PC suitella nettiin bluetoothin kautta. Modeemit??

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja dsondrius, 17/11/06.

 1. dsondrius

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/06
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Liekkö syöstään maan uumeniin kun uuden aiheen bluetooth-ongelmasta tein, mutta kävin sentään läpi kaikki listatus threadit ja googlea yritin kosiskella auttamaan mutta ei.

  Puhelin N93, bluetooth dongle ilmeisesti kuuluise prodigi (samat id:t ainakin). Bluesoleilin + pc suiten päivitykset uusimpiin auttoivat alun ongelmien jälkeen, yhteys onnistuu nyt pc suitesta luuriin

  Kaikki muu onnistuukin pc suitessa, mutta yhistäminen internetiin... Tässä tulee ongelmaksi se, että valittavissa ovat; Bluetooth DUN modem, Bluetooth FAX modem sekä Bluetooth LAP modem #1 & #2. Millään näillä ei yhteys internetiin synny.

  USB-kaapelin avulla yhteys onnistuu heti, joten yhteysasetuksista homma ei ole kiinni. Tälläin modeemina on, ihan oikein "Nokia N93 USB modem".

  Nokian sivuilta voi imuroida N93 bluetooth modem -ajurin, mutta samalla sivulla sanotaan sen sisältyvän jo PC Suiteen. (yritin myös imuroida&asentaa, no use.)

  Onko teillä muilla (jopa prodigin donglen omistavilla) ollut valittavana esim Nokia **** Bluetooth Modem? Vai onko täytynyt valita joku alussa mainitsemistani bluetooth modemeista? Ja yhteys sitten on toiminut?
   
 2. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Niin eikö homma ala toimiin kun yrität yhdistää pc-suiten avulla, ja sieltä asetuksista valitset operaattorin? näin ainakin mulla toimii. Modeemina käytän N70, bt-tikun omia ajureita en ole edes asentanut kun homma toimii muutenkin Microsoftin omilla ajureilla mitkä on läppärissä. Tiedä sitte tarviiko n93 jotain muuta? Saatko suiteen yhteyttä Bt.n kautta? Oletko tehnyt pc-suitessa "yhteydenmuodostusta" Bluetooth.ille?
   
 3. dsondrius

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/06
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  BT-tikku ei toimi winkkarin omilla ajureilla. Onneksi nykyisellään PC Suite ja Bluesoleil toimivat yhteen. Suite on toki yhdistetty luuriin bluetoothin kautta, jos sitä tarkoitit.

  Kun valitsen "yhdistä internetiin" ja sieltä asetukset, valittavana on modeemit, jotka mainitsin aiemmin (joilla homma ei toimi). Eli ei ole mitään N93 modeemia. (paitsi jos luuri on piuhalla kiinni koneessa)

  Samat asetukset internet-yhteyteen lyön BT- ja USB-yhteyksille. (siis ne operaattoriasetukset (internet.saunalahti))
   
 4. jjni

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/11/06
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on ollut ongelmia saada bt-yhteyttä toimimaan millään muilla kuin Microsoftin ajureilla. Käytössäni on IBM/Lenovo TP, jossa sisäänrakennettu sinihammas. Joka kerta päivittäessäni koneen Lenovon automaattisella päivityspalvelulla, korvautuu MS:n bt-ajuri Lenovon ajurilla ja systeemi lakkaa toimimasta. Ongelmat poistuvat vasta kun asennan uudestaan MS:n ajurin.
   
 5. dsondrius

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/06
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Itse en tosiaan saa tikkuani toimimaan MS:n ajureilla, edes täällä jossain threadissa neuvotulla .inf muokkauksella. Tällöin tikku asentuin MS:n ajureilla mutta ei toiminut (laite ilmoittaa virheestä laitehallinnassa).

  Onko teillä kaikilla sitte, jotka saavat internet-yhteyden muodostettua BT:n kautta, valittavana Nokia *** Bluetooth modem??
   
 6. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Mulla lukee Nokia n70 usb modem(kun käytän kaapelia)
  tai sit BT.n avulla valitsen "Tavallinen modeemi Bluetooth-linkin kautta"
  Nämä kaksi näkyy kun käytän Suiten, One Touch Access.iä (asetuksissa)

  Mulla näkyy myös Käynnistä->Yhdistä->Näytä kaikki yhteydet-osiossa
  Puhelinverkkoyhteyksissä, tämä "Tavallinen modeemi Bluetooth-linkin kautta" (OTA) kanssa?

  Muistelen että sillon eka kertaa kun käytin bt-tikkua ilmestyi alapalkkiin se BT.n kuvake(ilmestyy aina kun tökkää tikun koneen kylkeen) ja sieltä meni asetuksiin ja muodostin koneen ja puhelimen välillä BT yhteyden.
  Tietsikka alkoi etsimään bt-laitetta ja siinä yhteydessä se teki tuon puhelinverkkoyhteyden. Eli sun pitää ilmeisesti muodostaa tämä yhteys koneen ja puhelimen välillä ensin?! viisaimmat saa valaista asiaa enemmän sillä nyt spekuloin eikä perustu faktaan :)
   
 7. dsondrius

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/06
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Siis kyllä minullakin näkyy verkkoyhteyksissä kaikki nämä: Bluetooth DUN modem, Bluetooth FAX modem ja Bluetooth LAP modem #1 ja #2.

  En tiedä mikä tuo LAP modem on, DUN:han tarkoittaa dial-up-network. Millään näistä ei one touch accesss yhteyttä internet.saunalahteen muodosta :(

  Yhteys on siis tietenkin jo muodostettu pc:n ja luurin välille BT:llä, sillä nuo modeemit ovat näkösällä ja PC suitessa muutenkin BT-yhteys luuriin toimii..

  prkl.... :(
   
 8. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  varmaan sun pitää käytää joko lap 1 tai 2, sitä one touch accessia ei pitäisi missään näkyäkkään, sehän on osa suitea. Kun aukaiset pc-suiten ja sitten "yhdistä internettiin" niin aukeaa se one touch, niin oletko kokeillut yhdistää noilla sun modeemeilla mitkä siinä tulee esille, ja käynyt läpi yksi kerrallaan

  Pääsetkö muuten nettiin suiten kautta jos käytät kaapelia?
   
 9. manta

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/3/05
  Viestit:
  279
  Tykkäykset:
  0
 10. dsondrius

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/06
  Viestit:
  66
  Tykkäykset:
  0
  Höh, sanoinhan (kai) selvästi :). Eli siis ettei millään mainitsemistani modeemeista yhteys onnistu. Siis one touch access:stä, joka siis juurkin noin löytyy pc suitesta... huhuh heheh.. :) En missään muualla tietenkään sitä kuvittele näkyvän.

  Kaapelilla yhteys siis onnistuu, kuten myös taisin mainita aiemmin jo.

  Täytyy testata kotona sitten noita neuvoja tossa FAQ-linkissä.
   

Jaa tämä viestiketju