Saunalahti Pekka Vennamo liputtaa Saunalahden puolesta.

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Mie, 24/8/05.

 1. Mie

  Mie Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2222
  Tykkäykset:
  45
  Puhelinmalli:
  Lenovo Moto Z2 Play
  Soneran ex-pääjohtaja ja Saunalahden nykyinen hallituksen puheenjohtaja Pekka Vennamo on lähestynyt tänään tiedotusvälineitä seuraavanlaisella tiedotteella:


  "24.8.2005

  Arvoisa toimitus,

  Pyydän kohteliaasti, että voisitte julkaista oheisen kirjoitukseni lehtenne vieraskynä- tai artikkeliosastollanne.

  Ystävällisin terveisin,

  Pekka Vennamo
  --------------
  Saunalahden hallituksen puheenjohtaja Pekka Vennamo:
  Operaattoreiden kisa on vasta alussa

  Talousuutisissa kauhistellaan, että puhelinoperaattorit kisaavat itsensä hengiltä. Kuluttajalle tilanne on herkullinen, päivä päivältä tulee edullisempia tarjouksia. Niihin kannattaa tietenkin tarttua. Kisa on itse asiassa vasta alussa. Nyt alkaa kilpailu vanhakantaisten operaattoreiden ylihinnoitelluista liittymistä. Teliasoneralla niitä on yli 2 miljoonaa.

  Ruotsalaiseen komentoon joutunut Sonera on hukkaamassa mahdollisuuksiaan. Yhtiön osavuosikatsauksen mukaan Suomen toiminta on miljoonia tappiolla. Saunalahden päätös siirtyä kokonaan suomalaisen Elisan verkkopalveluun pudottaa yhtiöltä pois liki puolen miljoonan asiakkaan verkkopalvelun. Tappiot kasvavat.

  Teliasoneran bulvaaniyhtiö Tele Finland tekee tappiota ja käy sotaa muita operaattoreita vastaan mainostamalla, että sen kaikkia asiakkaita koskevat samat hinnat. Samalla se paljastaa älykkäille kuluttajille emoyhtiönsä Teliasoneran liittymien olevan rutkasti kalliimpia.

  Kustannustehokkaasti johdettu Saunalahti valmistautuu kisan kovenemiseen liittoutumalla suomalaisen Elisan kanssa. Elisa on kyennyt toimimaan kannattavasti, jatkamaan tuotekehitystään ja sen verkko on Saunalahden seurannassa todettu kilpailijaansa toimintavarmemmaksi. Lisäksi Elisa on luvannut panostaa kunnolla Saunalahden asiakkaiden kannalta tärkeiden katvealueiden kattamiseen.

  Operaattoreiden keskinäistä menestystä mitataan liittymämäärillä. Elisa-perhe on kahdessa vuodessa kasvattanut osuuttaan Saunalahden 450 000 uudella liittymällä, mutta se on myös itse saanut yli 100 000 uutta liittymää. Teliasonera on samanaikaisesti menettänyt Saunalahden liittymien lisäksi yli 50 000 omaa liittymää.

  Toivoisin, että kuluttajille kerrottaisiin avoimesti myös operaattoreiden liittymien keskimääräiset käyttömäärät ja liittymien keskimääräiset liikevaihdot. Silloin voitaisiin vertailla eri operaattoreiden hintatasoa. Tiedot ovat olemassa, mutta niiden julkistamista vastustetaan tarkoitushakuisesti.

  Ruotsalaisjohtoinen Teliasonera syventää kriisiään keskittymällä halpaliittymiin ja Saunalahden asiattomaan mollaamiseen. Tappioiden kasvaessa Soneran ennen arvostetusta matkaviestinnän tuotekehityksestä on pakko hiljalleen luopua. Tuntuu siltä, että suomalainen alan tuotekehitys jää lisääntyvässä määrin Elisa-perheen ja Saunalahden asiaksi.

  Kustannustehokas Saunalahti tulee tarjoamaan lähitulevaisuudessa Teliasoneran yli kahdelle miljoonalle suomalaiselle asiakkaalle paremmin toimivan ja jatkuvasti kehittyvän vaihtoehdon kilpailukykyisemmin hinnoin. Teliasoneran asiakkaiden kannattaa seurata tarkoin kehitystä.

  Minun salkussani ei ole enää Teliasoneran osakkeita. Harmittaa veronmaksajana, ettei tasavallan hallitus ymmärtänyt myydä Soneraa silloin, kun sillä olisi saatu maksettua vaikka koko Suomen valtion ulkomainen velka. Toisena vaihtoehtona osakkeet olisi voinut jakaa Suomen kansalle. Paremmin me olisimme omastamme huolehtineet kuin ruotsalaiset.

  Pekka Vennamo"
   
 2. Harald Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  4/8/03
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  HTC / Elisa
  Asiaan on tietysti monta näkökulmaa, ts. Sonera-myönteiset näkevät asian toisin, mutta kyllä Pekalla on ainaki sana hallussa. Kuten jo isällään aikoinaan :)
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tuo Saunalahden kustannustehokkuus alkaa olla menneen talven lumia. MNVO-malliin siirtyminen kasvattaa (välillisiä) kuluja väkisin systeemin ylläpidon takia enkä usko verkko-operaattoreiden suistuvan mihinkään veriseen hintasotaan. (Verkko-operaattorit ovat perinteisten operaattorien tukijalkoja eikä siellä lisätä kapasiteettia yks kaks jonkun virtuaalioperaattorin hyppelyiden mukaan.)

  Asiakaspalvelukulutkin ovat Saunalahdella kasvaneet ja ASPA ollut viimeaikoina tukossa, joten sinnekin on pakko hankkia lisäresursseja tai sitten kärvistellä Viestintäviraston pelossa.

  Siinä mielessä olen Vennamon kanssa samaa mieltä, että Ruotsiin myynti oli virhe, paniikissa tehty sellainen. Lisäpääomaruiskeen jälkeen Sonera olisi päässyt nopeasti jaloilleen ja kannattavaksi perusbisneksensä turvin.
   
 4. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Olenko ainoa jonka mielestä tuo koko teksti ei ole kuin keskinkertainen mainospuhe mieheltä jolla on oma lehdä ojassa...

  Samassa tekstissä kerrotaan kuinka Sonera mollaa kilpailijoitaan, ja kuinka Soneran liittymät ovat ylihinnoiteluta ja tuotekehittely historiaa (toisin kun "meijän leirissä"). Ristiriitaa? Luonnollisesti myös kaikki erot TeleFinlandin ja Soneran palvelukokonaisuuksilla unohdetaan, ja todetaan vain että Sonera maksaa enemmän.
  Samalla myöskin unohdetaan että omalla kullalla, Elisalla, on vielä pahemmin niitä vanhoja liittymiä, Sonera sentään on lakkauttaa "kaikissa tapauksissa kalliimmat" liittymät.

  Tämä ei ole mikään Sonera hehkutus, mutta tuo ylempi ei kyllä minusta mitään kovin puolueetonta tekstiä ole.
   
 5. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Itseäni kiinnostaa kovasti, että mistä Mie on tuon tekstin kaivanut? Lähteet olisi aina hyvä mainita...
   
 6. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5

  ..siinä meni se juttu. Suoraan sanottuna SÄÄLITTÄVÄÄ toimintaa Saunalahdelta jos tällaisin keinoin alkaa taistelemaan "operaattorisodassa". Siis pelkkää mainospuhetta ilman todellista sisältöä.
  Melkein enemmän vielä säälittää sen median toimitusvastaava/päätoimittaja joka tällaisen mainoksen omaan mediaansa pistää. Tuohan on puhdas mainos jossa Vennamo vain nimellään yrittää saada sen julkisuuteen.
   
 7. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Kirjoittajan ollessa operaattorin hallituksen puheenjohtaja niin tietysti on ne majakanmuotoiset linssit päässä tekstiä tehtäessä. Mietin vaan, että on tainnut tulla melkoinen paniikki Saunalahden leirissä kun pitänyt valjastaa Vennamo tekstiä tekemään. Hän myös aikoinaan itse sai potkut Soneralta, joten saattaa myös katkeruutta olla hieman taustalla.

  No tuskinpa TeliaSoneralla on 2 miljoonaa ylihinnoiteltua liittymää. Nykyinen hintakilpailu on sangen tasaista ja "vanhentuneita" liittymätyyppejä ei sieltä paljoa löydy. Vennamo näyttää myös kovasti rummuttavan minuuttihinnan perään, mutta se kun ei sitä puhelinlaskun loppusummaa yksinomaan ratkaise.

  Suomen toiminta on voitollista kyllä tälläkin hetkellä. Tammi-kesäkuun tulos ennen satunnaiseriä ja myös niiden jälkeen oli voitollinen, samoin kuin huhti-kesäkuun tulos ennen satunnaiseriä. Toisen kvartaalin liiketulos oli tappiollinen satunnaiserien (muun muassa Elisalle maksettu verkkokorvaus yms.) vuoksi, mutta varsinainen liiketoiminta oli kuitenkin voitollista.

  Mitenkähän tämä suomalaisuus määritellään. Elisan kotipaikka on Suomi, mutta omistajissa on kyllä ulkomaalaisia tahoja ja yhtiö myös ostaa palveluita esim. asiakaspalvelua ulkomailta. Itse kyllä jättäisin tuon termin "kokonaan suomalaisen" pois.

  Verkko on paljastunut Saunalahden seurannassa... Oliskohan parempi mitata asiaa jotenkin puolueettomasti?

  Keskinäistä menestystä varmasti mitään myös churnilla sekä liittymien keskimääräisellä käytöllä ja yhtiön tuloksella. Numeronsiirron tultua mahdolliseksi ennakoitiin jo aluksi Soneran menettävän eniten liittymiä ja niin on tietenkin käynytkin, sillä markkinaosuus oli todella korkea. Alkuaikoina menetykset olivat huomattavasti suurempi ja nyt liittymämäärä on jo taas kasvussa. En siis pidä mitenkään yllättävänä liittymämäärän vähenemistä. Churnin osalta TeliaSoneralla on kilpailijoitaan pienemmät luvut...

  Mitenkähän näitä tietojen julkistamista vastustetaan? Kyseiset tiedot löytyvät ainakin TeliaSoneran osalta osavuosikatsauksesta. Vennamon teksti on muutenkin suunnattu niin kovasti TeliaSoneraan kohtaan, että tästä saa jonkinlaisen tahallisen salailun kuvan. Toimittajat vaan ilmeisesti eivät ole tajunneet kiinnittää huomiota näihin määriin vaan tuijottavat ainoastaan liittymien määriä. Tässä ne kuitenkin ovat ja tiedot löytyvät ihan osavuosikatsauksesta:

  TeliaSonera : liittymän käyttö 285min/liittymä, arpu 30,4 eur/kk
  Elisa: 175min/liittymä, arpu 33,8eur/kk
  Saunalahti: 208min/liittymä, arpu 30,8eur/kk

  Saunalahtihan on itse aloittanut aikoinaan "mollaus- ja vertailumarkkinoinnin". Saunalahti myös taisi vuotaa Numpacin tilastot siirretyistä numeroista Taloussanomille, joten eiköhän tämä tästä aiheesta riitä. :p

  No kilpailukykyisistä hinnoista sen verran, että eikös Kolumbus, Dna ja Tele Finland tarjoa täsmälleen samalla veloituksella liittymiä tällä hetkellä? Jos edelleen siis puhutaan minuuttihinnasta. No Saunalahti ei pahemmin puheaikakampanjoita tarjoa, joten sopiva liittymä puheajalla tullee Saunalahteakin halvemmaksi otettuna "vanhakantaiselta" operaattorilta. Eikä tainnut Saunalahti myöskään tarjota euron sunnuntaita asiakkailleen - joten edelleen se kokonaishinta ratkaisee...

  Huumoria hieman loppuun - käykääs katsomassa http://vennamo.com - on sitten viimeisen päälle sivut ajan tasalla.
   
 8. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Jep, olisi hyvä kertoa paljonko Ellulla on...
  Mitähän Kolumbus-brändi tekee? Siis jos laskisi millaista tulosta Kolumbuksen liittymät tekevät. Tätä ei tietenkään voi laskea kun on osa Elisaa eikä oma yhtiö. Mutta kun kerran koko vuoden on lupailtu 50-150e puheaikaa samalla 0,069-hinnoittelulla kuin Tele-Pulvaani niin persnettoa täytyy tulla K1-liittymien osalta 5e enemmän per liittymä per kuukausi.

  No "Saunalahden Seuranta" saa ainakin minut vakuuttuneeksi Ellun verkon paremmuudesta... heh.
  Kertokaa nyt tyhmälle, eikö ARPU ole jotain samantapaista kuin liittymien keskimääräinen liikevaihto? Vennamo-setä voi sen lukea tuolta: http://www.teliasonera.fi/GetImages/GetImages_GetImage_pdf/0,1168,65683,00.pdf sivulta 6 ihan rauhassa, 2q/05 30,4 euroa.
  Ai niin, Vennamosta tuntuu että Sonera ei kehity kun ei ole fyffeä mutta Sauna tekee samalla hintatasolla niin paljon tulosta että on rahaa kehittää... Minusta tuntuu vähän toiselta...

  Mikähän sanomalehti oikeasti viitsii julkaista tällaista skeidaa? On niin paksua että hieman ihmetyttää jos on oikeasti Vennamon käsialaa, siksi quouttaan "tiedotetta".
   
 9. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  No et todellakaan, itseasiassa mainospuhekin vielä vaikuttaa yhtä ammattitaitoa huokuvilta kuin herran tuossa mainitut kotisivut.

  Olisi se saunis voinut edes yrittää olla oman väittämänsä mukainen puhdas pulmunen ja jättää tällaiset naurettavat tiedoksiannot väliin. Seuraavaksi varmaan TeleFinland löytää Pekan mainontaansa mukaan... Tai ties vaikka isipapan? Tai Kalevi Sorsa kaivetaan naftaliinista?
   
 10. Hakki

  Hakki Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  22   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3029
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  S8
  Posti Peku puhuu asiaa.. ;)
   
 11. greggman

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/05
  Viestit:
  147
  Tykkäykset:
  0
  Mistäs nämä minuuttimäärät löytyvät? Ainakaan TeliaSoneran tapauksessa en löytänyt tuota minuuttimäärää osavuosikatsauksesta. Kun kerran kaivoit nuo kaikki niin kerro toki mistä.
   
 12. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Enkös sanonut, että osavuosikatsauksesta? Sieltä ne löytyvät excel-taulukosta otsikolla Operational Data ja osavuosikatsaus taas löytyy TeliaSoneran kotisivuilta otsikon Sijoittajatietoa alta. Samoin Elisan ja Saunalahden osalta ne on kaivettu operaattoreiden sijoittajatiedon alla julkaistuista osavuosikatsauksista.
   
 13. adapter- Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/05
  Viestit:
  472
  Tykkäykset:
  26
  Pekan pitäisi pian tajuta se, että kaikki kuluttajat eivät osta pelkällä hinnalla vaan laadulla. Laitteet ja palvelut monimutkaistuvat ja ihmiset tarvitsevat neuvoja ja avustusta. Saunalahti saa nyt sitten luvan pistää pystyyn oman myymälä/asiakaspalveluverkoston niin katsotaan sitten kuinka pitkälle riittää edelleen rahkeet paukuttaa hinnalla.

  Pekka, nyt on sinun aikasi ottaa vastuuta. Kun asiakasmäärät vain kasvavat, saattaa homma revetä jossain vaiheessa käsistä.
   
 14. greggman

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/05
  Viestit:
  147
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia.
   
 15. Mie

  Mie Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2222
  Tykkäykset:
  45
  Puhelinmalli:
  Lenovo Moto Z2 Play
  Ihan omasta sähköpostilaatikostani. Viestin lähettäjä oli "Pekka Vennamo (pekka@vennamo.com)" ja uskoisin että tämä kirjoitus nähdään myös huomisissa sanoma- ja iltapäivälehdissä koska jakelu on tullut laajalle medialistalle. Itse kirjoituksessahan Pekka antaa tekstille julkaisuluvan joten siksi päätin siirtää koko kirjoituksen lainauksena tänne.

  Lähteeksi riittänee tuossa tekstissäkin mainittu tieto siitä että ko. tiedote on tänään jaettu tiedotusvälineille vai mitä muuta haluat vielä tietää???
   
 16. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Toivottavasti ei nähdä. Tai sitten jos nähdään, niin todettava on, että alas on suomalainen mediakenttä vajonnut. Tuollaista mainospuhetta ei ole yhdenkään itseään ja journalistisia periaatteita kunnioittavan median syytä julkaista kuin korkeintaan maksettuna ilmoituksena.
   
 17. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=815

  Mikäli teksti on aitoa, kannatisiko miettiä, mitä tulee kirjoiteltua ;)

  Voipi tulla noutaja, yllä olevan linkin takaa löytyy kiva esimerkki...

  Aika lailla ala-arvoista tekstiä kieltämättä.
   
 18. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Loistavaa settiä Vennamolta, heh!

  Aiemminhan jo julkaistiin Soprano Oy:n (jonka hallituksen puheenjohtajana Posti-Pekka myöskin toimii) tilaama "tutkimus" siitä, kuinka Elisa menee Sonerasta vuodessa ohi ihan heittämällä. Kyllä menee mediallekin vaikka mikä läpi.
   
 19. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Jos oikein salaliittoteorioita taas mietitään niin kuka tahansa pystyy lähettämään tuollaisen e-mailin tuosta osoitteesta..
   
 20. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Itse sähköpostiosoitekentän ja lähettäjän nimen väärentäminen sähköpostiviestissä ei todellakaan paljoa vaadi, Googlettamalla kyllä löytää lukuisia ohjeita tähän. Epäilen siksi tuon todenperäisyyttä, että teksti on sinänsä melko ala-arvoista ja mieleen tulee lähinnä muutaman täällä Matkapuhelinfoorumilla anonyymisti kirjoittelevan henkilön viestit :)

  Noh, odotellaan ja katsotaan josko tuo teksti jonnekin ilmestyy...
   

Jaa tämä viestiketju