Mobiili.fi Penis ilmestyi yllättäen iPhonen ruudulle – itsensäpaljastaja iski digitaalisena

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Applen AirDrop iPhonella.


  Brittipoliisit saivat tutkittavakseen erikoisen ”kybervilauttelijan”, kun junalla Lontoossa matkustanut nainen sai yllättäen iPhonensa näytölle inhottavia alapääkuvia. Hyökkääjä iski Applen AirDrop-jakoa hyödyntäen ja lähetti naisen puhelimeen kuvia peniksestään.

  BBC kertoo, kuinka 34-vuotias Lorraine Crighton-Smith oli matkustamassa junalla, kun hänen iPhonensa näytölle ilmestyi yllättäen kuva peniksestä. Hän oli aiemmin lähettänyt kuvia toiselle iPhone-käyttäjälle AirDrop-jaon avulla, ja niinpä toiminto oli jäänyt päälle hänen puhelimessaan. Hän hylkäsi kuvan vaistomaisesti, mutta pian näytölle ilmestyi toinen selvästi seksuaalissävytteinen alapääkuva. Silloin Crighton-Smith tajusi, että kuvien lähettäjä on jossain hänen lähistöllään. Hänen puhelimensa näkyy muille AirDrop-käyttäjille nimellä Lorraine, joten lähettäjä tiesi lähettävänsä kuvia naishenkilölle.

  Crighton-Smith arveli, että kuvien lähettäjä täytyy saada vastuuseen ennen kuin tämä hyökkää kuvillaan tai jopa pidemmälle menevillä toimillaan muiden kimppuun. Niinpä hän ilmoitti tapauksesta poliisille. Brittipoliisit kertoivat olleensa aiemmin tekemisissä Bluetooth-vilauttelijan kanssa, mutta tämä oli heille ensimmäinen AirDropilla tapahtunut vilauttelu. Valitettavasti kuvien lähettäjän jäljille ei kuitenkaan päästy, koska Crighton-Smith oli hylännyt saapuneet kuvat. Brittipoliisin edustaja kertoikin BBC:lle, että vastaavan hyökkäyksen tapahtuessa tulee vastaanottajan pysyä rauhallisena, säilyttää kuvat ja ottaa mahdollisimman nopeasti yhteyttä poliisiin. Poliisin kyberrikososasto voi kuvien perusteella yrittää jäljittää niiden lähettäjän.

  Applen iOS- ja Mac-laitteilla toimiva AirDrop-jako käyttää Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiä kuvien ja muiden tiedostojen jakamiseen laitteiden välillä. Oletuksena sillä voi pitää yhteyttä vain yhteystietoihin tallennettujen henkilöiden kanssa, mutta sen voi asettaa vastaanottamaan tiedostoja myös vierailta yhteystiedoilta. Tällöin on olemassa esimerkiksi juuri kybervilauttelun riski.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju