Mobiili.fi PC:tä vaativat VR-laitteet mobiileiksi? Näin se käy

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Zotac ZBOX pakkaa VR-tehot käyttäjän selkään.


  2016 on kiistatta virtuaalitodellisuuksien vuosi. Markkinoille saapuu kuluvan vuoden aikana useita VR- ja AR-laitteita. Useimmat raskaan sarjan VR-kokemukset ovat kuitenkin toistaiseksi riippuvaisia PC-tietokoneesta ja langallisista yhteyksistä, mikä saattaa tietyissä tilanteissa rajoittaa immersiota ja liikkumisen vapautta. Tätä ongelmaa syöksyy korjaamaan Zotac.

  PC-laitteistoa valmistava Zotac on kehitellyt järjestelmän kannettavien VR-kokemusten mahdollistaiseksi. ZBOX-nimisen tuotteen takaa löytyy varsin simppeli idea: PC:n nostaminen käyttäjän selkään tuo liikkumisen vapautta.

  Zotac ZBOX on siis VR-kyvykäs mini-PC ja virtaa antava akku, jotka nostetaan varta vasten tehdyn repun avulla käyttäjän selkään. Näin VR-laseista tietokoneeseen kulkevat johdon eivät enää pyörisi jaloissa. Kuten artikkelin lopusta löytyvällä videolla nähdään, tuote auttaa erityisesti HTC Viveä käytettäessä, sillä kyseinen VR-kokonaisuus mahdollistaa tilassa liikkumisen ja lisää näin ollen johtoihin sotkeutumisen riskiä.

  ZBOX jättää kuitenkin ilmaan paljon kysymyksiä, sillä esimerkiksi kokonaisuuden painosta ei puhuta mitään. Kyseinen seikka onkin hyvin kriittinen, sillä lähtökohtaisesti reppu selässä pelaaminen ei vaikuta kovinkaan miellyttävältä. Samoin hinta ja julkaisuajankohta jäävät mysteereiksi.

  Vastaavaa langatonta ideaa on nähty jo aiemminkin. Selkein esimerkki ovat puhelinten avulla käytettävät VR-lasit, joiden tekninen laatu jää kuitenkin heikohkoksi. Toisaalla Sulon Q -niminen VR-silmikko lupaa pakata laadukkaiden VR- ja AR-kokemusten vaatimat tehot suoraan laseihin. Zotac ZBOX on kuitenkin ensimmäinen yritys tehdä PC-riippuvaisista raskaan sarjan VR-laitteistoista kannettavampia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju