peukalo keskellä kämmentä / Sony Xperia

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja Aki99, 5/5/14.

 1. Aki99

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/14
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia
  Hei, olen antamassa tyttärelleni itseltäni yli jääneen Sony Xperia -puhelimen. Nyt siellä ikävästi näkyy selaushistoriani ja Google tm- tilini. Miten puhelimen voi tyhjentää kaikesta vanhasta ja poistaa googletm -tilin? En löydä ohjeista millään...
   
 2. TSIGA

  TSIGA [̲̅$̲̅(̲̅ ͡° ͜ʖ ͡°̲̅)̲̅$̲̅]

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/13
  Viestit:
  4107
  Tykkäykset:
  957
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Tehdasasetusten palautus?
   
 3. Infra

  Infra Vuoden foorumilainen 2014 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  60   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  26267
  Tykkäykset:
  9582
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu jatkuvasti
  Tekemällä factory resetin. Pitäisi löytyä sieltä Asetukset -> Varmuuskopio alta (riippuen tietysti android versiosta)
   
 4. Aki99

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/14
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia
  Kiitosta paljon. Noinhan se kävi, tehdasasetusten palautus:) Tattista!
   
  Infra tykkää tästä.
 5. baronfin

  baronfin Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  21/6/11
  Viestit:
  158
  Tykkäykset:
  64
  Itse olen täysin ulalla Android maailmasta, mutta poikani pisti oman Xperia Z:n kanssa kiperän kysymyksen:

  Case:
  Googlen Kuvat- ja Sonyn Albumi -sovellukset näyttävät oletuksena kaikki puhelimessa olevat kuvatiedostot (kameran kuvat, pelien tekstuurit, kuvakaappaukset, internet välimuistin kuvat etc... you name it... siis aivan kaiken...) ja huomasin kyllä että muutamalla painalluksella saa sekä Sonyn että Googlen appseissa siirryttyä valikoiden kautta puhelimen kamera-kansioon, jolloin pystyy selaamaan kameralla otettuja omia kuvia, mutta esimerkiksi valokuvien ja videoiden oma widget on harvinaisen ärsyttävää selattavaa kun siellä on noin kaksi tuhatta Minecraftin tekstruuria kuvina pyörimässä jaloissa ja joita en saa oman käsityskyvyn kautta suodatettua sieltä pois -> widget menettää kokonaan hyötynsä. Lisäksi aikajanan käyttäminen kuvien selaamisessa on aivan turha kun aikajanalla näkyy kaikki ylimääräinen tilpehööri mikä yleensä minun käyttämissäni laitteissa piilotetaan kansioihin "turha" ja jätetään näyttämättä...

  Kysymys:
  Onko bugi vai Androidin ominaisuus?

  Ratkaisu:
  Pystyykö järjestelmätasolla näitä kuvia mitenkään suodattamaan siten, että pelkästään kameralla otetut kuvat olisi oletuksena näkyvillä. Play-kaupassa näyttäisi olevan oma sovelluksensa tätä varten, mutta usemman sadan tekstuuripinnan erikseen valitseminen ja piilottaminen kuulostaa kovin työläältä lähteä tekemään kun poika noita pelejä asentelee aina silloin tällöin uusine tekstuurikuvineen puhelimeen.
   
 6. amu

  amu Kiinan keisari

  Palaute - 100%
  24   0   0

  Liittynyt:
  3/3/08
  Viestit:
  6047
  Tykkäykset:
  2508
  Puhelinmalli:
  Onhan noita
  Lisää jollain tiedostonhallintasoftalla (esim. ES file explorer) tai liitä tietokoneeseen ja lisää ".nomedia" niminen tyhjä tiedosto siihen kansioon jonka haluat poistaa kuvankatseluohjelmien listauksista.

  Edit: tässä vielä kuvat ES File Explorerilla tehtynä Xperia AR FUN-hakemistoon

  01.jpg 02.jpg 03.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 25/11/14
  akselic tykkää tästä.
 7. akselic

  akselic TicTac - vain yksi puhelin!

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  13/11/11
  Viestit:
  5986
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 8
  Pystyy. Laitoin jokunen aika sitten ohjeet johonkin Samsung -ketjuun (kopioin tähän) ja tämä on ehkä kyseiseen tilanteeseen helpoin tapa kuvien suodattamiseen.

  Aloitetaan alusta jotta tiedät mistä puhun:

  Kaikki Android puhelimet skannaavat taustalla tallennettua mediaa laitteesta kun sen käynnistää tai kun tiedostojärjestelmään tulee muutoksia vaikka siten että ottaa kuvan (eli tulee kuvatiedosto) jne. Se tekee tämän jotta osaa näyttää tallennetut kuvat Galleriasovelluksessa, musiikit soittimissa jne.

  Tämä skannaus skippaa kokonaan sellaiset kansiot, joissa on tyhjä .nomedia -niminen tiedosto. Jos vaikka WhatsApp tai Minecraft -kansioon laittaa tämän nimisen tiedoston niin puhelin ei näytä siinä kansiossa olevia kuvia, videoita tai äänitiedostoja mutta ne pysyvät silti tallessa. Eli käytössä oleva sovellus voi niitä vielä käyttää ja ne voi myös tiedostonhallintasovelluksella kopioida talteen jos haluaa mutta galleriasovellus ei näytä niitä.

  Miten tämän saa sitten tehtyä?

  1. Helpoin tapa on kopioida olemassaoleva .nomedia tiedosto sinne minne sen haluaa. Käytä puhelimessa olevaa (tiedostonhallinta)sovellusta tai lataa joku tiedostonhallintasovellus Play Kaupasta. Mene tiedostonhallinnan kansioon /sdcard/Android/data ja kopioi siellä oleva .nomedia tiedosto ja liitä kopioitu tiedosto siihen kansioon minkä kuvia/videoita/musiikkia et halua oletuksena nähdä. Android luo tuon .nomedia tiedoston automaattisesti tähän kansioon joten se pitäisi olla kaikilla laitteilla siellä valmiiksi.

  2. Avaa tietokoneella muistiosovellus kuten Notepad Windowsilla tai TextEdit Mac OS:llä. Älä kirjoita tekstikenttään yhtään mitään vaan mene sovelluksen asetuksista "tallenna nimellä", avaa tallennusikkunan vetovalikosta "kaikki tiedostotyypit" ja tallenna se nimellä ".nomedia" ilman heittomerkkejä. Kopioi tämä tiedosto puhelimeen/tablettiin ja siirrä siihen kansioon, minkä kuvia/videoita/musiikkia et halua oletuksena nähdä.

  Lisäys: jos tiedostonhallintajärjestelmästä ei meinaa löytyä Minecraftille omaa kansiota, tarkista /sdcard/Android/data -kansio tai /sdcard/data -kansio. Jommastakummasta pitäisi löytyä Minecraftin oma kansio, mihin tuon .nomedia tiedoston voi liittää.
   
  amu tykkää tästä.

Jaa tämä viestiketju