PC käyntiin puhelimella

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja stfor, 3/3/04.

 1. stfor

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/7/02
  Viestit:
  36
  Tykkäykset:
  0
  Onko olemassa java-ohjelmaa (puhelin Nokia 6610), jolla olisi mahdollista käynnistää PC wake-on-lan systeemillä.
   
 2. Frohike

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/4/03
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Erillisestä Java-ohjelmasta en mene mitään sanomaan, mutta tuskin sellaista on koskaan tehty.

  WoL-toimintohan toimii siten, että kun verkkokortti havaitsee liikennettä, se käynnistää koneen vastaanottamaan sitä. Eli toisinsanoen voisit käyttää esim. Puttyä tai vastaavaa koneesi käynnistämiseen, kunhan laitat koneelle pyörimään vaikkapa simppelin telnet-serverin joka yhdistäessä vastaa jotain "hello" ja katkasee yhteyden. Kaukaa haettu mutta pitäis toimia.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siihen taitaa riittää WAP selain.
   
 4. Frohike

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/4/03
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  No joo, kyllä. Joissakin koneissa/verkkokorteissa on edellytyksenä että kone kuuntelee porttia 80 (täytyy olla joku syy vastaanottaa tuleva yhteys).
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos IPllä ja tuolla portilla konee herää, niin se kyllä nousee heti nukahdettuaan, nyky laajakaista liikenteellä.
   
 6. Frohike

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/4/03
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Niinno, ehkä jotkut megakalliit kortit osaavat herättää vain tarvittaessa (jos nekään), mutta tavalliset herättäisi tosiaan aina. Muistaakseni ainakin oman koneen BIOSissa saa säätää muutamaa heräämiskriteeriä, että herääkö vai antaa olla.

  Tarkoitatko sitä "ilmiötä" kun kone on kytkettynä jatkuvasti laajakaistaan ja kun se nukahtaa, herääkin se miltei heti uudestaan? Se johtuu yleensä softapalomuurista, kokonaan sen puutteesta tai huonoista asetuksista. Internet on melkein täynnä "hakkereita" tai häirikköjä jotka skannailevat porttejasi tai ottavat satunnaisia yhteyksiä ja lähettelevät paketteja satunnaisiin osoitteisiin "avointen ovien" toivossa. Esimerkiksi huonosti konfiguroitu rautapalomuuri päästelee yhteyksiä sisään, ja softapalomuuri on verkkokortin ja käyttiksen välissä, joka tarkoittaa sitä että palomuuri blokkaa epäsopivan liikenteen vasta vastaanoton jälkeen. Wappiselain tosiaan riittää jos on softapalomuuri, mutta rautapalomuurissa on parasta olla portti avattuna.

  Rautapalomuurilla tarkoitetaan erillistä laitetta tietokoneen ja Internetin välillä, joka voi olla joko erillinen laite tai integroituna ulkoisessa laajakaistamodeemissa, pitäen huolen että vain asiallinen/haluttu liikenne saapuu itse koneelle.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jep.
  Aivan, tai softapalomuurilla hommassa ei olisi iloa, kuten sanoit kone heräilisi jatkuvasti.
  Rautamurilla homma toimii riittävän hyvin jos siihen asettelee ko. portin auki tiettystä IP avaruudesta tuleviin pyyntöihin, tuskin GPRS ip avaruudesta häiritsevästi tulee herätyksiä.

  Toinenasia sitten miksi PC pitää saada käyntiin ja onko sillä yleensäkkään kiinteätä IPtä tai jotain "myIP" nimipalvelua. ja olisiko siltikin järkevämpää pitää käyttöjärjestelmä ylhäällä kokoajan.
   

Jaa tämä viestiketju