Zunen tegran ja pelit Winmobiin ja esim. määrittää laitevalmistajille kunnon kontrollit peleihin ja jakelukanaviin, niin menestystä voisi olla. Mitä iPhone olisi ilman AppStorea... tietysty business mallisto mobiili Officen käyttöön olisi hienoa kun perusta on nyt kunnossa. Sovelluskehitys ja rajapinnat tulisi olla mielestäni avoimia ja jakelun helppoa ja kannattavaa kaikille toimijoille.
   
 4. kitevesku Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/08
  Viestit:
  1243
  Tykkäykset:
  230
  Puhelinmalli:
  Windows Phone
  WP7 on Qualcomm SnapDragon-pohjainen, joten käytännössä tehoiltaan "vastaa" Zunen Tegraa. XNA on tuettu: PC, WP7 ja Xbox. Peliohjaimet eivät ole vaatimuksena, mutta ne on määritelty optioiksi. Tätä puolta määritellään vielä lisää. Xbox-porukka vetää Xbox Live -pelipuolta, joten ainakin jotain osaamista siellä pitäisi olla.

  Kukaan ei oikein usko erilliseen "business-mallistoon" vaan kaikissa puhelimissa pitää olla sekä business että kuluttaja. Tietysti form factoreita on erilaisia. Sen takia mm. Office Mobile on kaikissa puhelimissa.

  Sovellusten jakelu hoidetaan Marketplacen kautta, jonka policyt päivittyivät juuri. Nyt kehittäjä voi vuosimaksulla postata niin monta maksullista softaa jakeluun kuin haluaa. Kehityskalut ovat ilmaisia, joten tämä puoli pitäisi olla suhteellisen kunnossa. Visual Studio 2010 on kuitenkin yksi maailman käytetyimmistä työkaluista, jota Blend laajentaa.

  API:t on dokumentoitu, mutta kaikki API:t eivät ole kolmannen osapuolen saatavilla. API-puoli laajenee ja tulevaisuus näyttää millaiseksi malli kehittyy mm. IE9:n myötä. Myös kielivalikoimaa laajennetaan.

  Omasta mielestäni kehityksen suunta on oikea, kun katsotaan sitä mihin suuntaan markkina on menossa. Wanhaan ei ole paluuta.

  Tässä on mahdollisuus myös suomalaisille kehittäjille portata softaa WP7:lle ja olla mukana ekassa aallossa http://developer.windowsphone.com

  VESKU
   
 5. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26210
  Tykkäykset:
  9527
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
 6. Karwin

  Karwin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/8/06
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Note 2
  Jopa enemmän kuin puheluihin tai tekstiviesteihin, käytän puhelintani tietokoneena Excelien ja Wordien kirjoittamiseen. Kuinka jouheasti luonnistuvat teksti- ja taulukkotiedostot nykyisin muissa käyttöjärjestelmissä?
   

Jaa tämä viestiketju