1. Black Friday tulossa myös meille...

PDF-dokumenttien tulostus Android- ja iPad/iPhone -laitteilla

Keskustelu osiossa 'Sovellukset', aloittaja Tapio Huuhaa, 24/3/18.

Katso käyttäjittäin: Katso käyttäjittäin
 1. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/18
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Huawei
  Ongelmana on se, että haluaisin rajata PDF-dokumentista pienen alueen, jonka haluan tulostaa. Itselläni on Android laite, mutta haluan eräässä artikkelissa käsitellä myös iPhone -laitteitta.

  En löytänyt Android-laitteelle sovellutusta jolla voisi rajataPDF-dokumentista tulostettavan sivun kohdan vähän kuin kuvankaappausohjelmilla, joilla voi rajata kaapattavan alueen.

  Jos joku tuntee Android- tai iPad/iPhone -laitteille ohjelmia, joilla PDF-dokumenttien tulostusaluetta voi tarkasti rajata, olisin kiitollinen. Olisi hyvä, jos dokumentin voisi ensin suurentaan haluttuun kokoon ja sitten halutun kokoisena tulisi tulostus tai että kun on rajannut tulostusalueen sen voisi tulostuksen esikatselussa määrittää, minkä kokoisena tulostetaan.
   
 2. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  3020
  Tykkäykset:
  462
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Foxit readerilla saa rajattua kuvankaappauksen, mutta vain suojaamattomista PDF:stä. Toinen tapa on käyttää laitteen omaa kuvankaappausta (esim. kotinappi+virtanappi tai virtanappi+volume alas) ja rajata kuvaa lisää kuvankäsittelyohejlmalla. Muistat vaan käyttää häviötöntä tallennusformaattia kuten PNG tai BMP tai TIFF, niin voit muokata kuvaa loputtomasti. Mitä isompi resoluutio laitteessa on, sitä isompia kuvia saat aikaiseksi.
   
 3. andy

  andy

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  5/7/02
  Viestit:
  6837
  Tykkäykset:
  4603
  Puhelinmalli:
  S9
  Tuolla tavalla pdf rasteroituu ja menettää tarkkuutensa mutta jos se ei haittaa niin noin rajauksia saa tietysti tehtyä.
   
 4. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/18
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Huawei
  Tiedän tuon menetelmän ja sitä on minulla mahdollista käyttää sekä mobiililaitteellani (Dolphin selaimella) että pöytätietokoneella (FireFox selaimella). Ongelma minulla on se, että en saa kuvakaappauksella käyttötarkoitukseeni riittävän laadukasta kuvaa. Sekä tablettini että pöytäkoneeni resoluutio on riittämätön kunnollisen kuvakaappauksen aikaansaamiseen. Siksi kyselen itse PDF-dokumentin tulostamista osissa.
   
  Viimeksi muokattu: 25/3/18
 5. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/18
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Huawei
  Kokeilin Windowsilla Adobe Acrobat DC -ohjelmaa ilman kuukausimaksua. Sillä voi ottaa käyttötilannekopioita toiminnolla "Ota tilannekuva". Tilannekuvan voi ulottaa suuremmalta alueelta kuin mitä näkyy kuvaruudulla. Kuvaa ei ainakaan ilmaisversiossa saa liitettyä toiseen PDF-dokumenttiin, mutta eräänlaisen kuvaruutukaappauksen saa siirrettyä piirrosohjelmaan, jossa sen voi tulostaa. Tallennus PDF:nä > Adobe Acrobat DC ohjelmalla tilannekuva valitusta alueesta > kuvan liittäminen piirrosohjelmaan ja tulostus piirrosohjelmalle on melko vaivalloinen tapa. Aina piirrosohjelmissa ei ole tulostusmahdollisuutta, joten tulostaminen muuttuu entistä hankalammaksi.

  Androidin Adobe Acrobat ei tätä mahdollisuutta ole, ei ainakaan ilmaisversiossa, mutta itse ohjelma vaikuttaa kovin riisutulta verrattuna Adobe Acrobat DC -ohjelmaan.

  Windows 10 laitteella Firefox-selaimella on kuvakaappaus, jolla kaappauksen voi ulottaa vaikka koko dokumenttiin, vaikka dokumentti ei näkyisi ruudulla kokonaisena. Kokeilin erääseen PDF-dokumenttiin. Valitettavasti PDF-dokumentin kanssa kuvakaappausta ei saanut vyörytettyä suuremmalle alueelle kuin mikä on lähtötilanne. PDF-dokumenttien kanssa menetelmä ei toimi.

  Androidin Firefoxiin on periaatteessa olemassa vastaavan toiminnon toteuttava lisäosa (Nimbus Screen Capture), mutta en osannut käyttää sitä. Sain kerran valittavan alueen esille, mutta en saanut vyörytettyä valintaa aloitusnäyttöä suuremmalle alueelle, joten ohjelma ei vaikuta toimivalta. Tätä asiaa pitäisi tarkemmin vielä tutkia, sillä sopiva kuvakaappaus saattaa jollekin Android-selaimelle löytyä. Ongelmia tosin voi ilmetä PDF-dokumenttien kanssa.

  Android-laitteissa ainakin Dolphin-selaimelle saa helppokäyttöisen kuvakaappausohjelman, jolla voi rajata kuvakaappauksen, jolloin ei tarvitse editoida kuvakaappausta jälkikäteen. Valitettavasti Dolfin selain ei edes suostu avaamaan PDF-dokumenttia, joten kuvakaappaus on niiden suhteen hyödytön.

  Adobe Acrobat DC - ohjelman saa iPadille, mutta vastaako sen ominaisuudet Windows 10 -versiota, minulla luonnollisestikaan ei ole mitään tietoa.
   
  Viimeksi muokattu: 26/3/18
 6. yamaneko

  yamaneko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/09
  Viestit:
  288
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7
  No kun ovat täysin eri ohjelmia. Adoben nimeämiskäytäntö aiheuttaa näitä sekaannuksia. Androidin (ja taitaa sama olla iMobiililaitteillakin) ohjelma on vain Adobe Acrobat Reader, eli sillä voi pääosin vain avata PDF-tiedostoja, kun taas Windowsin (ja Mac) Adobe Acrobat on ammattilaistason ohjelmistoalusta PDF:n muokkaamiseen (Pro lähinnä). Saa mm. erilaisia laajennuksia joilla voi tehdä sitä sun tätä mitä Acrobatilla itselläkään ei onnistu. Tämä näin selvennykseksi.
   
  Infra tykkää tästä.
 7. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/18
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Huawei
  Harmi, jos iPadiin tai iPad Prohon ei saisi Window 10 Adobe Acrobat DC -tason PDF-editoria. Saattaisin nimittäin jatkossa ostaa Android-tabletin tilalle iPad-laitteen, kun minusta tableteissa iPadin hinta/laatusuhde parempi kuin Android-laitteissa. Siis tuon vaikutelman olen nettijuttuja lukemalla saanut.
   

Jaa tämä viestiketju