Mobiili.fi Patenttitrolleilta kaksi miljoonaiskua Applelle – taustalla lymyää Nokia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Apple on rikkonut patentteja iPhoneissaan.


  Apple on määrätty maksamaan korvauksia patenttirikkomuksista kahdessa erillisessä tapauksessa. Yhdistävänä tekijänä tapauksissa on kuitenkin myös Nokia, jonka patentteja löytyy patenttikiistat voittaneiden patenttitrolliyhtiöiden salkuista.

  Oikeus päätti, että Applen tulee maksaa 3 miljoonaa dollaria korvauksina MobileMedia Ideas LLC -yhtiölle korvauksena soittoäänen hiljentämiseen liittyvästä patentista. Oikeusjuttu asiasta nostettiin jo vuonna 2010. Vuonna 2012 oikeus näki Applen rikkoneen kolmea patenttia, mutta valitusten ja käsittelyn jälkeen jäljelle jäi patenteista enää vain yksi, jonka perusteella korvauksia nyt määrättiin – joskin asiasta voi yhä valittaa myös eteenpäin oikeusasteissa.

  MobileMedia Ideasin omistavat enemmistön osalta MPEG-LA sekä vähemmistöomistajina Nokia ja Sony, jolle alun perin myönnetystä patentista tapauksessa oli kyse.

  [​IMG]

  Acacia Research Corporation puolestaan on voittanut suuremmat 22,1 miljoonan dollarin korvaukset Applelta Nokialle alun perin myönnetyn patentin perusteella. Patentoitu teknologia liittyy matkapuhelinten puskuroituun tilan raportointiin verkkoon, mikä säästää siirretyn tiedon määrää ja vähentää myös virrankulutusta. Nokia myi patentin Acacialle vuonna 2013.

  Acacia on aiemmin mainostanut jakavansa patenteilla hankkimansa voitot puoliksi niiden alkuperäisten omistajien, eli tässä tapauksessa Nokian, kanssa – joskin Nokian ja Acacian välisen sopimuksen tarkempi sisältö ei ole tiedossa.

  Myöskään tässä toisessa tapauksessa korvausten määrä ei ole lopullinen. Päätöksestä voi vielä valittaa, mutta samalla Applen nähtiin rikkoneen patenttia tietoisesti, millä perusteella tuomari voisi teoriassa vielä kolminkertaistaakin korvausten määrän.

  Acacia on haastanut oikeuteen myös muun muassa HTC:n ja ZTE:n.

  Nokia on myynyt laajasta patenttiportfoliostaan osan patentteja, joille se ei itse ole nähnyt tarvetta tai joiden rahaksi muuttamisen potentiaalin se on nähnyt parempana ulkopuolisen toimesta.

  Nokia ja Apple solmivat edellisen kerran merkittävän laajan sopimuksen patenttien lisensoinnista vuonna 2011.

  Nokia Technologiesin liikevaihto vuonna 2015 oli 1 024 miljoonaa euroa. Liikevaihto koostuu pääasiassa patenttien ja teknologian lisensointituloista.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju