Perinteinen näppäimistö + GPS = harvinaisuus?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Telesway, 28/2/13.

 1. Telesway

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/08
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Eli käsittääkseni Nokia C5-00.2 on tällainen, eli fyysisellä näppäimistöllä ja GPS-navigoinnilla varustettu puhelin. Onko olemassa mitään muita puhelimia, joissa nuo kaksi ominaisuutta yhdistyisivät? Muuten E51 olis ollu mulle täydellinen puhelin, mutta navin puuttuminen (ja jossain määrin se surkea kamera) sai siirtymään kosketusnäytöllisiin, mutta nyt olis uuden luurin osto edessä ja olen huomannut pitäväni enemmän perinteisistä näppiksistä, eli tiedättekö mitään muita puhelimia kuin tuo C5-00.2 jossa olisi nuo ominaisuudet?

  Kiitos etukäteen!
   
 2. jviirret Vieras

  0   0   0

  Uusia ei käytännössä ole, E7:ssa on, mutta sitäkään ei taida uutena enää löytyä mistään? Ulkomailta saa tilaamalla, muttei niissäkään skandeja(äöå) ole vakiona. Yksi vaihtoehto on ostaa puhelin johon saa bluetooth näppäimistöllä olevan suojakuoren.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Peruspuhelin ITU-T näppiksellä ja jonkinlaisella GPS navigoinnilla taitaa olla aika vähissä (GPSn oli ei vileä tuo sidettävää navigointia), jos vielä jotain muuta haluat siihen lisäksi niin ei helpota.

  E52, vanha kuin mikä, oli pitkään myynnissä, on kadonnut hyllyiltä ja tuskin löytyy uutena kuin unohtuneita (jotku "pelasti" viimeisiä), samaa myös viimeisistä näppis C5sta.
  Nokialla Asha sarjassa hyllyssä kaipaamiasi näppiksiä, mutta se GPS... ja vaikak BT gps yksivaihtoehto, niin sekin tarvis siedettävän navigoinnin kaveriksi. onko Asha koneista silläkään tarpeisiin. Vanhoissa Series 40 koneissa oli GPSää, mutta nekin kadonneet. ja navigointi oli mitä oli.

  Jos GPS se mitä haet, niin Suomesta löytyy esim Samsungilta, muistaakseni Xcoverissa oli GPS.

  Kosketus näyttöä ehdotettu, siellä muuten valikoimaan pilvinpimein navigoinnin osalta, mutta Voi olla vaikea löytää USB , BT tai jotain muuta puhelinnäppiskuoria, varsinkaan käytettäviä. jos löydät niin vinkkaa, et ole ainoa joka selalista hakee (luulis että johonkin joskus tehty). ja kaikki laitteet ei tue BTtä, saati USBia.

  Mutta mikä on tarpeesi, eli kannattaa myös miettiä voisiko sen tarpeen toteuttaa kokonaisuutena peremmin jotenkin muuten.

  Qwerty tarjonta on myös niukkaa, mutta sentäs vähän laajempi, ja esim Iphoneen löytyy qwerty kuorta moneen lähtöön, samoin laatua moneen lähtöön. myös moniin muihin runkoihin tarjontaa.
   
 4. Telesway

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/08
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Kun vähän netin perukoilta tongin, löytyi jokunen "uusi" E52 (käyttämättömiä siis), mutta kun luin täältä puhelimen käyttökokemusketjua, alkoi suuresti epäilyttämään kun melkein joka viestissä viimeisillä sivuilla porukka valitti milloin mitäkin bugia, toinen toistaan pahempia. Muuten olisin heti ostanut. Jos vain olisivat tehneet tämän yhtä laadukkaaksi kuin E51 (joka olis paremmalla kameralla ja navilla ollut suurinpiirtein maailman paras puhelin).

  Mutta tosiaan, Samsung Xcover 271 (vai onko se B2710?) olis näköjään aika halvalla saatavissa tätä nykyä. Muuten vaikuttaa ihan passelilta, mutta siinäkin näyttäis buginsa olevan ja kamera on huono.

  Toinen vaihtoehto on Nokia C5-00.2. Ainoa mikä tuossa huolettaa on kestävyys kun kuljetan luuria kuitenkin taskussa ja käytän puhelinta paljon päivän mittaan, niin nopeasti hajoavat näppäimet jne. eivät oikein käy. Tämä on silti vielä harkinnassa.


  Mitä siis haen (vähän tarkemmin):

  Vaatimukset
  -perinteinen näppäimistö (ei QWERTY)
  -GPS + navigointi
  -nopea käyttöliittymä (Nokia E51:ssä oli loistava, kaikissa muissa omistamissani puhelimissa välillä kirjoitin tekstaria/sähköpostia nopeammin kuin mitä puhelin kykeni tekstiä vastaanottamaan)
  -tarpeeksi muistia, ettei rupea heti hidastelemaan ja kaatuilemaan (kuten esim. Samsung Galaxy Xcover tuppaa tekemään onnettoman 160Mt muistin takia, luurin isoin kompastuskivi)
  -simppeli ja hyvällä mikillä varustettu ääninauhuri (taas kerran E51:ssä oli paras tähän asti, poimi äänet todella hyvin silloinkin kun en jaksanut törkätä kitaraa vahvistimeen biisi-ideoita nauhoitellessani)
  -yhteensopivuus gmailin kanssa (onnistunee tätä nykyä joka puhelimessa)

  Toiveet (eli plussaa, muttei välttämättömiä)
  -jos luuriin saa ladattua aplikaatioita (tai jos siinä on valmiina esim. WhatsApp)
  -pöly-/roiske-/vesitiivis/iskun kestävä tms.


  Tällä hetkellä harkinnassa on siis Samsung 271, Nokia C5-00.2 ja Samsung Galaxy Xcover II joskaan viimeisessä ei ole fyysistä näppistä ja se on isoin noista, mutta muuten ominaisuudet tuntuvat olevan hyvin kohdallaan kys.mallissa. Sen takia tuota Galaxya vielä harkitsen kun tällä hetkellä käytössä edeltäjänsä ja se on muuten ihan ok, mutta vähäisen sisäisen muistin takia hidastelee, jumii ja kaatuilee koko ajan ja ääninauhuri ei poimi hiljaisempia ääniä yhtä hyvin kuin E51.
   
 5. ohjeah Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  14   0   0

  Liittynyt:
  9/9/09
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  22
  Ihan mielenkiinnosta, että miksi kosketusnäytöllisistä juuri tuo Xcover vaihtoehtona? Jos ei välttämättä noita pöly- ja roiskevesisuojauksia kaipaa, niin varmaan kannattaisi jotain ns. tavallista malliakin harkita, Xcoverit kun ovat aika karsittuja ominaisuuksiltaan.

  Edit. Oho, siellähän se oli mainittuna toiveissa.. Iskuja nuo Xcoverit ei tosin sen kummemmin kestä kuin muutkaan.
   
 6. gogland

  gogland Mr Vip

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  6892
  Tykkäykset:
  3488
  Puhelinmalli:
  MOTO G5S plus
  Itsekin tykkään käyttää E 51:stä Minulla on ollut se käytössä viisi vuotta. Kolmet kuoret hankittu kuluneiden tilalle. Toinen akku menossa. Tuolla kirjoittelen yleensä kaikki viestini. Minulla on ollut myös C 5-00, siinäkin oli hyvät näppikset kirjoittaa. Akun kesto huomattavasti parempi kuin E 51:ssä. Eikös tuo 3 g tue vain 2100 verkkoa, C 5 käyttää 900 verkkoa. Vaikka näyttö onkin hieman isompi, niin juuri tuosta näytöstä antaisin miinusta. Puhelimessa ei ole wlania. Kamera on parempi mutta kun näyttö on mitä on, niin siitäkään ei ole hyötyä. Kuulokeliitin kokoa 3,5
   
 7. Telesway

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/08
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Lähinnä siksi kun mulla on nyt tämä edeltäjä, eli Galaxy Xcover ja muuten olen todella tykännyt, mutta se naurettava 160Mt sisäinen muisti pilaa koko puhelimen ja aiheuttaa jumeja, kaatumisia, järkyttävää lagia jne.

  Olen tehnyt vähän lisää taustatyötä, käynyt kaupassa hypistelemässä puhelimia ja kiusaamassa myyjiä niin nyt tilanne on seuraava:

  Xcover 271 jäi listalta pois, koska käyttis oli kömpelö, laginen ja näppis oli kanssa hankala (ehkä tottumiskymysys, mutta mulla oli hankaluuksia kirjoittaa nopeasti viestiä ilman virheitä kun painikkeet olis pitäny painaa ihan alas asti ennen ku puhelin reagoi siinä missä E51 ja Galaxy Xcover poimii kevyemmätkin painallukset)

  E52 taitaa olla kuitenkin turhan buginen ja C5-00.2 vaikuttaa muuten hyvältä, mutta sekä täällä että kaupassa olen kuullut kauhutarinoita fyysisestä hajoilusta.

  Anyway, Xcover 2 sekä samalla käyttiksellä varustettu SIII Mini ovat tällä hetkellä ykkösvaihtoehdot (ja sopivat budjettiin). Mini on tietysti kivan kokoinen ja 8GB sisäinen muisti olis kiva, mutta teknisten tietojen mukaan siinä on "vain" n.750Mt RAMia kun taas Xcover 2:ssa on "vain" 4GB sisäistä muistia, mutta 1GB RAMia. Myyjän mukaan ovat käytännössä sama puhelin, Xcover vain vähän kestävämpi, eli tällä hetkellä ehkä nojaan vähän Xcoverin suuntaan ellei tässä nyt käy ilmi jotain bugia, jolle Mini ei olisi yhtä altis tms. muuta vain Xcover 2:seen vaikuttavaa vikaa. Sääli vain, ettei mikään valmistaja tajua, että E51-tyyppiselle kestävälle, laadukkaalle peruspalikalle navigoinnin ja paremman kameran/ruudun kera olisi oikeasti kysyntääkin...
   
 8. gogland

  gogland Mr Vip

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  6892
  Tykkäykset:
  3488
  Puhelinmalli:
  MOTO G5S plus
  Ihan jees puhelin tuo C 5-00 on. Paitsi näyttö etenkin auringon valossa.
  Tuossa jälkimmäisessä kommentissasi on järkeä. Olen ihan samaa mieltä. Voisivat tehdä E51 i mallin. Näytön koko 2,4, ysisatanen verkko. Kamerassa 12 m-pics Akun kesto valmiustilassa kuukausi. Ja tietysti se navigointi...Tuleeko sinulla mieleen muuta?
   
 9. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6189
  Tykkäykset:
  2803
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  itsekin kaipailisin jotain e52/e72 tapaista luuria mutta miksi ei mikään valmista! e72:sella netin selailukin onnistui ihan jees..
   

Jaa tämä viestiketju