Mobiili.fi Pelitalo trollasi Android-piraatteja nokkelasti – virallinen versio alennuksessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2158
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Piratismi on laaja ongelma muun muassa pelikehittäjille, jotka yrittävät tienata elantonsa ja kattaa työstä kertyvät kulut myymällä pelejään. Erityisen huomattava ongelma piratismi on Android-puolella, sillä laitteiden käyttäjät voivat helposti ladata ja asentaa sovelluksia myös virallisten sovelluskauppojen ulkopuolelta. Onneksi ainakin eräät pelitalot löytävät nokkelia keinoja piratismia vastaan taistellessaan.

  Noodlecake-niminen pelitalo julkaisi vuosi sitten Android-pelin Wayward Souls, ja joutui toteamaan, että vain 11 prosenttia pelin pelaajista maksoi siitä. Loput latasivat sen laittomasti piraattiversiona. Niinpä, kun yhtiön oli aika julkaista uusi peli nimeltään Shooting Stars!, yhtiö päätti tehdä sosiaalisen kokeilun. Se laittoi oman piraattiversionsa jakoon erinäisille torrentti- ja piraattisivustoille muutamia päiviä ennen virallisen version julkaisua, ja jäi seuraamaan torrenttien leviämistä.

  Erikoista yhtiön omassa piraattiversiossa on, että kun pelaaja pääsee taistelemaan kolmatta ”pomoa” vastaan, tulee tämän ensin peitota joukko poikkeuksellisen vahvoja vihollisia. Jos pelaaja selviää näistä, tulee vastaan ”Daft Premium” -niminen vastustaja, jolla on ehtymätön energiataso, eli vastustajaa ei voi voittaa. Kun pelaaja saa Daft Premiumilta köniinsä, tulee näytölle kehotus tutustua pelin oikeaan versioon, jolla hintaa on 2,99 euroa.

  Vastaavaa piratisminvastaista kampanjaa kokeili pari vuotta sitten myös PC-pelikehittäjä Greenheart Games. Sen Game Dev Tycoon -pelissä pelaaja pyörittää omaa pelitaloa ja julkaisee videopelejä eri alustoille. Greenheart Games laittoi pelistä jakoon piraattiversion, jossa tietyn ajan jälkeen eteneminen käy mahdottomaksi, kun piraatit vievät pelitalolta mahdollisuuden voittoihin ja pelitalo ajautuu väkisin konkurssiin. Hupia riitti, kun keskustelupalstoilla pelin piraattiversion hankkineet valittivat piraattien tekevän pelin läpäisystä mahdotonta.

  Vaikka Noodlecaken tempaus oli hauska kokeilu, on myös Shooting Stars! -pelin oikea versio pian julkaisunsa jälkeen lähtenyt leviämään piraattisivustojen kautta, eikä piratismia valitettavasti poisteta tällaisilla tempauksilla.

  Nokkelaa pelitaloa voi tukea, ja hauskan näköisen pelin itselleen laillisesti ostaa, vielä rajoitetun ajan 0,99 euron alehinnalla. Peli on saatavissa sekä Google Playstä että Applen App Storesta.

  Pelitalon tempauksesta uutisoi Cult of Android.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju