PDA:n ja PNA:n erot

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja 007, 13/12/09.

 1. 007 Vieras

  0   0   0

  PDA vai PNA, mitä eroa? Eli olen asentamassa TomTomia HTC puhelimeen joten pitäisi tietää kumman version otan ja minne laitan, kiitti?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  PDA on laite jossa tunnusomaisia piirteitä on sähköinen kalenteri, osoitekirja, muistiinpanot, ja muita pieniä sovelluksia joitka takroitettu helpottamaan ajanhallintaa jne. Mukana kulkeva taskulaite, jonkinlaiset rajapinnat ns. vastaaviin työpöytä sovelluksiin jotta tietoja voi päivittää keskenään, ainakin tärkempien sovellusten kohdalla (kalenteri, osoitekirja)

  Monipuolisemmissa laitteissa voi asentaa 3. osapuolen sovelluksia jopa monia-ajoa löytyy.

  Tavallsiet puhelimetkin alkavat täyttämään PDAn piirteet, älypuhelimet sen tekevät helposti, älypuhelimia ei yleensä kutsuta PDAlaitteiksi.

  Jotkut kutsuvat PDA laitteiksi, tai PDA tyyppisiksi laitteiksi koskutusnäytöllisiä kädessäpidettäviä laitteita, vaikka PDA laite voi olla puhdas näppis vehje.

  PNA on kärjistäen nykyään navigaattoriksi kutsuttu itsenäinen laite, jossa siis GPS, jokin navigointi sovellus, näyttö jne. näistä laitteista useita nimityksiä ja lyhenteitä, valmistaja voi vähän luokitella ominaisuuksiakin niiden mukaan.


  HTC:n laitteet ovat siis lähempänä ensimmäistä, kuin toista, myyjältä kannattaa tietenkin pyytää omaan laitteeseen sopiva versio niin tullee kerrassa oikea ja jos menee väärin niin tietää ainakin kuka korjaa.
   

Jaa tämä viestiketju