Perustetaanko viestiketjuja liikaa? [oli Samsung-osiossa: "Jos et löydä sopivaa, GalaxyS"]

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja kimmo, 13/8/10.

 1. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Laskin että GalaxyS:stä vasta 16 ketjua olemassa..jos et siltikään löydä sellaista mihin kysymyksesi sopisi, niin laita se tähän.
  Jos ei se sovi tähän, niin voin vaikka avata uuden ja kokeillaan sitten?
   
 2. jaha Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/4/04
  Viestit:
  83
  Tykkäykset:
  0
  Eiköhän näille sivuille mahdu vaikka toisetkin 16 ketjua, vai onko ongelma lukea useampaa ketjua? Minusta on huomattavsti helpompaa ja sujuvampaa tiedon etsiminen kun/jos ne on ryhmitelty omiksi osioikseen. Sanomalehdet käyttävät mm. tätä samaa tekniikkaa, on urheilusivua, kotimaasivua, politiikkasivua, ulkomaansivua, kulttuurisivua jne...toinenvaihtoehto olisi tietty taittaa randomina peräkkäin pötköön kaikki:-0
   
 3. psxgamer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  1011
  Tykkäykset:
  16
  Perustit siis uuden ketjun ilman, että sinulla on edes mitään asiaa?
  Käsittämätöntä muutenkin miksi joka kysymykselle pitäisi perustaa oma ketju, voihan mieltä askaruttaviin kysymyksiin tiedustella vastausta vaikka tuolta hemmetin isosta käyttökokemukset -ketjusta. Sitä sentään ihmiset lukee.
   
 4. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Oletko ajatellut jos sama homma tehdään jokaisen luurin kohdalla? Jos esim. nokialta sata mallia ja jokaisen kohdalla avataan 20 ketjua? Sama sitten jokaisen valmistajan kohdalla?
  Olen jonkun aikaa seurannut tätä foorumia(kuten näköjään itsekin) ja muistaakseni täällä on ollut yleensä tapana avata "spekulointiketju"(kun luuri tulossa), sen jälkeen käyttökokemus, kun luuri myynnissä ja monella käytössä. Sen lisäksi aika ajoin joku avannut joitain ketjuja lisäksi, mutta ei mitään tähän nykytilaan verrattavaa.
  "Ennen muinoin" ketjuja avattiin, jos oli oletettavissa että asiasta riittää keskustelua..yksittäinen ongelma pistettiin jo avattuun ketjuun. Nyt vaikuttaa siltä että jokainen ongelma näiden uusien androidien kanssa vaatii oman ketjunsa..ei se helpota lukemista, ainakaan näin vanhalla iällä. Lisäksi patterit kuluu hiiressä, kun paljon klikkauksia.
  Ennen muinoin meillä oli myös moderaattoreita, joilla työkalut ketjujen yhdistämiseen, nykyisin sekin tuntuu jääneen vähemmälle.
  PS Meillä on sis oma osio, vaikkapa HTClle, samoin omansa Samsungille..niitä ketjuja sitten sinne osioon ei tarvitsisi mielestäni niin montaa kuin nyt. Lisäksi mielestäni "ongelmat" kasvavat..jos tänään 10 ketjua, huomanna 20, ylihuomenna 100 jnejne.
  PPS olen joskus aikoinaan ehdottanut jokaisen viestin laittamista peräkkäin samaan ketjuun..näin päästäisiin nätisti tästä "sori, tää on nyt vähä OooTeetä, mut laitan kumminkin"-viesteistä.
   
 5. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  LOL..sanoo kaveri jolla kymmeniä avattuja viestiketjuja, tyyliin "puhelimen kuljetus talvella" "puhelimeni hidastelee", "mistä viestiääni"jnejnejnejnejnejnejnej...
   
 6. psxgamer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  1011
  Tykkäykset:
  16
  Olipa tosi nokkelaa! Olisin tosin mielelläni kysellyt noitakin asioita niihin kuuluvissa ketjuissa, mutta noin erikoisiin tilanteisiin on astetta vaikeampaa löytää haulla mitään sopivaa.

  Siitä ei päästä mihinkään, että sinä perustit tämän ketjun ihan ilman mitään kysyttävää tai kontribuutiota ja osaltasi kannustat tätä uusavuttomuutta ja nettietiketin puutetta, eli ketjua ketjun perään vaan vaikka huipulla komeilee tuhat viestiä sisältävä käyttökokemukset ketju.

  Noh, toivottavasti modet näitä sulkevat samaa mittaa, lähti jo tuo perus Galaxy S -ketjukin ja syystä.
   
 7. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Enää ei riitä LOL, pakko laittaa ROTFL..esimerkkini olivat vuosien takaa..haluatko että laitan jonkun esimerkin näistä nykyisistä avauksistasi(esim. täällä samsung-osiossa)?
  Nyt jos ottaisit vaikka sen näppiksesi käteesi ja pureskelisit sitä hetken(vältyt kirjoittamasta enää pahempia ylilyöntejä) ja samaan aikaan pohtisit tarkkaan että mitä oikein on aloitusviestini takana ja miksi se on tehty.
  Täällä on monta muuta ketjua joka joutaa mennä..tämä ensimmäisenä. Näin olisi aikoinaan tapahtunut..ajat ovat kuitenkin muuttuneet.
   
 8. jaha Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/4/04
  Viestit:
  83
  Tykkäykset:
  0
  Nou promlem vaikka noksun kohdalla joka mallista avattaisi 20 ketjua, taikka htc;stä joka mallista avattaisi 29 ketjua, yleensä luen ja seuraan vain sen oman mallin ketjuja tarkemmin kiinnostavista aiheista niistäkin valiten, ei esimerkiksi kiinnoosta kuka tilaa minkäkinlaista suojapussia taikka näytönsuojaa. Päinvastoin jos kaikki mahdolliset viestit tungettaisi samaan ketjuun niin kuka sitä oikeasti jaksaisi lukea, jotain tuhatsivuista ketjuhirvitystä, välillä puhutaan näytönsuojista, välillä latureista, välillä modaamisesta, välillä sähköpostiongelmasta jne...vertaa vaikka keittokirjaan, mielesi tekisi italialaista ruokaa ja eteesi lätkäistäisi 2000 sivuinen opus, jossa teksti hyvin tiiviisti ilman kappaleita tms väliotsikoita karjalanpaistista ja vauvan hoitovinkeistä lähtien yhdessä putkessa peräkkäin, mulla lopuisi ekan kymmenensivun jälkeen mielenkiinto ja tilaisin pitsan....Tai voisiko verrata, että kustakin merkistä avattaisi vain yksi ketju, eli nokia, htc, samsung etc...eikä mitään muita ketjuja, vai peräti ketjut jaettaisi käyttiksen mukaan, wm, android, ios, symbian jne...voisi olla pikkaisen hankalaa löytää niitä askarruttavia asioita tai lukea mielenkiintoisia kokemuksia, ei ehkä haittaisi niitä jotka ovat alusta saakka käyttäneet vaikka symbiania ja lukeneet ketjun viestistä 1 eteenpäin, mutta ajatteles jos joku hyppäisi vaikka wm:stä anroidiin ja mentäisi viestissä nro 2234665332.

  Mutta nuo nyt on makuasioita, toinen tykkää tytöstä ja toinen äidistä, jotkut molemmista:)
   
 9. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Kappalejako, vai oliko ironiaa omalleni, taisi olla.

  Olin aikoinaan hommassa missä "piti" lukea suunnilleen jokainen viesti täältä foorumilta..nykyisinkin luen _lähes_ jokaisen viestin mitä tänne laitetaan. Siinä kohtaa merkitystä montako ketjua pitää klikata auki.
  Sinulla on hyviä pointteja, ei kuitenkaan mitään sellaista mitä ei olisi täällä jo "sataan" kertaan käsitelty. Jokainen joka yhtään perillä nykyluureista ja niiden ominaisuuksista pystyy ymmärtämään miten hankalaa on saada aikaan foorumi joka käsittelisi tasapuolisesti niiden ominaisuuksia ja mahdollisuuksia..miten tämä kaikki laitetaan nätisti nippuun, mistä myös jokainen löytää hetkessä haluamansa asian..jnejne.
  Olen esim. linkittänyt "700" kertaa juutuupi-videoon, kun joku kysynyt "miten vaihdan 3310n näytön", vaikka mieli tekisi sanoa jotain muuta..nämä kaikki pitäisi saada yleisiksi ohjeiksi, mistä kaikki ne näkisi..ja vaikka ne olisi, silti joku ei niitä katsoisi, vaan kysyisi "miten vaihd....".
  Minusta Esa ja modet ovat onnistuneet kohtuullisesti luomaan paikan missä olla ja keskustella..sanomista toki löytyy aina, mutta meitä on tuhansia, joten jokaista ei voi miellyttää.
  Oma mielipiteeni kuitenkin, että yksittäisen mallin kohdalla koitettava pitää ketjut kurissa..ei joka kysymykselle omaa ketjua jne.
  PS tämä on sellainen asia jo mikä pitäisi siirtää tänne. Koitin hetken etsiä, mutten mitään sopivaa ketjua löytänyt. Katsotaan jos joku mode keksii jotain.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko Saunalahden toimitukset kuinka lähteneet rullaan.
   
 11. psxgamer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/05
  Viestit:
  1011
  Tykkäykset:
  16
  Huoh. Voisin tässä toki selittää mitä eroa on jonkin puhelinmallin erityisominaisuuksiin tai vikoihin keskittyvillä ketjulla (niitä on täällä useita ja keskustelua riittää) ja turhilla yhden asian tai ihan asiasisällöttömillä (kuten tämän ketjun tapauksessa) keskustelunavauksilla. Mutta tuskin tajuaisit sittenkään.

  Mutta mitäpä sitä odottaa kaverilta jokoa kaunistaa jokaista viestiään LOL & ROTFL -kaltaisilla latteuksilla. Minun osaltani "väittely" oli tässä, katsotaan jatkaako tämä ketju eloaan pitkään muiden Galaxy S -ketjujen välissä.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aijemmin on ollut tapana että mallikohtaisia ketjuja on se yksi-kolme, eli mahdollinen huhu, virallisen julkistuksen jälkeen mahdollisesti virallinen ketju jossa mahdollisesti jatketaan kokemuksilla tai oma kokemusketju, kuten Kimmo aijemmin mainitsi.

  Käyttökokemuksiin menee suurinpiirtein kaikki laiteen käyttökoskevat jutut, julkistus ketjuun muut.

  Homman idea on siinä että on helpompi seurata itseä kiinnostavan mallin tai mallien juttuja. Lisäksi ketjujen määrä pysyy murto-osana, helpottaa moderointia ja etsimistä. Näistä ketjuista pidettiin jopa yllä listaa.

  Joskus perustetaan jollekkin mallile jotain kapeampi aiheisia ketjuja, jos selkeys vaatii. Esim vaikka muokattu firmaware, tai Applen vankilapakko.

  ***
  Yksi toteutus tapa on että perustetaan kapeaiheisia ketjuja, hyvin otsikoituna siinäkin on etuja, mutta varsin työlästä moderaattoreille pitää ketjut siistinä ja aiheet ryhmiteltyinä, ilman tiukkaa kuria on vain kymmenen tai kymmeniä ketjuja jossa käsitellään samaa laitetta.
  Oli kuria tai ei, niin mallikohtaisen keskutelun seuraaminen on työläämpää. eli ensinnäkin useita ketjuja mitä joutuu availeen ja sen lisäksi ne ketjut on kymmenien ellei satojen muiden samanmerkkisten eri mallien ketjujen seassa.

  Tällä tavalla voi syntyä enemmän liikevaihtoa, mutta erittäin työläs.

  Tästä on myös edullisempi versio jossa ei siivota.
  ***
  Jossain käytetään myös malli joka muistuttaa enemmän jotain chatti palstaa, joka päivä perustetaan useita ketjuja suurinpiirtein samasta aiheesta ja päivää vanhempia ei enään katsella.


  Ketjulla on ilmeisesti pari ideaa, ensimmäinen se että jos muut Galaxy S ketjut on liiantarkkaan rajattu ettei niihin oma kysymys sovi, niin tänne sopii., ilman uuden ketjun aloittamisen vaivaa.

  Kyse varmaan myös mielipiteen ilmaisusta, että vähempikin riittäisi.
  Kimmo teki taidokkaan aloituksen jota on hyvin vaikea sulkea.

  Vanhoilla tavoilla, ketju kerää pient ketjut yhteen, sopii vanhaan linjaan, nyky linjan mukaan ketjua on vain yksi ketju lisää, sopii uuteen linjaan.

  Mutta jos ketjuun todellakkin tulee Galaxy jutut ja se vähentää paljon uusien ketjujen syntyä, niin tulisko siitä nykyään lukkoa ? Ei kai ?
   
 13. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Tälle voisi mielestäni avata uuden ketjun..siinä voisi käsitellä onko vaikutusta jos tilauksen tekee esim. tiistaina vs torstaina. Kannattanee myös ottaa esille minkä pankin kautta tunnistautuu(jos ei sille avaisi kuitenkin omaa ketjuansa) ja erot siinä.

  Voit toki yrittää jos kuitenkin saisit selitettyä itselleni miksi esim. sinä(muiden joukossa) avaat täysin turhia ketjuja ja avauksessa oleva kommentti sopisi aivan hyvin johonkin jo avattuun ketjuun. Onko siis kyse jostain virtuaalipippelistä, joka kasvaa kun näkee nimensä listauksessa, vai mistä? Saatko kaveripiirissä rispektiä kun näytät niille miten monta ketjua olet täällä avannut?
  Alat olla jäljillä.
  Toivotaan ettei kukaan mode tätä noudata, eikä pelkästään sulje ketjua, vaan poistaa sen. Keskustelun "turhista" avauksista toki voi siirtää halutessaan jonnekin muualle..mutta muuten, poispois.
   
 14. malmsten Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/08
  Viestit:
  964
  Tykkäykset:
  32
  Hohhoijaa.....
   
 15. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Siitä se lähtee..kokeile rohkeasti seuraavaksi useampaa sanaa peräkkäin, tiedä vaikka saisit vahingossa jotain ymmärrettävää aikaan.
   
 16. Panda Vieras

  0   0   0

  On. Kokeile joskus itse löytää siitä sekamelskasta jotain puhuttamattakaan sitä että mihin kunkin pitäisi itse kirjoittaa. Mutta se koira sanoo wuh johon kalikka kolahtaa.
   
 17. Fitz-Hume Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  83   0   0

  Liittynyt:
  2/11/07
  Viestit:
  3551
  Tykkäykset:
  745
  Puhelinmalli:
  Premium
  Perustetaan.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nyt on siivottu Galaxy S ketjuja, eli Custom ROM ja Orginaali laite ketju laitettiin kiinni.


  En tiedä mikä on taustalla, Mutta selkeä linja on että mitä enemmän ketjuja sitä parempi, tavoitellaanko sillä sitten enemmän sivu latauksia.

  Sivu latauksia voisi myös lisätä lyhentämällä maksimi listauksen pituutta, esim viiteen viestiin jne.
   
 19. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Mieleni tekisi sanoa etten itse ehkä olisi juuri noita ketjuja valinnut niiksi mitä lukotetaan, mutten sano, koska askel parempaan suuntaan kuitenkin menty(ja voin toki olla väärässäkin).
  Joka kymysykselle oma ketjunsa, niin kaikki saavat tasapuolisesti sen "varttinsa julkisuudessa" ja akkuvalmistajat kiittää.

  Toi ehdotus oli aika hyvä..noista viidesta sitten olisi vielä ylin ja alin mainoksia.
   
 20. jukkus

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  7/4/05
  Viestit:
  109
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Saunalahti - lumia 920
  Miksi ihmeessä siellä on "Samsung Galaxy S : ladatut ohjelmat" ketju. Ketjussa keskustellaan android sovelluksista ja niin ollen koko ketju kuuluisi sovellukset / android osioon.
  Itselläni on android puhelin, joka ei ole Galaxy ja ihan mielelläni noista asioista lukisin, mutta ei kyllä olisi tullut mieleenikään mennä muualta etsimään, kuin sovellukset osiosta.

  Oikeastaan tämän ketjun innoittamana meninkin katselemaan mitä ketjuja Galaxy S:stä on perustettu ja vahingossa törmäsin keskusteluun navigointi softasta, joka olisi kyllä kiinnostanut. Mutta myöhäistä, nyt kun ehdin jo ostamaan softan.
   

Jaa tämä viestiketju